Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 | 11:06

Infomir MAG 352

Νέο, πανίσχυρο IPTV box με υποστήριξη 4K UHD

Οι συσκευές MAG είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους χρήστες του διαδικτύου, καθώς υποστηρίζουν εξιδεικευμένες λειτουργίες για πρόσβαση σε IPTV υπηρεσίες. Παραμένοντας πιστή σε αυτή τη συνταγή, η ουκρανική Infomir κατασκεύασε ένα πανίσχυρο IPTV Box που έχει το πλεονέκτημα να υποστηρίζει 4K UHD. Το νέο MAG352 διαθέτει ταχύτατο διπύρηνο επεξεργαστή με chipset Broadcom BCM7252s...
Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου

Οι συσκευές MAG είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους χρήστες του διαδικτύου, καθώς υποστηρίζουν εξιδεικευμένες λειτουργίες για πρόσβαση σε IPTV υπηρεσίες. Παραμένοντας πιστή σε αυτή τη συνταγή, η ουκρανική Infomir κατασκεύασε ένα πανίσχυρο IPTV Box που έχει το πλεονέκτημα να υποστηρίζει 4K UHD. Το νέο MAG352 διαθέτει ταχύτατο διπύρηνο επεξεργαστή με chipset Broadcom BCM7252s, βασίζει τη λειτουργία του σε Linux 3.3, ενώ όπως όλα τα προηγούμενα μοντέλα υποστηρίζει κι αυτό Middleware Stalker για σύνδεση σε Portals που δίνουν πρόσβαση σε IPTV υπηρεσίες.

Το Infomir MAG352 υποστηρίζοντας αναπαραγωγή 4K UHD και το πρότυπο συμπίεσης H.265/HEVC, παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα αναπαραγωγής και αποθήκευσης Video με την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Υποστηρίζοντας Middleware Stalker και λίστες αναπαραγωγής M3U, προσφέρει δυνατότητα θέασης τηλεοπτικών προγραμμάτων χωρίς την ανάγκη σύνδεσης επίγειας ή δορυφορικής κεραίας. Επιπλέον, χάρη στο ενσωματωμένο Wi-Fi Dual Band (2.4GHz/5GHz) που διαθέτει, αποφεύγονται τελείως τα καλώδια που μπορεί να χαλούν την αισθητική του χώρου και επιτρέπει τη σύνδεσή του σε τηλεόραση οποιουδήποτε δωματίου.

Χαρακτηριστικά

Το Infomir MAG352 έρχεται σε μαύρο κουτί διαστάσεων 175x124x42 χιλιοστών και βάρους 320 γραμμαρίων. Η πρόσοψή του καλύπτεται από γυαλιστερό πλαστικό, στο εσωτερικό του οποίου είναι τοποθετημένο ενδεικτικό LED λειτουργίας, ενώ στο δεξί της μέρος βρίσκεται μια USB 3.0 θύρα. Η δεξιά πλευρά της συσκευής περιλαμβάνει υποδοχή για κάρτα SD, ενώ η πίσω εξοπλίζεται με διακόπτη ON/OFF, υποδοχή τροφοδοσίας 12V/1A, θύρες LAN, USB 3.0, HDMI 2.0 IN, HDMI 2.0 OUT, Mini Jack 3.5mm AV, οπτική S/PDIF για ψηφιακή έξοδο ήχου και πλήκτρο Fn για reset του STB. Το κουτί της συσκευασίας περιέχει και τηλεχειριστήριο, δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, καλώδιο HDMI, τροφοδοτικό 12V/1A και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα αγγλικά.

Το MAG352 διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή ARM A15 με Broadcom chipset BCM7252s στα 1200MHz, ο οποίος αποδίδει 12000 DMIPS. Διαθέτει επίσης επεξεργαστή γραφικών με επόμενης γενιάς 2.7Gpix/s 3D OGLES3.1 GPU. Έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 2GB και FLASH 8GB. Υποστηρίζει ενσύρματες και ασύρματες δυνατότητες σύνδεσης, καθώς διαθέτει Ethernet interface 1Gb/s, Wi-Fi Dual Band (2.4GHz/5Hz) και Bluetooth 4.0. Ο εξοπλισμός του επιτρέπει τη σύνδεση σε οποιουδήποτε τύπου τηλεοράσεις, ενώ χάρη στην HDMI 2.0 IN (με υποστήριξη HDCP 2.2) θύρα που διαθέτει, μπορεί να δεχτεί και να προβάλλει στην τηλεόραση το ψηφιακό σήμα οποιασδήποτε πηγής, ακόμα και ενός 4K UHD δορυφορικού δέκτη, καλύπτοντας έτσι και τη περίπτωση μη διαθέσιμης HDMI θύρας. Μέσω των δύο USB 3.0 θυρών του μπορεί να δεχτεί αποθηκευτικά μέσα και να αναπαράγει οποιοδήποτε τύπο αρχείων, υποστηρίζοντας έως 4Kp60 αναλύσεις. Διαθέτει αποκωδικοποιητές video που υποστηρίζουν H.265/HEVC, H.264 High Profile @ level 4.1, VP9, MPEG1/2 Main Profile @ High Level, MPEG4 part2 (ASP), WMV-9, VC1 video, XviD, 3D και HD video. Αναπαράγει αρχεία video MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, ASF, QT και WMV. Διαθέτει αποκωδικοποιητές ήχου που υποστηρίζουν MPEG-1 layer I/II, MPEG-2 layer II, MPEG-2 layer III (mp3), Dolby Digital plus, DTS και μπορεί να αναπαράγει αρχεία ήχου MP3, MPA, M4A, WMA, OGG και WAV. Υποστηρίζει επίσης εξωτερικούς υπότιτλους (και ελληνικούς) από αρχεία text MKV, DVB και SRT, ενώ αναπαράγει και αρχεία εικόνων JPEG, PNG, BMP, GIF και RAW.

Μενού – Λειτουργία

Μόλις ξεκινήσει η λειτουργία του MAG352, εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης το κύριο μενού του ενσωματωμένου portal, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από εικονίδια (εικόνα 1). Επιλέγοντας το εικονίδιο “Settings” εμφανίζεται το μενού με τις ρυθμίσεις του STB, το οποίο περιλαμβάνει επιλογές αναπαραγωγής, εμφάνισης (υπότιτλων κ.ά.), ενημέρωσης λογισμικού, TimeShift, ελέγχου πρόσβασης, Teletext και “System settings”. Μέσω της επιλογής “System settings” ορίζονται οι ρυθμίσεις δικτύου, Servers, video, audio και άλλων λειτουργιών της συσκευής. Από τις ρυθμίσεις Servers και την επιλογή Portals πληκτρολογούμε τα URL των Stalker Portals της επιλογής μας, ώστε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε εξειδικευμένες IPTV υπηρεσίες. Πίσω στο κύριο μενού του ενσωματωμένου Portal, επιλέγοντας το εικονίδιο “Menu Guide” εμφανίζεται λίστα φακέλων που περιλαμβάνουν οδηγίες σχετικά με τις λειτουργίες της συσκευής. Από το εικονίδιο “Weather” ορίζουμε την περιοχή για την οποία θα εμφανίζεται η πρόγνωση καιρού των επόμενων τριών ημερών (εικόνα 2). Μέσω του εικονιδίου “Download manager” υποστηρίζεται η δυνατότητα διαχείρισης των κατεβασμένων αρχείων, ενώ από τον “Internet Browser” εκτελείται η πρόσβαση στο internet. Η χρήση ασύρματου πληκτρολογίου και mouse μέσω USB σύνδεσης διευκολύνει την περιήγηση στο internet, εμείς όμως επιλέξαμε τη σύνδεση Bluetooth πληκτρολογίου-touchpad, η οποία έκανε το σερφάρισμά μας ευχάριστο (εικόνα 3) και ταυτόχρονα άφησε ελεύθερες τις δύο USB θύρες του STB. Επιλέγοντας το εικονίδιο ‘’MAGic Cast’’ ενεργοποιείται η ασύρματη σύνδεση με υπολογιστή ή συσκευή Android, για αποστολή και αναπαραγωγή video στην οθόνη της τηλεόρασης. Με την επιλογή του εικονιδίου “Home Media” εμφανίζεται η λίστα φακέλων των δικτυακών και τοπικών μέσων, ενώ εδώ αποθηκεύονται τα αγαπημένα IPTV κανάλια και οι εγγραφές του χρήστη. Τέλος, με την επιλογή του εικονιδίου “IPTV channels” εμφανίζεται η λίστα των IPTV καναλιών που έχει δημιουργήσει ο χρήστης (εικόνα 4).

Σύνδεση σε Stalker Portal

Μέσα από το μενού του MAG352 δίνεται η δυνατότητα προσθήκης δύο επιπλέον Stalker Portals, για πρόσβαση σε πλήθος IPTV υπηρεσιών. Επιλέγοντας με τη σειρά “Settings” – “System settings” – “Servers” – “Portals”, εμφανίζεται η κάρτα που περιέχει τα πεδία στα οποία πληκτρολογούνται από το χρήστη το URL και το όνομα κάθε Portal. Στη συνέχεια, ενεργοποιώντας το “Multiportal mode” εμφανίζεται η επιλογή ορισμού του προκαθορισμένου Portal εκκίνησης, εκείνου δηλαδή που θα φορτώνεται αυτόματα στην οθόνη κάθε φορά με την εκκίνηση του STB. Για τις δικές μας δοκιμές, πληκτρολογήσαμε το URL ενός ελεύθερου Portal και αφού συνδεθήκαμε σε αυτό χωρίς την εισαγωγή κωδικών, εμφανίστηκε το μενού του που περιλαμβάνει πληθώρα εικονιδίων που δίνουν πρόσβαση σε IPTV υπηρεσίες (εικόνα 5). Έχοντας από πριν επιλέξει Wi-Fi σύνδεση, χάρη στα ισχυρά χαρακτηριστικά του MAG352 η λειτουργία στο σύνολο των υπηρεσιών του Portal ήταν άριστη, ακόμα και σε streaming HD καναλιών και video (εικόνα 6).

Αναπαραγωγή IPTV καναλιών και λειτουργία media player

Το MAG352 μπορεί να δεχτεί εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα που περιέχουν λίστες M3U και να εκτελέσει streaming σε IPTV κανάλια. Συνδέσαμε USB stick με αρχείο M3U που περιέχει έτοιμη λίστα URL ελληνικών καναλιών και επιλέξαμε το εικονίδιο ‘’Home Media’’. Στη συνέχεια πατήσαμε πάνω στο εικονίδιο του stick, εκτελέσαμε το αρχείο M3U και άμεσα εμφανίστηκε μια κάρτα με τρεις διαθέσιμες επιλογές: F1 για εμφάνιση της λίστας, F2 για έναρξη αναπαραγωγής όλων των καναλιών και F3 για πρόσθεση όλων στη λίστα IPTV καναλιών. Φυσικά, ο χρήστης μπορεί να κάνει και επιλεκτική αντιγραφή στη λίστα IPTV καναλιών, κρατώντας μόνο αυτά που επιθυμεί. Έτσι, με τη χρήση του πράσινου πλήκτρου F2 από το τηλεχειριστήριο επιλέξαμε τα κανάλια της δικής μας επιλογής και πατήσαμε ‘’Copy’’. Στη συνέχεια, ανοίξαμε το εικονίδιο “IPTV channels” και επιλέγοντας “Paste” δημιουργήθηκε εκεί η λίστα των καναλιών, επιτρέποντας έτσι ανά πάσα στιγμή την εύκολη εύρεση και αναπαραγωγή τους.Με τη χρήση του κόκκινου πλήκτρου F1 εκτελέσαμε εγγραφές προγραμμάτων, οι οποίες είναι αποθηκευμένες σε σχετικό φάκελο του ‘’Home Media’’ (εικόνα 7), ενώ η διαγραφή τους πραγματοποιείται μέσω του εικονιδίου ‘’Record manager’’.

Μέσω σύνδεσης USB 3.0 σκληρού δίσκου δοκιμάσαμε την αναπαραγωγή video από πλήθος αρχείων που είχαμε στη διάθεσή μας, χωρίς να αντιμετωπίσουμε το παραμικρό πρόβλημα σε κανένα από αυτά. Η αναπαραγωγή ταινίας με ήχο DTS εκτελέστηκε άψογα, ενώ επιλέγοντας iso8859-7 αναγνωρίστηκαν και οι ελληνικοί υπότιτλοι (εικόνα 8). Η αναπαραγωγή 4K UHD video πραγματοποιήθηκε άνετα, δίδοντας εκπληκτική ποιότητα εικόνας στην τηλεόραση (εικόνα 9).

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
CPU: Dual Core ARM A15 (Broadcom chipset BCM7252s) στα 1200MHz, απόδοση 12000 DMIPS
GPU: 2.7Gpix/s 3D OGLES3.1
Μνήμη: RAM 2GB / FLASH 8GB
Λογισμικό: Linux 3.3
Ανάλυση: Έως 4Kp60
Αποκωδικοποίηση video: H.265/HEVC, H.264 [email protected] 4.1, VP9, MPEG1/2 [email protected], MPEG4 part2 (ASP), WMV-9, VC1, XviD, 3D, HD
Αποκωδικοποίηση ήχου: MPEG-1 layer I/II, MPEG-2 layer II, MPEG-2 layer III (mp3), Dolby Digital plus, DTS
Multimedia: video: MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, ASF, QT, WMV, audio: MP3, MPA, M4A, WMA, OGG, WAV, images: JPEG, PNG, BMP, GIF, RAW
Εξωτερικοί υπότιτλοι: DVB, SRT, text MKV
Συνδέσεις: 1xSD, 1xLAN, 2xUSB 3.0, 2xHDMI 2.0, mini AV, S/PDIF
Ασύρματη συνδεσιμότητα: Wi-Fi Dual Band (2.4GHz/5Hz), Bluetooth 4.0
Διαστάσεις: 175x124x42 χιλιοστά
INFO
  • Tronix
  • τηλ: 23170-03685
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.tronix.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.