29/07/2020

Η Furukawa έφτιαξε συγκολλητή 12 οπτικών ινών για δίκτυα 5G & FTTH

Η νέα συσκευή της Furukawa Electric Co. επιτυγχάνει συγκόλληση 12 οπτικών ινών ταυτόχρονα και κατασκευάστηκε για να υποστηρίξει στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει στα δίκτυα 5G, αλλά και στα FTTH. Ως γνωστόν, τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα απαιτούν πλέον ένα μεγάλο αριθμό καλωδίων και ινών τόσο στα δίκτυα κορμού, όσο και στα δίκτυα διανομής και μέχρι το σημείο τελικής σύνδεσης...

Η νέα συσκευή της Furukawa Electric Co. επιτυγχάνει συγκόλληση 12 οπτικών ινών ταυτόχρονα και κατασκευάστηκε για να υποστηρίξει στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει στα δίκτυα 5G, αλλά και στα FTTH.

Ως γνωστόν, τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα απαιτούν πλέον ένα μεγάλο αριθμό καλωδίων και ινών τόσο στα δίκτυα κορμού, όσο και στα δίκτυα διανομής και μέχρι το σημείο τελικής σύνδεσης, ειδικά τα νέα δίκτυα 5G, όπου κάθε κεραία υποστηρίζεται από οπτικές ίνες. Το νέο μοντέλο S124M12 επιτυγχάνει συγκόλληση έως και 12 οπτικών ινών ταυτόχρονα, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο που χρειάζεται για την κατασκευή ενός δικτύου. Έτσι, οι κατασκευαστές καλωδίων, αλλά και οι πάροχοι που χρησιμοποιούν πλέον πολύκλωνες ίνες (ribbon fiber) μπορούν να έχουν μεγάλη χωρητικότητα στα δίκτυα και να μειώνουν το συνολικό χρόνο ολοκλήρωσης της κατασκευής ή των αλλαγών/επισκευών που χρειάζονται.

Η νέα συσκευή είναι παρόμοια με την πολύ επιτυχημένη S179A, μικρή σε μέγεθος και βάρος (1800 γραμμάρια) και ταχύτατη στη συγκόλληση με χρόνο συγκόλλησης μόνο 15 δευτερόλεπτα, και για τις 12 ίνες. Φυσικά, η συσκευή μπορεί να κάνει συγκόλληση και σε μία μόνο ίνα με απλή αλλαγή της βάσης στήριξης των ινών, καθώς επίσης και σε ribbon 2, 4, 6 ή και 8 ινών. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι το ότι δέχεται και τις νέου τύπου οπτικές ίνες με διάμετρο επικάλυψης 200μm, εκτός από τις τυπικές των 250μm.

Η S124Μ12 είναι πλήρως αυτόματη, με αναγνώριση του είδους της οπτικής ίνας, έλεγχο γωνίας κοπής των ινών, ευθυγράμμιση, συγκόλληση, εφαρμογή τάσης για έλεγχο και υπολογισμό απωλειών που είναι κατά μέσο όρο στα επίπεδα του 0,05dB. Διαθέτει έγχρωμη οθόνη 4.3’’ αφής για εύκολο χειρισμό και απεικόνιση ταυτόχρονα δύο αξόνων του σημείου τομής των ινών (X  και Y) με διάφορες μεγεθύνσεις, 20Χ, 28Χ, 56Χ. Είναι ιδιαίτερα στιβαρή και ανθεκτική με προστατευτικούς αποσβεστήρες που την καθιστούν ιδανική για χρήση σε τοπικά δίκτυα και τηλεπικοινωνίες σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Επιτρέπει επίσης αποθήκευση των τιμών για 10.000 συγκολλήσεις με παραμέτρους απώλειας συγκόλλησης, ημερομηνία, ώρα, τρόπο συγκόλλησης κ.ά..

Υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης και των εικόνων συγκόλλησης. Μέσω Wi-Fi ο χειριστής μπορεί να ελέγχει όλη τη διαδικασία συγκόλλησης από μακριά βλέποντας ακριβώς την οθόνη της συσκευής και όλα τα στοιχεία στο κινητό ή το τάμπλετ του, μέσω της ειδικής εφαρμογή της FURUKAWA (FITEL Smart App).

Η S124Μ12 προσφέρεται μαζί με απογυμνωτή και κόφτη ακριβείας 12 οπτικών ινών σε προστατευτική βαλίτσα.

OPTRONICS TECHNOLOGIES ABETE, τηλ.: 210-9837121.

Κατηγορία Η αγορά σήμερα

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.