Skip to main content
20 Σεπτεμβρίου 2017 11:06

Infomir MAG 352

Νέο, πανίσχυρο IPTV box με υποστήριξη 4K UHD

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
30b63fbbf2f87b2cb0824c362456594f XL 8b96fdde

Οι συσκευές MAG είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους χρήστες του διαδικτύου, καθώς υποστηρίζουν εξιδεικευμένες λειτουργίες για πρόσβαση σε IPTV υπηρεσίες. Παραμένοντας πιστή σε αυτή τη συνταγή, η ουκρανική Infomir κατασκεύασε ένα πανίσχυρο IPTV Box που έχει το πλεονέκτημα να υποστηρίζει 4K UHD. Το νέο MAG352 διαθέτει ταχύτατο διπύρηνο επεξεργαστή με chipset Broadcom BCM7252s…

Οι συσκευές MAG είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους χρήστες του διαδικτύου, καθώς υποστηρίζουν εξιδεικευμένες λειτουργίες για πρόσβαση σε IPTV υπηρεσίες. Παραμένοντας πιστή σε αυτή τη συνταγή, η ουκρανική Infomir κατασκεύασε ένα πανίσχυρο IPTV Box που έχει το πλεονέκτημα να υποστηρίζει 4K UHD. Το νέο MAG352 διαθέτει ταχύτατο διπύρηνο επεξεργαστή με chipset Broadcom BCM7252s, βασίζει τη λειτουργία του σε Linux 3.3, ενώ όπως όλα τα προηγούμενα μοντέλα υποστηρίζει κι αυτό Middleware Stalker για σύνδεση σε Portals που δίνουν πρόσβαση σε IPTV υπηρεσίες.

Το Infomir MAG352 υποστηρίζοντας αναπαραγωγή 4K UHD και το πρότυπο συμπίεσης H.265/HEVC, παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα αναπαραγωγής και αποθήκευσης Video με την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Υποστηρίζοντας Middleware Stalker και λίστες αναπαραγωγής M3U, προσφέρει δυνατότητα θέασης τηλεοπτικών προγραμμάτων χωρίς την ανάγκη σύνδεσης επίγειας ή δορυφορικής κεραίας. Επιπλέον, χάρη στο ενσωματωμένο Wi-Fi Dual Band (2.4GHz/5GHz) που διαθέτει, αποφεύγονται τελείως τα καλώδια που μπορεί να χαλούν την αισθητική του χώρου και επιτρέπει τη σύνδεσή του σε τηλεόραση οποιουδήποτε δωματίου.

Χαρακτηριστικά

Το Infomir MAG352 έρχεται σε μαύρο κουτί διαστάσεων 175x124x42 χιλιοστών και βάρους 320 γραμμαρίων. Η πρόσοψή του καλύπτεται από γυαλιστερό πλαστικό, στο εσωτερικό του οποίου είναι τοποθετημένο ενδεικτικό LED λειτουργίας, ενώ στο δεξί της μέρος βρίσκεται μια USB 3.0 θύρα. Η δεξιά πλευρά της συσκευής περιλαμβάνει υποδοχή για κάρτα SD, ενώ η πίσω εξοπλίζεται με διακόπτη ON/OFF, υποδοχή τροφοδοσίας 12V/1A, θύρες LAN, USB 3.0, HDMI 2.0 IN, HDMI 2.0 OUT, Mini Jack 3.5mm AV, οπτική S/PDIF για ψηφιακή έξοδο ήχου και πλήκτρο Fn για reset του STB. Το κουτί της συσκευασίας περιέχει και τηλεχειριστήριο, δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI, τροφοδοτικό 12V/1A και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα αγγλικά.

