13/07/2021

Τα νέα της Mistral - Έτοιμη η νέα τριπλή κεραία της Mistral

Εν όψει της έναρξης λειτουργίας του 5G προς το τέλος του έτους και αφού έχουν τακτοποιηθεί οι νέες συχνότητες των καναλιών πανελλαδικά, θα πρέπει να αρχίσει η τροποποίηση των κεραιών για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καταστολή της κινητής τηλεφωνίας. Στην μεταβατική αυτή περίοδο και έως ότου τακτοποιηθούν πανελλαδικά...

Εν όψει της έναρξης λειτουργίας του 5G προς το τέλος του έτους και αφού έχουν τακτοποιηθεί οι νέες συχνότητες των καναλιών πανελλαδικά, θα πρέπει να αρχίσει η τροποποίηση των κεραιών για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καταστολή της κινητής τηλεφωνίας. Στην μεταβατική αυτή περίοδο και έως ότου τακτοποιηθούν πανελλαδικά οι νέες συχνότητες, η νέα αυτή τριπλή κεραία έχει την δυνατότητα κατ’ επιλογή του πελάτη να μετατρέπεται σε 4G, δηλαδή φαρδιά για τα κανάλια 21 – 60, ή 5G, δηλαδή στενή για τα κανάλια 21 - 48. Η μετατροπή αυτή γίνεται με την αφαίρεση ενός στοιχείου από το μεσαίο στέλεχος της κεραίας, το οποίο είναι και η παγίδα της τηλεφωνίας. Σε όσες περιοχές δεν έχουν τακτοποιηθεί τα κανάλια στις νέες συχνότητες, το στοιχείο αυτό θα πρέπει να αφαιρεθεί και να φυλαχτεί, διότι ίσως χρειαστεί με τον ερχομό του 5G. Στις περιοχές που ήδη τα κανάλια εκπέμπουν στις νέες συχνότητες αυτό το στοιχείο θα παραμείνει στη θέση του. Ο κρίσιμος διαχωρισμός των 700 MHz μεταξύ τηλεόρασης και τηλεφωνίας απαιτεί επιμελημένη κατασκευή μεγάλης ακρίβειας. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτούνται τα εξής:

1) Τα στοιχεία να έχουν τις ακριβείς θέσεις και διαστάσεις.

2) Να υπάρχει παγίδα περιορισμού της τηλεφωνίας με ένα στοιχείο κατάλληλου μήκους μεταξύ δίπολου και ανακλαστήρα.

3) Εάν η κεραία είναι ενός δίπολου θα πρέπει να έχει στεγανή προστασία για να μην απορρυθμίζεται με το νερό της βροχής και το χιόνι.

4) Ο μετασχηματιστής προσαρμογής της κεραίας να είναι υπολογισμένος για τα κανάλια 21 - 48.

Όλα τα ανωτέρω, οπωσδήποτε, αυξάνουν την τιμή της κεραίας.

Οι κεραίες 5G κάνουν ένα πρώτο περιορισμό της τηλεφωνίας. Προορίζονται κυρίως για σύνδεση με ενισχυτές των οποίων τα φίλτρα που διαθέτουν αναλαμβάνουν την υπόλοιπη καταστολή. Οι ενισχυτές από μόνοι τους δεν επαρκούν να καταστείλουν την κινητή τηλεφωνία, άλλωστε τα πολλά φίλτρα στους ενισχυτές κεραίας μειώνουν και την ευαισθησία τους. Οι ενισχυτές δεν θα πρέπει να υπερφορτώνονται άσκοπα και με τα κανάλια της κινητής τηλεφωνίας, διότι ο τεχνικός δεν θα μπορεί να ανεβάσει ισχύ στον ενισχυτή, ώστε να καλύψει όλη την εγκατάσταση, επειδή ο ενισχυτής θα ενδοδιαμορφώνει πρόωρα. Όσο λιγότερα είναι τα κανάλια, τόσο μεγαλύτερη είναι και η στάθμη εξόδου του ενισχυτή. Αργότερα, με την έναρξη του 5G σε πλήρη λειτουργία, ίσως γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στις κεραίες. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Mistral.

Mistral Antenna Systems, τηλ.: 210-6047939.

Κατηγορία Η αγορά σήμερα

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.