19/10/2016

Συνέντευξη με τον Jeroen van der Maat της Triax

Γράφτηκε από: Αργύρης Νομικός
Η δανέζικη εταιρία Triax αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερες προμηθευτές σε παγκόσμιο επίπεδο, στο χώρο της λήψης και διανομής τηλεοπτικών σημάτων. Όταν λοιπόν αντιληφθήκαμε ότι ο υπεύθυνος για την Ελλάδα Export Manager της εταιρίας, κος Jeroen van der Maat, επισκέφτηκε την AMF Electronics, δεν διστάσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του και να του ζητήσουμε...

Η δανέζικη εταιρία Triax αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερες προμηθευτές σε παγκόσμιο επίπεδο, στο χώρο της λήψης και διανομής τηλεοπτικών σημάτων. Όταν λοιπόν αντιληφθήκαμε ότι ο υπεύθυνος για την Ελλάδα Export Manager της εταιρίας, κος Jeroen van der Maat, επισκέφτηκε την AMF Electronics, δεν διστάσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του και να του ζητήσουμε αποκλειστική συνέντευξη για το περιοδικό μας.

Με 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο ο κος Jeroen van der Maat, δεν δίστασε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει η εταιρία του, με την αντιπροσωπεία Ελλάδας, AMF Electronics.

Καταρχήν πείτε μας δύο λόγια για εσάς. Πώς φτάσατε να είστε σήμερα Export Manager της Triax; Ποιες άλλες χώρες έχετε στην ευθύνη σας εκτός από την Ελλάδα;

Έχω μια μακρά πορεία, περισσότερη των 20 ετών, στις εξαγωγικές πωλήσεις, σε διάφορες τεχνικές εταιρείες, τόσο στην Ολλανδία όσο και τη Δανία. Αυτή τη στιγμή διαχειρίζομαι την Ελλάδα, τις Κάτω Χώρες, την Τουρκία, την Πορτογαλία και την Ισλανδία. Παθιάζομαι με την δουλειά μου και δίνω μεγάλη σημασία στο να τηρώ τις υποσχέσεις που δίνω. Για εμένα, ο πελάτης, βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο της προσοχής μου. Πιστεύω πως οι καλές συνεργασίες στηρίζονται πάνω σε ισχυρές σχέσεις βασισμένες στην εμπιστοσύνη, τον σεβασμό, την ειλικρίνεια, την ευελιξία, στο να βρίσκεις λύσεις και να εργάζεσαι σκληρά.

Πείτε μας δύο λόγια για την Triax, πώς έφτασε σήμερα να είναι ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαίους προμηθευτές στο χώρο της Ψηφιακής TV;

Η Triax ξεκίνησε, το 1949, σαν κατασκευαστής κεραιών στην Δανία. Σε όλη την διάρκεια αυτών των ετών επέκτεινε το εύρος παραγωγής της, παράγοντας προϊόντα όπως δορυφορικά κάτοπτρα, LNBs, ενισχυτές, nodes, Head-ends, καλώδια, συνδέσμους και πρίζες. Η Triax ήταν πάντοτε σε θέση να φέρει στην αγορά πολύ καινοτόμα προϊόντα με τη δέσμευση να εξυπηρετεί τους πελάτες της με τον πιο αξιόπιστο και ευέλικτο τρόπο. Αυτό της επέτρεψε να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα και να επενδύσει σε νέες αγορές. Το 2005 η Triax αγόρασε την Hirschman στην Γερμανία, η οποία επιτάχυνε περαιτέρω την διεθνή της ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή επεκτεινόμαστε με μια νέα, συναρπαστική στρατηγική ανάπτυξης μαζί με τους ιδιοκτήτες μας από την Polaris.

Πώς εξασφαλίζεται την ποιότητα των προϊόντων σας;

Η ποιότητα ήταν πάντοτε μία από τις πιο κύριες προτεραιότητες της Triax και της AMF Electronics, γι’ αυτό και είμαστε γνωστοί για τις υψηλές προδιαγραφές μας. Στην Triax έχουμε ένα πλήρως εφαρμοσμένο πρόγραμμα ποιότητας και το προσωπικό μας έχει υψηλό επίπεδο ειδίκευσης στην διασφάλιση ποιότητας.