Το MAG352 διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή ARM A15 με Broadcom chipset BCM7252s στα 1200MHz, ο οποίος αποδίδει 12000 DMIPS. Διαθέτει επίσης επεξεργαστή γραφικών με επόμενης γενιάς 2.7Gpix/s 3D OGLES3.1 GPU. Έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 2GB και FLASH 8GB. Υποστηρίζει ενσύρματες και ασύρματες δυνατότητες σύνδεσης, καθώς διαθέτει Ethernet interface 1Gb/s, Wi-Fi Dual Band (2.4GHz/5Hz) και Bluetooth 4.0. Ο εξοπλισμός του επιτρέπει τη σύνδεση σε οποιουδήποτε τύπου τηλεοράσεις, ενώ χάρη στην HDMI 2.0 IN (με υποστήριξη HDCP 2.2) θύρα που διαθέτει, μπορεί να δεχτεί και να προβάλλει στην τηλεόραση το ψηφιακό σήμα οποιασδήποτε πηγής, ακόμα και ενός 4K UHD δορυφορικού δέκτη, καλύπτοντας έτσι και τη περίπτωση μη διαθέσιμης HDMI θύρας. Μέσω των δύο USB 3.0 θυρών του μπορεί να δεχτεί αποθηκευτικά μέσα και να αναπαράγει οποιοδήποτε τύπο αρχείων, υποστηρίζοντας έως 4Kp60 αναλύσεις. Διαθέτει αποκωδικοποιητές video που υποστηρίζουν H.265/HEVC, H.264 High Profile @ level 4.1, VP9, MPEG1/2 Main Profile @ High Level, MPEG4 part2 (ASP), WMV-9, VC1 video, XviD, 3D και HD video. Αναπαράγει αρχεία video MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, ASF, QT και WMV. Διαθέτει αποκωδικοποιητές ήχου που υποστηρίζουν MPEG-1 layer I/II, MPEG-2 layer II, MPEG-2 layer III (mp3), Dolby Digital plus, DTS και μπορεί να αναπαράγει αρχεία ήχου MP3, MPA, M4A, WMA, OGG και WAV. Υποστηρίζει επίσης εξωτερικούς υπότιτλους (και ελληνικούς) από αρχεία text MKV, DVB και SRT, ενώ αναπαράγει και αρχεία εικόνων JPEG, PNG, BMP, GIF και RAW.

Μενού – Λειτουργία

Μόλις ξεκινήσει η λειτουργία του MAG352, εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης το κύριο μενού του ενσωματωμένου portal, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από εικονίδια (εικόνα 1). Επιλέγοντας το εικονίδιο “Settings” εμφανίζεται το μενού με τις ρυθμίσεις του STB, το οποίο περιλαμβάνει επιλογές αναπαραγωγής, εμφάνισης (υπότιτλων κ.ά.), ενημέρωσης λογισμικού, TimeShift, ελέγχου πρόσβασης, Teletext και “System settings”. Μέσω της επιλογής “System settings” ορίζονται οι ρυθμίσεις δικτύου, Servers, video, audio και άλλων λειτουργιών της συσκευής. Από τις ρυθμίσεις Servers και την επιλογή Portals πληκτρολογούμε τα URL των Stalker Portals της επιλογής μας, ώστε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε εξειδικευμένες IPTV υπηρεσίες. Πίσω στο κύριο μενού του ενσωματωμένου Portal, επιλέγοντας το εικονίδιο “Menu Guide” εμφανίζεται λίστα φακέλων που περιλαμβάνουν οδηγίες σχετικά με τις λειτουργίες της συσκευής. Από το εικονίδιο “Weather” ορίζουμε την περιοχή για την οποία θα εμφανίζεται η πρόγνωση καιρού των επόμενων τριών ημερών (εικόνα 2). Μέσω του εικονιδίου “Download manager” υποστηρίζεται η δυνατότητα διαχείρισης των κατεβασμένων αρχείων, ενώ από τον “Internet Browser” εκτελείται η πρόσβαση στο internet. Η χρήση ασύρματου πληκτρολογίου και mouse μέσω USB σύνδεσης διευκολύνει την περιήγηση στο internet, εμείς όμως επιλέξαμε τη σύνδεση Bluetooth πληκτρολογίου-touchpad, η οποία έκανε το σερφάρισμά μας ευχάριστο (εικόνα 3) και ταυτόχρονα άφησε ελεύθερες τις δύο USB θύρες του STB. Επιλέγοντας το εικονίδιο ‘’MAGic Cast’’ ενεργοποιείται η ασύρματη σύνδεση με υπολογιστή ή συσκευή Android, για αποστολή και αναπαραγωγή video στην οθόνη της τηλεόρασης. Με την επιλογή του εικονιδίου “Home Media” εμφανίζεται η λίστα φακέλων των δικτυακών και τοπικών μέσων, ενώ εδώ αποθηκεύονται τα αγαπημένα IPTV κανάλια και οι εγγραφές του χρήστη. Τέλος, με την επιλογή του εικονιδίου “IPTV channels” εμφανίζεται η λίστα των IPTV καναλιών που έχει δημιουργήσει ο χρήστης (εικόνα 4).

