Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 | 19:09

SATLINK WS-6920

Ψηφιακό Sat Finder με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG-2/H.264

Τα Sat Finders αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την ακρίβεια της εγκατάστασης ενός δορυφορικού κατόπτρου και η Satlink είναι μια εταιρία με παράδοση στην παραγωγή τέτοιων οργάνων. Το νέο Satlink WS-6920 είναι ένα ψηφιακό Sat Finder που μετράει όλα τα DVB-S/DVB-S2 σήματα, υποστηρίζει σύνδεση σε διακόπτες DiSEqC 1.0 και DiSEqC 1.1 και είναι απολύτως...
Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου

Τα Sat Finders αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την ακρίβεια της εγκατάστασης ενός δορυφορικού κατόπτρου και η Satlink είναι μια εταιρία με παράδοση στην παραγωγή τέτοιων οργάνων. Το νέο Satlink WS-6920 είναι ένα ψηφιακό Sat Finder που μετράει όλα τα DVB-S/DVB-S2 σήματα, υποστηρίζει σύνδεση σε διακόπτες DiSEqC 1.0 και DiSEqC 1.1 και είναι απολύτως φορητό, αφού χωράει άνετα στην παλάμη του εγκαταστάτη. Έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG-2/H.264 και μπορεί να αναπαράγει όλα τα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια, ενώ μπορεί να αναπαράγει και multimedia αρχεία από εξωτερικά μέσα.

Το Satlink WS-6920 μπορεί να μην παρέχει την ποικιλία των μετρήσεων ενός πεδιόμετρου, δίνει όμως ακριβείς μετρήσεις σήματος και είναι σημαντικά οικονομικότερο. Ο σχεδιασμός του είναι ιδιαίτερα βολικός ώστε για το κράτημά του να είναι αρκετή η παλάμη του ενός χεριού, γεγονός που διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις που απαιτούνται για τη ρύθμιση του δορυφορικού κατόπτρου.

Χαρακτηριστικά

Το Satlink WS-6920 έχει διαστάσεις 90x190x34 mm και βάρος 420gr. Η πρόσοψή του είναι εξοπλισμένη με υψηλής ευκρίνειας TFT LCD οθόνη 3.5’’, ενώ από πάνω της είναι τοποθετημένα πέντε ενδεικτικά LED λειτουργίας, για τροφοδοσία, τόνο 22KHz, πόλωση, σφάλμα και βραχυκύκλωμα (short protect). Κάτω από την οθόνη βρίσκεται το πληκτρολόγιο, το οποίο χρησιμοποιείται για το χειρισμό του οργάνου. Η πάνω πλευρά του Satlink WS-6920 διαθέτει υποδοχή F για τη σύνδεση δορυφορικού σήματος και μια HDMI θύρα, ενώ η αριστερή του περιλαμβάνει υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V, θύρα USB 2.0, και υποδοχές AUDIO OUT και IN. Έχει ενσωματωμένη ιόντων-λιθίου μπαταρία 7.4V/2500mAh, η οποία είναι τοποθετημένη στην πίσω πλευρά και μπορεί εύκολα να αποσπαστεί εφόσον χρειαστεί η αντικατάστασή της. Το όργανο έρχεται σε συσκευασία που περιλαμβάνει υφασμάτινη θήκη προστασίας με ενσωματωμένα κλιπ και λουρί για στερέωση στον ώμο και εύκολη μεταφορά, καλώδιο 3.5mm jack-RCA (θηλυκά), φορτιστή ρεύματος 12V/1A, φορτιστή αυτοκινήτου και CD με οδηγίες χρήσης.

Το Satlink WS-6920 είναι πλήρως συμβατό με DVB-S/DVB-S2 και MPEG-2/MPEG-4 σήματα. Έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG-2/H.264 και μπορεί να αναπαράγει όλα τα free to air δορυφορικά κανάλια. Μέσω της θύρας HDMI που διαθέτει, υποστηρίζει είσοδο και έξοδο οπτικοακουστικού σήματος υψηλής ευκρίνειας. Έτσι, μπορεί να συνδεθεί σε τηλεόραση ώστε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σαν δορυφορικός δέκτης ή να προβάλλει τις μετρήσεις που εκτελεί. Υποστηρίζει σύνδεση σε διακόπτες DiSEqC 1.0, DiSEqC 1.1 και δέχεται σήματα 950 έως 2150 MHz, δίνοντας ψηφιακή μέτρηση και εμφανίζοντας μπάρες έντασης και ποιότητας σήματος, ενώ μετράει και το BER. Μέσω της USB 2.0 θύρας του και τη σύνδεση USB stick δέχεται αναβάθμιση λογισμικού, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και σαν media player για να αναπαράγει multimedia αρχεία, με δυνατότητα να υποστηρίζει ακόμα και εξωτερικούς υπότιτλους.

