18/05/2021

Τα νέα της Mistral : H Julia περνάει πάλι από εξετάσεις

Η Julia είναι μία κεραία εσωτερικού χώρου. Με την έναρξη του 5G που έρχεται σύντομα και επειδή η κεραία βρίσκεται κοντά σε κινητά τηλέφωνα στο ίδιο δωμάτιο, ίσως προκύψουν προβλήματα με τη χρήση κινητών τηλεφώνων 5G. Κανονικά, σε απόσταση ενός μέτρου δεν θα πρέπει αυτά να επηρεάζουν τα κανάλια της τηλεόρασης.

Η Julia είναι μία κεραία εσωτερικού χώρου. Με την έναρξη του 5G που έρχεται σύντομα και επειδή η κεραία βρίσκεται κοντά σε κινητά τηλέφωνα στο ίδιο δωμάτιο, ίσως προκύψουν προβλήματα με τη χρήση κινητών τηλεφώνων 5G. Κανονικά, σε απόσταση ενός μέτρου δεν θα πρέπει αυτά να επηρεάζουν τα κανάλια της τηλεόρασης. Έτσι λοιπόν, επτά χρόνια μετά την έναρξη παραγωγής της, η κεραία δωματίου Julia θα χρειαστεί να περάσει για δεύτερη φορά από τον ανηχοϊκό θάλαμο, αυτή τη φορά για μετρήσεις που αφορούν την ατρωσία σε παρεμβολές από σήματα 5G. Σύμφωνα με την τελευταία οδηγία εναρμόνισης στα Ευρωπαϊκά πρότυπα, την EN 303 354 V1.1.1 (Μάρτιος 2017), η συσκευή θα πρέπει να έχει πολύ αυστηρά φίλτρα απόρριψης της κινητής τηλεφωνίας, καθώς και ένα πολύ καλό γραμμικό ενισχυτή με μεγάλη στάθμη εξόδου, ώστε να μην ενδοδιαμορφώνει εύκολα από παρεμβολές.

Στην φωτογραφία η Julia δέχεται ισχυρό σήμα 5G σε απόσταση ενός μέτρου και σε συχνότητες 700 MHz και άνω. Πρόκειται για προσομοίωση ενός κινητού τηλεφώνου 5G, όπου δεν θα πρέπει να παρατηρηθεί κάποια δυσλειτουργία στα κανάλια της τηλεόρασης. Οι νέες κεραίες Julia, πέρα από τα φίλτρα 3G και 4G, θα διαθέτουν πλέον και 5G. Το 5G θα αναγράφεται στην πρόσοψη της κεραίας κάτω από το λογότυπο Julia και αυτές οι κεραίες θα διατίθενται μόνο στις περιοχές στις οποίες τα κανάλια έχουν τακτοποιηθεί στις νέες συχνότητες. Τέλος, του έτους θα σταματήσει η παραγωγή των κεραιών με φίλτρα 3G και 4G, θα εξακολουθήσουν να παράγονται όμως κατόπιν παραγγελίας.

Mistral Antenna Systems, τηλ.: 210-6047939.

Κατηγορία Η αγορά σήμερα

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.