Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 | 15:59

Spiderbox 1000S Mini

Ο «ιστός» του απλώνεται …παντού!

Συνοδευόμενος από πληθώρα αξεσουάρ, ο νέος δορυφορικός FTA δέκτης, Spiderbox 1000S Mini, ξεδιπλώνει αμέσως όλες του τις λειτουργίες. Εξαιρετικά μικρός, μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί πίσω από την τηλεόραση. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται κοντό καλώδιο HDMI για τη σύνδεσή του με την HD τηλεόραση, όπως και διακριτικό USB display 4...
Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης

Συνοδευόμενος από πληθώρα αξεσουάρ, ο νέος δορυφορικός FTA δέκτης, Spiderbox 1000S Mini, ξεδιπλώνει αμέσως όλες του τις λειτουργίες. Εξαιρετικά μικρός, μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί πίσω από την τηλεόραση. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται κοντό καλώδιο HDMI για τη σύνδεσή του με την HD τηλεόραση, όπως και διακριτικό USB display 4 αλφαριθμητικών ψηφίων που μπορεί να τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο, για τον τηλεχειρισμό και τη διαχείριση. Επίσης, στο κουτί του δέκτη περιλαμβάνεται USB Wi-Fi stick για πρόσβαση στο Internet. Το επίσημο λογισμικό του δέκτη ζητά απεγνωσμένα την αλλαγή με το ανεπίσημο, για να ξεδιπλωθούν οι πληθωρικές δυνατότητες του μικρού Spiderbox. Με το ανεπίσημο λογισμικό ανοίγουν διάπλατα οι πύλες του διαδικτύου...

Ο Spiderbox 1000S Mini είναι ένας δορυφορικός δέκτης πολύ μικρών διαστάσεων, με καθαρή διάθεση να τοποθετηθεί πίσω από την τηλεόραση, εάν και η ιδιαίτερα προσεγμένη του εμφάνιση θα του χάριζε εύκολα μια θέση στο έπιπλο του σαλονιού σε κοινή θέα (εικόνα 1). Τυπικά είναι FTA, αλλά μέσα από τη δυνατότητα σύνδεσης στο Internet και την υποστήριξη emulator, μπορεί να ξεφύγει έμμεσα από αυτόν τον όρο. Για τη σύνδεση με την τηλεόραση υποστηρίζει θύρα HDMI, ενώ μέσω miniJack μπορεί να παρέχει αναλογική έξοδο V/A. Στην πρόσοψή του διαθέτει μια υπερπολύτιμη θύρα USB, μέσω της οποίας επικοινωνεί με το διαδίκτυο. Πλάι στην θύρα USB υπάρχει θύρα για προέκταση IR και display. Στη συσκευασία του δέκτη συναντάμε το Wi-Fi USB stick όπως και την 2 σε 1 προέκταση για IR και Οθόνη τεσσάρων αλφαριθμητικών στοιχείων (εικόνα 2).

Τοποθέτηση πίσω από την τηλεόραση

Ο Spiderbox 1000S διευκολύνει πολύ τον χρήστη στην τοποθέτησή του πίσω από την τηλεόραση. Ξεκινώντας από το βασικότερο, το μέγεθός του είναι πολύ μικρό. Στο πίσω μέρος του διαθέτει υποδοχές για στήριξη σε βίδες στον τοίχο. Στην συσκευασία του συνοδεύεται από μικρού μήκους καλώδιο HDMI, ιδανικό για την περίπτωση που εξετάζουμε, όπως και με την προέκταση IR-Display. Η προέκταση IR-Display μπορεί να εφαρμοστεί με ταινία διπλής όψεως που επίσης υπάρχει στη συσκευασία. Την απροβλημάτιστη τοποθέτηση του δέκτη σε κρυφό σημείο ολοκληρώνει η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω του USB Wi-Fi stick που, όπως και τα προηγούμενα αξεσουάρ, περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Αλλαγή λογισμικού και emu

Ο δέκτης χωρίς την αλλαγή του επίσημου λογισμικού είναι ιδιαίτερα περιορισμένος, αφού δεν μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο. Μετά την πολύ απλή αλλαγή λογισμικού μέσω USB stick, εμφανίζεται η δυνατότητα ρύθμισης της σύνδεσης Internet, με αναζήτηση Wi-Fi δικτύου (εικόνα 3). Κατά τη δοκιμή μας, το USB Wi-Fi Stick που συνόδευε τον δέκτη έκανε άριστα τη δουλειά του και του έδωσε πρόσβαση στο Internet. Επίσης, μετά την αλλαγή προστίθεται η υπηρεσία YouTube στο Utility.

Σημαντικά αλλαγμένο μετά την αναβάθμιση είναι το μενού System Settings. Εκεί, πέρα από τις επιλογές Wi-Fi και Network Settings, που ήδη αναφέραμε, προστίθεται η επιλογή Mosw. Από τη συγκεκριμένη καρτέλα μπορούν να ενεργοποιηθούν όλοι οι γνωστοί emulators για συμμετοχή του δέκτη σε δίκτυα cardsharing (εικόνα 4). Διαρκώς ενεργοποιημένος είναι ο BISS emulator και ταυτόχρονα μπορεί να τρέξει ένα ακόμα emu (Cccam, Newcam, κτλ.). Τέλος, μια μεγάλη «έκπληξη» περιμένει τον χρήστη στην επιλογή Mscam, όπου με συγκεκριμένο κωδικό ο Spiderbox μπορεί να απλωθεί στον παγκόσμιο …ιστό!

Διαχείριση και PVR

Το μενού του δέκτη είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση του και διαθέτει όμορφα γραφικά. Για το συντονισμό κεραίας είναι συμβατός με DiSEqC 1.0 και 1.1. Η λίστα καναλιών διαθέτει μια στήλη και υποστηρίζει κατηγοριοποίηση προγραμμάτων (εικόνα 5). Συνολικά υποστηρίζει 5.000 κανάλια που μπορούν να αντιστοιχηθούν σε έως 30 λίστες αγαπημένων. Το μενού για την αντιστοίχηση στις λίστες αγαπημένων είναι πολύ πρακτικό και εύκολο στη χρήση του (εικόνα 6).

Αφαιρώντας το USB Wi-Fi stick μπορούμε να συνδέσουμε εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο για λειτουργία PVR και Media Player. Μετά την αναγνώριση του δίσκου, για τη λειτουργία Timeshift πρέπει να γίνει η αντίστοιχη ενεργοποίηση μέσα από το μενού. Μια εγγραφή μπορεί να ξεκινήσει άμεσα ή να προγραμματιστεί μέσω της καρτέλας Timer Edit. Η καρτέλα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τον προγραμματισμό μιας εγγραφής, αλλά και για την ενεργοποίηση του δέκτη, την απενεργοποίησή του ή την αναπαραγωγή ενός προγράμματος. Τέλος, ως Media Player ο δέκτης μπορεί να αναπαράγει πληθώρα αρχείων, όπως mp4, avi, mkv, mov κτλ., αλλά δεν υποστηρίζει ήχο DTS.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Tuner: DVB-S/S2

Κρυπτογράφηση: FTA

Θέσεις Μνήμης: 5.000 Κανάλια, 30 Λίστες αγαπημένων

Θύρες: HDMI, A/V, RS232, USB, IR Extender

Ethernet: USB Wi-Fi Stick
INFO
  • Top Digital Network
  • Πανεπιστημίου 56, Αθήνα – Ομόνοια
  • τηλ: 210-3301034 | fax: 210-3301038
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.topdigitalnetwork,gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved