Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
Chris_S | 10-December-2019 | 2:38:10

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
Latinsoapsfever | 9-December-2019 | 23:48:09

Λήψη Astra 2 & Eutelsat 28A (28.2° & 28.5° East)
arva | 9-December-2019 | 22:06:09

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
bill82 | 9-December-2019 | 21:43:09

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
giannis 6 | 9-December-2019 | 18:40:09

Ειδήσεις . Η αγορά σήμερα
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 | 11:01

Mistral 2U_1x112 -30 dB

Ο γνωστός και οικονομικός ενισχυτής κεντρικής κεραίας VU_1x112 με κωδικό 0241 απέκτησε το αδελφάκι του με την ονομασία 2U_1x112 και με κωδικό 0240. Όπως προκύπτει από την ονομασία του, ο νέος αυτός ενισχυτής διαθέτει δύο εισόδους UHF αντί μιας εισόδου VHF και μιας εισόδου UHF που διέθετε ο προηγούμενος.

Ο γνωστός και οικονομικός ενισχυτής κεντρικής κεραίας VU_1x112 με κωδικό 0241 απέκτησε το αδελφάκι του με την ονομασία 2U_1x112 και με κωδικό 0240. Όπως προκύπτει από την ονομασία του, ο νέος αυτός ενισχυτής διαθέτει δύο εισόδους UHF αντί μιας εισόδου VHF και μιας εισόδου UHF που διέθετε ο προηγούμενος. Οι δύο αυτές UHF είσοδοι έχουν ικανοποιητική απομόνωση μεταξύ τους. Η απομόνωση είναι απαραίτητη όταν ο πελάτης συνδέει ένα διαμορφωτή με την κεραία των επίγειων καναλιών. Η μίξη των δύο αυτών εισόδων δεν γίνεται απλά όπως νομίζουν μερικοί εγκαταστάτες, δηλαδή με σύνδεση μέσω ενός διακλαδωτήρα (Τ), ή ακόμη και μέσω ενός διακλαδωτήρα 2/1. Ακόμη και αν η μίξη γίνει μέσω δεύτερης εισόδου UHF, σε περίπτωση φυσικά που διαθέτει τέτοια o ενισχυτής κεντρικής κεραίας, δε σημαίνει ότι υπάρχει απομόνωση, διότι τα δύο σήματα οδηγούνται συνήθως σε μια κοινή είσοδο μέσα στον ενισχυτή. Εφόσον ο εγκαταστάτης τοποθετήσει κάποιο διαμορφωτή, θα πρέπει να γνωρίζει εάν ο ενισχυτής κεντρικής κεραίας έχει απομόνωση μεταξύ των δύο εισόδων UHF. Το ερώτημα είναι πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά και για ποιο λόγο. Η απάντηση είναι ότι για να υπάρξει ικανοποιητική απομόνωση, θα πρέπει η κάθε είσοδος να διαθέτει το δικό της προ-ενισχυτή και στην έξοδο αυτών να γίνεται η μίξη, έτσι ώστε οι ενισχυτές να λειτουργούν σα Buffer και να μην επιτρέπουν επιστροφές σήματος προς τις εισόδους. Ο λόγος που δε θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δύο εισόδων, είναι ότι εφόσον στη μία από τις δύο εισόδους έχει τοποθετηθεί διαμορφωτής, π.χ. για κάποιο καταγραφικό επιτήρησης χώρων ή για μετάδοση προγράμματος κάποιου συνδρομητικού καναλιού σε όλο το δίκτυο του σπιτιού, θα πρέπει ο εγκαταστάτης να γνωρίζει ότι ο διαμορφωτής χωρίς ικανοποιητική απομόνωση εκπέμπει το σήμα του από την κεραία των επίγειων!!! Η δε εμβέλειά του καλύπτει έως και τις γύρω πολυκατοικίες. Έτσι, ο πελάτης δεν θα πρέπει να είναι και πολύ σίγουρος ότι παρακολουθεί μόνος του τα προγράμματα που επιθυμεί. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις εξόδους των ενισχυτών. Όλοι οι ενισχυτές με δύο εισόδους UHF της Mistral, ακόμα και οι ενισχυτές ιστού, έχουν απομόνωση από -25 έως -40dB, αναλόγως το κανάλι. Τα χαμηλά κανάλια των UHF έχουν μεγαλύτερη απομόνωση σε σχέση με τα ψηλά. Ο ενισχυτής 2U_1x112 με κωδικό 0240 θα είναι διαθέσιμος πολύ σύντομα.

Mistral Antenna Systems, τηλ.: 210-6047939.

Κατηγορία Η αγορά σήμερα

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DST 106

Η αγορά σήμερα

04-12-2019

DST 106

Το DST 106 είναι ένα IP σύστημα κεντρικής ξενοδοχειακής εγκατάστασης, το οποίο προσφέρει έως 100 ελεύθερα δορυφορικά κανάλια μέσω streaming, από δύο δορυφόρους επιλογής του ξενοδοχείου. Το πακέτο περιλαμβάνει τη μονάδα sdi480 της TERRA, η οποία καλύπτεται με 4 χρόνια εγγύησης και δυνατότητα...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 135

Τεύχος 135

20-11-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 135

Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το ένατο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, με ένα αφιέρωμα στη νέα αθλητική πλατφόρμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους αποτελεί το αφιέρωμα στην PAOK TV, τη νέα πλατφόρμα μετάδοσης όλων των εντός έδρας αγώνων ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ. Έπειτα από την πολυετή παραμονή των ομάδων στην κοινή τηλεοπτική στέγη της Nova και την είσοδο από πέρυσι της ΕΡΤ στις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων της Super League, έρχεται πλέον το PAOK TV για να αλλάξει τα τηλεοπτικά δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η διαδικτυακή πλατφόρμα PAOK TV ανήκει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία γίνεται η πρώτη στα χρονικά ομάδα της χ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.