Συζητήσεις στο satleo


Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
thodorisk | 27-May-2020 | 16:41:27

Δορυφορικές λήψεις γενικά
wos12 | 27-May-2020 | 14:59:27

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
speed-jim | 27-May-2020 | 14:27:27

Αθλητικές Μεταδόσεις
nektarios 1451 | 27-May-2020 | 11:24:27

Ειδήσεις . Η αγορά σήμερα
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 | 11:01

Mistral 2U_1x112 -30 dB

Ο γνωστός και οικονομικός ενισχυτής κεντρικής κεραίας VU_1x112 με κωδικό 0241 απέκτησε το αδελφάκι του με την ονομασία 2U_1x112 και με κωδικό 0240. Όπως προκύπτει από την ονομασία του, ο νέος αυτός ενισχυτής διαθέτει δύο εισόδους UHF αντί μιας εισόδου VHF και μιας εισόδου UHF που διέθετε ο προηγούμενος.

Ο γνωστός και οικονομικός ενισχυτής κεντρικής κεραίας VU_1x112 με κωδικό 0241 απέκτησε το αδελφάκι του με την ονομασία 2U_1x112 και με κωδικό 0240. Όπως προκύπτει από την ονομασία του, ο νέος αυτός ενισχυτής διαθέτει δύο εισόδους UHF αντί μιας εισόδου VHF και μιας εισόδου UHF που διέθετε ο προηγούμενος. Οι δύο αυτές UHF είσοδοι έχουν ικανοποιητική απομόνωση μεταξύ τους. Η απομόνωση είναι απαραίτητη όταν ο πελάτης συνδέει ένα διαμορφωτή με την κεραία των επίγειων καναλιών. Η μίξη των δύο αυτών εισόδων δεν γίνεται απλά όπως νομίζουν μερικοί εγκαταστάτες, δηλαδή με σύνδεση μέσω ενός διακλαδωτήρα (Τ), ή ακόμη και μέσω ενός διακλαδωτήρα 2/1. Ακόμη και αν η μίξη γίνει μέσω δεύτερης εισόδου UHF, σε περίπτωση φυσικά που διαθέτει τέτοια o ενισχυτής κεντρικής κεραίας, δε σημαίνει ότι υπάρχει απομόνωση, διότι τα δύο σήματα οδηγούνται συνήθως σε μια κοινή είσοδο μέσα στον ενισχυτή. Εφόσον ο εγκαταστάτης τοποθετήσει κάποιο διαμορφωτή, θα πρέπει να γνωρίζει εάν ο ενισχυτής κεντρικής κεραίας έχει απομόνωση μεταξύ των δύο εισόδων UHF. Το ερώτημα είναι πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά και για ποιο λόγο. Η απάντηση είναι ότι για να υπάρξει ικανοποιητική απομόνωση, θα πρέπει η κάθε είσοδος να διαθέτει το δικό της προ-ενισχυτή και στην έξοδο αυτών να γίνεται η μίξη, έτσι ώστε οι ενισχυτές να λειτουργούν σα Buffer και να μην επιτρέπουν επιστροφές σήματος προς τις εισόδους. Ο λόγος που δε θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δύο εισόδων, είναι ότι εφόσον στη μία από τις δύο εισόδους έχει τοποθετηθεί διαμορφωτής, π.χ. για κάποιο καταγραφικό επιτήρησης χώρων ή για μετάδοση προγράμματος κάποιου συνδρομητικού καναλιού σε όλο το δίκτυο του σπιτιού, θα πρέπει ο εγκαταστάτης να γνωρίζει ότι ο διαμορφωτής χωρίς ικανοποιητική απομόνωση εκπέμπει το σήμα του από την κεραία των επίγειων!!! Η δε εμβέλειά του καλύπτει έως και τις γύρω πολυκατοικίες. Έτσι, ο πελάτης δεν θα πρέπει να είναι και πολύ σίγουρος ότι παρακολουθεί μόνος του τα προγράμματα που επιθυμεί. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις εξόδους των ενισχυτών. Όλοι οι ενισχυτές με δύο εισόδους UHF της Mistral, ακόμα και οι ενισχυτές ιστού, έχουν απομόνωση από -25 έως -40dB, αναλόγως το κανάλι. Τα χαμηλά κανάλια των UHF έχουν μεγαλύτερη απομόνωση σε σχέση με τα ψηλά. Ο ενισχυτής 2U_1x112 με κωδικό 0240 θα είναι διαθέσιμος πολύ σύντομα.

Mistral Antenna Systems, τηλ.: 210-6047939.

Κατηγορία Η αγορά σήμερα

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS WIFILF11WTG125

Η αγορά σήμερα

13-05-2020

NEDIS WIFILF11WTG125

Συνδέστε την Wi-Fi έξυπνη λάμπα στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σας και χειριστείτε την από οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής Nedis SmartLife. Το app, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις του φωτισμού απομακρυσμένα από το smartphone ή το tablet σας, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Τεύχος 141

21-05-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί το Σάββατο, 23 Μαΐου, στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Η λήψη τηλεοπτικών καναλιών μέσω του διαδικτύου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στις μέρες μας, ενώ ιδιαίτερα για τις νεότερες ηλικιακά ομάδες το IPTV streaming αποτελεί τον προτιμότερο τρόπο ζωντανής τηλεθέασης. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι άφθονες και στο άρθρο αναφερόμαστε στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια των οποίων η θέαση είναι εφικτή μέσα από τις Android TV Box συσκευές σας, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε αυτό Ένας νέος δέκτης που μόλις ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.