Σύνδεση σε Stalker Portal

Μέσα από το μενού του MAG352 δίνεται η δυνατότητα προσθήκης δύο επιπλέον Stalker Portals, για πρόσβαση σε πλήθος IPTV υπηρεσιών. Επιλέγοντας με τη σειρά “Settings” – “System settings” – “Servers” – “Portals”, εμφανίζεται η κάρτα που περιέχει τα πεδία στα οποία πληκτρολογούνται από το χρήστη το URL και το όνομα κάθε Portal. Στη συνέχεια, ενεργοποιώντας το “Multiportal mode” εμφανίζεται η επιλογή ορισμού του προκαθορισμένου Portal εκκίνησης, εκείνου δηλαδή που θα φορτώνεται αυτόματα στην οθόνη κάθε φορά με την εκκίνηση του STB. Για τις δικές μας δοκιμές, πληκτρολογήσαμε το URL ενός ελεύθερου Portal και αφού συνδεθήκαμε σε αυτό χωρίς την εισαγωγή κωδικών, εμφανίστηκε το μενού του που περιλαμβάνει πληθώρα εικονιδίων που δίνουν πρόσβαση σε IPTV υπηρεσίες (εικόνα 5). Έχοντας από πριν επιλέξει Wi-Fi σύνδεση, χάρη στα ισχυρά χαρακτηριστικά του MAG352 η λειτουργία στο σύνολο των υπηρεσιών του Portal ήταν άριστη, ακόμα και σε streaming HD καναλιών και video (εικόνα 6).

Αναπαραγωγή IPTV καναλιών και λειτουργία media player

Το MAG352 μπορεί να δεχτεί εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα που περιέχουν λίστες M3U και να εκτελέσει streaming σε IPTV κανάλια. Συνδέσαμε USB stick με αρχείο M3U που περιέχει έτοιμη λίστα URL ελληνικών καναλιών και επιλέξαμε το εικονίδιο ‘’Home Media’’. Στη συνέχεια πατήσαμε πάνω στο εικονίδιο του stick, εκτελέσαμε το αρχείο M3U και άμεσα εμφανίστηκε μια κάρτα με τρεις διαθέσιμες επιλογές: F1 για εμφάνιση της λίστας, F2 για έναρξη αναπαραγωγής όλων των καναλιών και F3 για πρόσθεση όλων στη λίστα IPTV καναλιών. Φυσικά, ο χρήστης μπορεί να κάνει και επιλεκτική αντιγραφή στη λίστα IPTV καναλιών, κρατώντας μόνο αυτά που επιθυμεί. Έτσι, με τη χρήση του πράσινου πλήκτρου F2 από το τηλεχειριστήριο επιλέξαμε τα κανάλια της δικής μας επιλογής και πατήσαμε ‘’Copy’’. Στη συνέχεια, ανοίξαμε το εικονίδιο “IPTV channels” και επιλέγοντας “Paste” δημιουργήθηκε εκεί η λίστα των καναλιών, επιτρέποντας έτσι ανά πάσα στιγμή την εύκολη εύρεση και αναπαραγωγή τους.Με τη χρήση του κόκκινου πλήκτρου F1 εκτελέσαμε εγγραφές προγραμμάτων, οι οποίες είναι αποθηκευμένες σε σχετικό φάκελο του ‘’Home Media’’ (εικόνα 7), ενώ η διαγραφή τους πραγματοποιείται μέσω του εικονιδίου ‘’Record manager’’.

