Συζητήσεις στο satleo

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
ANDREASSAT | 24-January-2020 | 16:40:24

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
panos456 | 24-January-2020 | 15:39:24

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
babis3g | 24-January-2020 | 14:52:24

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ | 24-January-2020 | 14:43:24

Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB)
babis3g | 24-January-2020 | 13:56:24

Ειδήσεις . Η αγορά σήμερα
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 | 11:01

Mistral 2U_1x112 -30 dB

Ο γνωστός και οικονομικός ενισχυτής κεντρικής κεραίας VU_1x112 με κωδικό 0241 απέκτησε το αδελφάκι του με την ονομασία 2U_1x112 και με κωδικό 0240. Όπως προκύπτει από την ονομασία του, ο νέος αυτός ενισχυτής διαθέτει δύο εισόδους UHF αντί μιας εισόδου VHF και μιας εισόδου UHF που διέθετε ο προηγούμενος.

Ο γνωστός και οικονομικός ενισχυτής κεντρικής κεραίας VU_1x112 με κωδικό 0241 απέκτησε το αδελφάκι του με την ονομασία 2U_1x112 και με κωδικό 0240. Όπως προκύπτει από την ονομασία του, ο νέος αυτός ενισχυτής διαθέτει δύο εισόδους UHF αντί μιας εισόδου VHF και μιας εισόδου UHF που διέθετε ο προηγούμενος. Οι δύο αυτές UHF είσοδοι έχουν ικανοποιητική απομόνωση μεταξύ τους. Η απομόνωση είναι απαραίτητη όταν ο πελάτης συνδέει ένα διαμορφωτή με την κεραία των επίγειων καναλιών. Η μίξη των δύο αυτών εισόδων δεν γίνεται απλά όπως νομίζουν μερικοί εγκαταστάτες, δηλαδή με σύνδεση μέσω ενός διακλαδωτήρα (Τ), ή ακόμη και μέσω ενός διακλαδωτήρα 2/1. Ακόμη και αν η μίξη γίνει μέσω δεύτερης εισόδου UHF, σε περίπτωση φυσικά που διαθέτει τέτοια o ενισχυτής κεντρικής κεραίας, δε σημαίνει ότι υπάρχει απομόνωση, διότι τα δύο σήματα οδηγούνται συνήθως σε μια κοινή είσοδο μέσα στον ενισχυτή. Εφόσον ο εγκαταστάτης τοποθετήσει κάποιο διαμορφωτή, θα πρέπει να γνωρίζει εάν ο ενισχυτής κεντρικής κεραίας έχει απομόνωση μεταξύ των δύο εισόδων UHF. Το ερώτημα είναι πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά και για ποιο λόγο. Η απάντηση είναι ότι για να υπάρξει ικανοποιητική απομόνωση, θα πρέπει η κάθε είσοδος να διαθέτει το δικό της προ-ενισχυτή και στην έξοδο αυτών να γίνεται η μίξη, έτσι ώστε οι ενισχυτές να λειτουργούν σα Buffer και να μην επιτρέπουν επιστροφές σήματος προς τις εισόδους. Ο λόγος που δε θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δύο εισόδων, είναι ότι εφόσον στη μία από τις δύο εισόδους έχει τοποθετηθεί διαμορφωτής, π.χ. για κάποιο καταγραφικό επιτήρησης χώρων ή για μετάδοση προγράμματος κάποιου συνδρομητικού καναλιού σε όλο το δίκτυο του σπιτιού, θα πρέπει ο εγκαταστάτης να γνωρίζει ότι ο διαμορφωτής χωρίς ικανοποιητική απομόνωση εκπέμπει το σήμα του από την κεραία των επίγειων!!! Η δε εμβέλειά του καλύπτει έως και τις γύρω πολυκατοικίες. Έτσι, ο πελάτης δεν θα πρέπει να είναι και πολύ σίγουρος ότι παρακολουθεί μόνος του τα προγράμματα που επιθυμεί. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις εξόδους των ενισχυτών. Όλοι οι ενισχυτές με δύο εισόδους UHF της Mistral, ακόμα και οι ενισχυτές ιστού, έχουν απομόνωση από -25 έως -40dB, αναλόγως το κανάλι. Τα χαμηλά κανάλια των UHF έχουν μεγαλύτερη απομόνωση σε σχέση με τα ψηλά. Ο ενισχυτής 2U_1x112 με κωδικό 0240 θα είναι διαθέσιμος πολύ σύντομα.

Mistral Antenna Systems, τηλ.: 210-6047939.

Κατηγορία Η αγορά σήμερα

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

FAGOR mini DIF/DES/DIS

Η αγορά σήμερα

08-01-2020

FAGOR mini DIF/DES/DIS

Σε διαθεσιμότητα από την AMF Electronics οι νέες σειρές splitters DIF, DES και DIS της Fagor. Πρόκειται για ποιοτικούς διακλαδωτές και διαχωριστές TV/SAT σημάτων που παρέχουν ευκολία και ταχύτητα στην εγκατάστασή τους, λόγω της δυνατότητας άμεσης σύνδεσης των καλωδίων σε αυτά, χωρίς να απαιτείται κονέκτορας.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 137

Τεύχος 137

22-01-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 137

Το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Οικονομικοί, εύχρηστοι και πάντοτε επίκαιροι, οι δέκτες MAX είναι προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες ανάγκες του μέσου χρήστη. Ο MAX T2 H.265 είναι ένας Full HD επίγειος ψηφιακός δέκτης που μόλις κυκλοφόρησε, ο οποίος εξοπλίζεται με DVB-T2 tuner και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση H.265/HEVC. Διαθέτει πανεύκολο μενού και συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο εκμάθησης για κοινό έλεγχο δέκτη και τηλεόρασης, αποτελώντας έτσι ιδανική επιλογή ακόμα και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Στην καθημερινότητα μας πλέον διαπιστώνουμε ότι ο μέσος χρήστης online υπηρεσιών, είτε αυτές α...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.