Εφαρμόζουμε σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO με ετήσιο έλεγχο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι όλες οι διαδικασίες ακολουθούνται σωστά. Επιπρόσθετα, στην Δανία έχουμε πολύ αυστηρούς εγχώριους κανονισμούς σχετικά με την διασφάλιση της ποιότητας, καθώς επίσης και ειδικούς νόμους για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση ρύπων άνθρακα. Αυτό σημαίνει, πως η Triax είναι μία από τις πιο «πράσινες» εταιρείες του κλάδου μας.

Τι υποστήριξη παρέχει η εταιρία σας προς τους πελάτες της, σε τεχνικό, θεωρητικό και επισκευαστικό επίπεδο;

Η Triax και η AMF Electronics παρέχουν πλήρη εξυπηρέτηση τεχνική και εμπορική υποστήριξη στους πελάτες τους, σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Triax. Και οι δύο εταιρίες είναι γνωστές για την παροχή της καλύτερης εξυπηρέτησης στον κλάδο μας. Οι πελάτες μας απολαμβάνουν τις ανώτερες υπηρεσίες που τους παρέχουμε κι αυτό είναι που κάνει την διαφορά γι αυτούς, καθότι τους βοηθά στο να δέχονται περισσότερες παραγγελίες και να διατηρούν τους πελάτες τους πολύ ευχαριστημένους.

Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί επίσημο τμήμα service στην Ελλάδα;

Η AMF Electronics είναι το επίσημο τμήμα service της Triax στην Ελλάδα.

Σε ποια χώρα έχετε την ισχυρότερη παρουσία;

Η Triax έχει εννέα θυγατρικές στην Ευρώπη και στο Ντουμπάι. Επιπλέον έχει πολύ δυνατούς συνεργάτες στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Πώς βλέπετε την ελληνική αγορά;

Η Ελληνική αγορά διανύει δύσκολους καιρούς, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να είστε καινοτόμοι και δημιουργικοί ώστε να μπορέσετε να βοηθήσετε τους πελάτες σας. Η Triax και η AMF διαβλέπουν πολύ καλές ευκαιρίες ανάπτυξης και βάση ισχυρής στρατηγικής θα τις πραγματοποιήσουν. Πάνω από όλα όμως, εμείς θα βοηθήσουμε τους πελάτες μας να πετύχουν και θα είμαστε εκεί γι αυτούς.

Πόσο ετοιμοπαράδοτα είναι τα εμπορεύματα σας; Πόσο χρόνο χρειάζεται από την στιγμή της παραγγελίας για να φτάσουν στον έλληνα distributor;

Δουλεύουμε με διάφορα μοντέλα για την διάθεση των εμπορευμάτων, επικεντρωμένοι στο να παρέχουμε στους Έλληνες πελάτες μας την μεγαλύτερη ικανοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι τόσο η Triax όσο και η AMF διαθέτουν επαρκή αποθέματα και η AMF έχει ένα εξαιρετικό σύστημα ταχείας διανομής, με παράδοση την επόμενη ή ακόμη και την ίδια μέρα. Η γραμμή παραγωγής της Triax επίσης ενεργοποιείται και εκτός προγραμματισμού, ώστε να εξυπηρετήσει ειδικά τεχνικά έργα.

Που πιστεύεται ότι πλεονεκτεί η εταιρία σας σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους κατασκευαστές;