Μέσω σύνδεσης USB 3.0 σκληρού δίσκου δοκιμάσαμε την αναπαραγωγή video από πλήθος αρχείων που είχαμε στη διάθεσή μας, χωρίς να αντιμετωπίσουμε το παραμικρό πρόβλημα σε κανένα από αυτά. Η αναπαραγωγή ταινίας με ήχο DTS εκτελέστηκε άψογα, ενώ επιλέγοντας iso8859-7 αναγνωρίστηκαν και οι ελληνικοί υπότιτλοι (εικόνα 8). Η αναπαραγωγή 4K UHD video πραγματοποιήθηκε άνετα, δίδοντας εκπληκτική ποιότητα εικόνας στην τηλεόραση (εικόνα 9).

{gallery}20484{/gallery}

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Dual Core ARM A15 (Broadcom chipset BCM7252s) στα 1200MHz, απόδοση 12000 DMIPS2.7Gpix/s 3D OGLES3.1RAM 2GB / FLASH 8GBLinux 3.3Έως 4Kp60H.265/HEVC, H.264 , VP9, MPEG1/2 MP@HL, MPEG4 part2 (ASP), WMV-9, VC1, XviD, 3D, HDMPEG-1 layer I/II, MPEG-2 layer II, MPEG-2 layer III (mp3), Dolby Digital plus, DTSvideo: MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, ASF, QT, WMV, audio: MP3, MPA, M4A, WMA, OGG, WAV, images: JPEG, PNG, BMP, GIF, RAWDVB, SRT, text MKV1xSD, 1xLAN, 2xUSB 3.0, 2xHDMI 2.0, mini AV, S/PDIFWi-Fi Dual Band (2.4GHz/5Hz), Bluetooth 4.0175x124x42 χιλιοστά

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...
  • Ikusi Flow Smart Headend

    Ikusi Flow Smart Headend

    Το Ikusi Flow Smart Headend της ισπανικής Ikusi, λειτουργεί ήδη σε εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, καθώς αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογίας διανομ...
  • Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

    Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των ομοαξονικών καλωδίων LCD 115 A+ και LCD 130 A+ της γερμανικής Kathrein. Πρόκειται για καλώδια πολύ υψηλής ποιότητας που είναι δοκιμασμένα και πιστ...
  • V-Tech Z2024 H265

    V-Tech Z2024 H265

    Νέος επίγειος ψηφιακός δέκτης από την AstraSat! Πρόκειται για τον V-Tech Z2024 H265, ο οποίος είναι ένας δέκτης MPEG4 με έξοδο HDMI και ανάλυση Full HD (1080p). Χάρη στο νέας γενιάς tuner του (μάρ...
  • Nedis TVSM5120GY

    Nedis TVSM5120GY

    Η επιτραπέζια full motion βάση της Nedis είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις από 37” έως 75”, με VESA 200x200, 300x200, 300x300, 400x200, 400x300, 400x400, 600x400 και μέγιστο βάρος 40kg. Διαθέτει μια...
  • Anga PS series

    Anga PS series

    Η εταιρεία Stam Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή σειράς ποιοτικών κεραιών Anga. Πρόκειται για τη σειρά PS, η οποία περιλαμβάνει εξωτερικές και εσωτερικές κεραίες που είναι κατάλληλες για επίγε...
  • Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

    Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax RANGER. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER - Εκπαιδευτικά ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...