Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 | 02:50

V-Tech digital Z-2016 Τ2

Λήψη DVB-T2 με υποστήριξη YouTube

Ο V-Tech digital Z-2016 T2 είναι ένας νέος δέκτης επίγειας ψηφιακής λήψης, ο οποίος πέρα από το καθιερωμένο στην Ελλάδα πρότυπο εκπομπών DVB-T, υποστηρίζει και το νεώτερο πρότυπο DVB-T2, που αναπτύσσεται σιγά αλλά σταθερά στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.
Γράφτηκε από: Σωτήρης Χατζηστρατής

Ο V-Tech digital Z-2016 T2 είναι ένας νέος δέκτης επίγειας ψηφιακής λήψης, ο οποίος πέρα από το καθιερωμένο στην Ελλάδα πρότυπο εκπομπών DVB-T, υποστηρίζει και το νεώτερο πρότυπο DVB-T2, που αναπτύσσεται σιγά αλλά σταθερά στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Ο νέος δέκτης υψηλής ευκρίνειας δίνει στην έξοδο HDMI 1.3 βίντεο ανάλυσης έως 1080p (Full HD), είναι όμως εξοπλισμένος και με έξοδο SCART για τη σύνδεση με παλιότερου τύπου τηλεοράσεις, που δεν έχουν είσοδο HDMI. Στην μπροστινή του όψη είναι εγκατεστημένη μία θύρα USB, τα πλήκτρα CH± για αλλαγή των καναλιών, καθώς και το πλήκτρο POWER που θέτει τον δέκτη σε αναμονή. Στην πίσω όψη βλέπουμε την είσοδο κεραίας ANT IN για την λήψη των επίγειων ψηφιακών εκπομπών, την έξοδο ANT OUT για τη σύνδεση άλλων συσκευών λήψης μετά τον δέκτη, την θύρα HDMI, την θύρα SCART, και το βύσμα για τη σύνδεση του εξωτερικής τροφοδοσίας. Στο πακέτο συσκευασίας πέρα από τον δέκτη, περιλαμβάνεται επίσης ένα τηλεχειριστήριο, το εξωτερικό τροφοδοτικό των 12V, και ένα φυλλάδιο με τις οδηγίες λειτουργίας στα ελληνικά και αγγλικά

O V-Tech digital Z-2016 T2 υποστηρίζει σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο Wi-Fi με τη βοήθεια ενός USB Wi-Fi dongle, όπως είναι το Amiko WLN-850 (802.11 b/g/n με μέγιστη ταχύτητα σύνδεσης έως 150Mbps) που τον συνόδευε για τη δοκιμή. Η σύνδεση του V-Tech digital Z-2016 T2 στο διαδίκτυο υποστηρίζει την εφαρμογή προβολής βίντεο από το YouTube, που είναι διαθέσιμη στο λειτουργικό σύστημα του δέκτη.

Όπως αναφέρθηκε ήδη, ο V-Tech digital Z-2016 T2 είναι εξοπλισμένος με μία θύρα USB, η οποία χρησιμεύει και για την σύνδεση εξωτερικής συσκευής αποθήκευσης USB (σκληρός δίσκος USB, ή USB stick), για την εγγραφή των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, την αναπαραγωγή αρχείων πολυμέσων, και την αναβάθμιση του δέκτη. Όπως είναι φυσικό η παρουσία μίας μόνο θύρας USB αποκλείει την ταυτόχρονη σύνδεση μίας εξωτερικής συσκευής αποθήκευσης, και του Wi-Fi USB dongle.

Ο δέκτης έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης στη μνήμη του έως 999 επίγειων ψηφιακών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών υπηρεσιών, διαθέτει λειτουργία PiG (Picture in Graphic), ηλεκτρονικό οδηγό προγραμμάτων (EPG), πολλαπλές λειτουργίες διαχείρισης των καναλιών, όπως εισαγωγής τους σε λίστες αγαπημένων, επεξεργασία, διαγραφή ή μετακίνησης τους.

Το κεντρικό OSD μενού του V-Tech digital Z-2016 T2 δίνει πρόσβαση σε πέντε επιμέρους κατηγορίες υπομενού, και συγκεκριμένα στις Επεξεργασία Καναλιών, Εγκατάσταση, Ρύθμιση Συστήματος, Εργαλεία και Αναπαραγωγή Πολυμέσων. Η πρόσβαση στην τελευταία κατηγορία είναι εφικτή μόνο όταν έχει συνδεθεί εξωτερική συσκευή αποθήκευσης στη θύρα USB.

Το μενού της Εγκατάστασης παρέχει δύο τρόπους αναζήτησης επίγειων ψηφιακών υπηρεσιών, ο πρώτος είναι μέσω της Αυτόματης Αναζήτησης, και ο δεύτερος με τη Σάρωση Καναλιού που δίνει τη δυνατότητα επιλογής του καναλιού ή της συχνότητας που επιθυμεί να σαρώσει ο χρήστης. Το μενού της Ρύθμισης προσφέρει τις τυπικές επιλογές αλλαγής γλώσσας, ανάλυσης εξόδου βίντεο και ήχου, γονικό έλεγχο, πρόσβαση στον προγραμματισμό των εγγραφών, και άλλες επιλογές. Στα Εργαλεία ο χρήστης μπορεί να δει πληροφορίες για το σύστημα του δέκτη, να κάνει αναβάθμιση μέσω USB ή OTA, να φορτώσει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, να ρυθμίσει το ασύρματο δίκτυο και να έχει πρόσβαση στο YouTube (οι δύο τελευταίες επιλογές ενεργοποιούνται μόνο αν έχει συνδεθεί ένα WiFi USB dongle στη θύρα USB).

Το τμήμα PVR και Αναπαραγωγής Πολυμέσων του V-Tech digital Z-2016 T2 προσφέρει τις συνηθισμένες επιλογές εγγραφής προγραμμάτων, και αναπαραγωγής βίντεο, μουσικής και εικόνων, από την εξωτερική συσκευή αποθήκευσης USB. Το τμήμα του media player υποστηρίζει την αναπαραγωγή πολυμεσικών αρχείων mkv, mp4, jpg, bmp, mp3 και άλλων, ενώ υποστηρίζει και εξωτερικούς υπότιτλους, με αυτόματη επιλογή αναπαραγωγής αν η ονομασία τους είναι ίδια με αυτή του αρχείου βίντεο. Η προβολή ελληνικών υπότιτλων γίνεται χωρίς πρόβλημα, ενώ δεν υποστηρίζεται η αναπαραγωγή ήχου DTS από αρχεία βίντεο.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Τύπος: DVB-T/T2 επίγειας ψηφιακής λήψης, Full HD

Ανάλυση βίντεο: έως 1080p60

Μνήμη: έως 999 υπηρεσίες

Έξοδοι βίντεο: 1 x HDMI 1.3, 1 x SCART

Θύρες: ANT IN και ANT OUT (Loop), 1 x USB 2.0

Άλλες λειτουργίες: EPG, media player, PVR (σε εξωτερική μονάδα αποθήκευσης), YouTube, υποστήριξη WiFi USB dongle
INFO
  • AstraSat
  • Κ. Καραμανλή 35, Ιωνία Θεσσαλονίκης
  • τηλ: 2310-784232 | fax: 2310-782251
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.astrasat.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.