Η Triax είναι ο μόνος Ευρωπαίος κατασκευαστής που προσφέρει όλες τις λύσεις για την λήψη και τη μετάδοση σήματος RF και IP. Έχει μακράν το ευρύτερο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών στον κλάδο μας. Και απόλυτα την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών ώστε να διατηρήσουμε τους υψηλής σημασίας εγκαταστάτες-πελάτες μας ικανοποιημένους. Διότι με αυτόν τον τρόπο, οι εγκαταστάτες μπορούν να προσφέρουν μια πολύ ανταγωνιστική, πλήρως ελεγμένη, πιστοποιημένη, συμβατή και επώνυμη λύση σε κάθε έργο που προσπαθούν να κερδίσουν. Επειδή όλα τα προϊόντα μας είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθούν, οι εγκαταστάτες εξοικονομούν πολύ χρόνο κάτι που τους καθιστά ακόμη πιο ανταγωνιστικούς. Τέλος οι εγκαταστάτες προτιμούν να δουλεύουν με προϊόντα της Triax, διότι τα προϊόντα μας είναι ευέλικτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλων των ειδών τις εγκαταστάσεις ανεξαρτήτου μεγέθους και πολυπλοκότητας. Για παράδειγμα το δικό μας TDX Head-end είναι απόλυτα ευέλικτη και διαχρονική λύση για τον ξενοδοχειακό τομέα. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε σήμα εισόδου (DVB-T/T2, S/S2, C, IP ή HDMI) στο head-end και να διανέμετε οποιοδήποτε σήμα εξόδου (QAM, COFDM ή IP ή οποιονδήποτε συνδυασμό αυτών), με ή χωρίς κρυπτογράφηση, με middleware ή WiFi ή όποια άλλη λύση ο πελάτης σας χρειάζεται, η TRIAX μπορεί να την παρέχει!

 

Γιατί ένας εγκαταστάτης να προτιμήσει τα προϊόντα Triax;

Ένας εγκαταστάτης στην Ελλάδα προτιμάει τα προϊόντα Triax γιατί είναι:

 • Άριστης ποιότητας, πλήρως ελεγμένα και με 2 χρόνια εγγύηση
 • Η ποικιλία τους είναι ασυναγώνιστη.
 • Ευέλικτα στην χρήση. Τα προϊόντα Triax είναι ευέλικτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλων των ειδών τις εγκαταστάσεις ανεξαρτήτου μεγέθους και πολυπλοκότητας.
 • Καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες
 • Οι τιμές των προϊόντων Triax είναι πλήρως εναρμονισμένες με την σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδος
 • Επώνυμο προϊόν
 • Προϊόντα προσυναρμολογημένα ή προρυθμισμένα για να εξοικονομεί χρόνο ο εγκαταστάτης.
 • Εύχρηστα και με ιδιαίτερα φιλικό μενού με ναυαρχίδα το νέο GUI του head-end TDX black Edition.

Αλλά και γιατί:

 • Παρέχονται εξατομικευμένες λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη
 • Έχει εμπιστοσύνη στο προϊόν, στην ίδια την Triax αλλά και στην AMF. Οι δυο τελευταίες είναι συνώνυμες της ποιότητας και της εξυπηρέτησης.
 • Απολαμβάνει τεχνική υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα συνεργασίας. Από την προετοιμασία της τεχνικής μελέτης, αλλά και σε περίπτωση βλάβης με πλήρως εξοπλισμένο και εξειδικευμένο τμήμα service στην Ελλάδα. Pre και after sales
 • Υπάρχει επίσημος και τηρούμενος απ’ όλο το δίκτυο Τιμοκατάλογος Λιανικής.

Τι να περιμένουμε από την Triax μέσα στο 2017;

Η Triax έρχεται με νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες το 2017 και με ένα εντελώς νέο φάσμα interactive προϊόντα για την ξενοδοχειακή αγορά. Σε αυτό περιλαμβάνονται λύσεις middleware, digital signage και WIFI. Τα προϊόντα αυτά, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προϊόντα Triax head-end, πολυδιακόπτες , συστήματα CAS κλπ., θα απευθύνονται σε όλους τους τομείς της ξενοδοχειακής αγοράς, από τα μικρά ξενοδοχεία έως τα 5άστερα και πολυτελείας.

Για την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, λοιπόν, δεσμευόμαστε, μαζί με την AMF Electronics, να βοηθήσουμε τους πελάτες μας με απλά, υψηλής ποιότητας, προσιτά και έξυπνα προϊόντα που θα κάνουν ευκολότερη την ανάληψη περισσότερων έργων, θα φέρουν περισσότερα χρήματα και πιο ικανοποιημένους πελάτες.

Κατηγορία Τεύχος 98, Αφιέρωμα

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.