Μενού

Το Satlink WS-6920 διαθέτει πολύγλωσσο (χωρίς ελληνικά) και εύκολο στη χρήση μενού, το οποίο στην κεντρική του κάρτα περιλαμβάνει τέσσερα εικονίδια, ‘’Installation’’, ‘’Edit Channel’’, ‘’Media Player’’ και ‘’System Setup’’. Το εικονίδιο ‘’Installation’’ ανοίγει το μενού της δορυφορικής εγκατάστασης, το οποίο περιλαμβάνει τις επιλογές ‘’Satellite List’’, ‘’Antenna Setup’’, ‘’Single Satellite Search’’, ‘’Multi Satellite Search’’ και ‘’TP List’’. Επιλέγοντας ‘’Satellite List’’ εμφανίζεται η λίστα των διαθέσιμων δορυφόρων, με δυνατότητες τροποποίησης και χειροκίνητης πρόσθεσης νέων. Επιλέγοντας ‘’Antenna Setup’’ ορίζουμε δορυφόρο, τύπο LNB, transponder, DiSEqC και πολικότητα. Με τις επιλογές ‘’Single Satellite Search’’ και ‘’Multi Satellite Search’’ εκτελούμε απλή ή πολλαπλή ανίχνευση, ενώ επιλέγοντας ‘’TP List’’ εμφανίζεται η λίστα όλων των διαθέσιμων transponders κάθε δορυφόρου.

Πίσω στο κεντρικό μενού, το εικονίδιο ‘’Edit Channel’’ εμφανίζει το υπομενού διαχείρισης καναλιών. Πηγαίνοντας στη λίστα των καναλιών, με τη βοήθεια των χρωματιστών πλήκτρων μπορεί να γίνει μετακίνηση, κλείδωμα, ταξινόμηση, τροποποίηση ή διαγραφή καναλιών, ενώ στο δεξί μέρος της οθόνης εμφανίζεται το τρέχων κανάλι και οι μετρήσεις σήματος. Επίσης, διατίθεται στο υπομενού η επιλογή διαγραφής όλων των καναλιών.

Το εικονίδιο ‘’Media Player’’ ενεργοποιείται εφόσον συνδεθεί USB stick, από το οποίο μπορεί να επιλεγεί η αναπαραγωγή multimedia αρχείων. Το τελευταίο εικονίδιο ‘’System Setup’’ του κεντρικού μενού, εμφανίζει το υπομενού ρυθμίσεων του οργάνου. Η λίστα επιλογών περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις γλώσσας, οθόνης, περιοχής και ώρας, γονικού κλειδώματος, PVR, τις πληροφορίες της συσκευής και την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Ένας βολικός τρόπος για τη χρήση του οργάνου είναι η επιλογή αναπαραγωγής τηλεοπτικού καναλιού από το δορυφόρο στον οποίο στοχεύει το κάτοπτρο. Λαμβάνοντας την εικόνα του καναλιού, είναι δεδομένο πλέον ότι το κάτοπτρο στοχεύει στο σωστό δορυφόρο κι έτσι ο εγκαταστάτης με τη χρήση του πλήκτρου ‘’INFO’’ λαμβάνει τις μετρήσεις του σήματος και μπορεί εύκολα να κάνει τις μικρορυθμίσεις που απαιτούνται για να είναι ακριβέστατη η εγκατάσταση. Επιπλέον, κατά την αναπαραγωγή τηλεοπτικού καναλιού, με τη χρήση των χρωματιστών πλήκτρων εμφανίζονται λειτουργίες Teletext, υπότιτλων, EPG και εναλλαγή TV/Radio.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Συχνότητες εισόδου: 950 έως 2150 MHz

Υποστήριξη σημάτων: DVB-S/DVB-S2, MPEG-2/MPEG-4

Πρόσοψη: TFT LCD οθόνη 3.5’’

Μετρήσεις: Ένταση σήματος, ποιότητα σήματος, BER

Μπαταρία: Ιόντων-λιθίου 7.4V/2500mAh

Συνδέσεις: 1xRF IN, 1xHDMI, 1xUSB 2.0, 1xAUDIO OUT, 1xAUDIO IN
INFO
  • Tronix
  • τηλ: 23170-03685
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.tronix.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.