17/01/2022

Τα νέα της Mistral - Διαθέσιμη και η Magic Panel με ενισχυτή

Ενόψει της έναρξης λειτουργίας του 5G, η Mistral παρουσιάζει την νέα κεραία της με προδιαγραφές 5G. Πρόκειται για την νέα γενιά κεραιών UHF τύπου πάνελ πολλαπλών επιπέδων. Οι συνήθεις κεραίες πάνελ λόγω του περιορισμένου μεγέθους τους χωρίς στοιχεία και ανακλαστήρες, με ένα απλό δίπολο...

Ενόψει της έναρξης λειτουργίας του 5G, η Mistral παρουσιάζει την νέα κεραία της με προδιαγραφές 5G. Πρόκειται για την νέα γενιά κεραιών UHF τύπου πάνελ πολλαπλών επιπέδων. Οι συνήθεις κεραίες πάνελ λόγω του περιορισμένου μεγέθους τους χωρίς στοιχεία και ανακλαστήρες, με ένα απλό δίπολο έχουν μια μικρή απολαβή περίπου 3dB. Η απόδοση είναι ικανοποιητική μέσα στην πόλη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν στις δύσκολες περιοχές τις κανονικές κεραίες βάσεως.

Η νέα αυτή κεραία τεχνολογίας Multi Layer antennas, αν και έχει την μορφή κεραίας πάνελ δεν είναι ακριβώς κεραία πάνελ, αλλά μια κεραία που αποτελείται από ένα μικτό σύστημα τριών επίπεδων επιφανειών με συγκεκριμένες διαστάσεις και σχήμα, καθώς και πολύ κρίσιμες αποστάσεις μεταξύ τους. Οι επιφάνειες αυτές συγκεντρώνουν περισσότερη ενέργεια από τα συνήθη στοιχεία. Δεξιά και αριστερά στην φωτογραφία διακρίνονται και δύο κυματοδηγοί, οι οποίοι κατευθύνουν το λοβό της κεραίας προς τα εμπρός. Η κεραία δεν διαθέτει μετασχηματιστή προσαρμογής διότι απλά δεν διαθέτει δίπολο, όμως η έξοδος είναι 75 Ω, με βύσμα F. Έχει διέλευση και FM με περιορισμένες βέβαια δυνατότητες λόγω των μικρών της διαστάσεων. Η απολαβή αυτής της κεραίας είναι οπωσδήποτε ανώτερη από τις κεραίες πάνελ και κατά 2dB κατώτερη από τις κεραίες βάσεως του ενός μέτρου. Το σχήμα της μοιάζει με φωτιστικό παρά με κεραία. Η εφαρμογή της είναι για πελάτες που θέλουν μικρή κεραία, καλαίσθητη, εύκολη στην εγκατάσταση οπουδήποτε, με καλή όμως απολαβή. Οι διαστάσεις της είναι πλάτος 22 εκ., ύψος 14 εκ., βάθος 13 εκ. Διαθέτει και βραχίονα στήριξης μήκους 15 εκ. για τοίχο ή ιστό, με δυνατότητα περιστροφής.

Η Magic Panel έχει κωδικό 0330, διατίθεται και με ενισχυτή με κωδικό 0331, για τεχνικούς όμως λόγους η κεραία με ενισχυτή δεν περιλαμβάνει διέλευση και ενίσχυση των FM. O Ενισχυτής είναι τοποθετημένος σε κατάλληλη θήκη εφαρμοστά πίσω από την κεραία, χωρίς απώλειες καλωδιώσεων. Η κεραία και ο ενισχυτής είναι πλήρως στεγανοποιημένοι. Η Magic Panel λόγω του μικρού μεγέθους της μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κεραία δωματίου και μάλιστα δεν χρειάζεται το μοντέλο με τον ενισχυτή, διότι από μόνη της έχει πλεόνασμα ενίσχυσης για να τροφοδοτήσει μια τηλεόραση σε κοντινή απόσταση, απλά θα πρέπει να στηριχθεί κάπου στον εσωτερικό χώρο με κατευθυντικότητα προς το κέντρο εκπομπής.

Mistral Antenna Systems, τηλ.: 210-6047939.

Κατηγορία Η αγορά σήμερα

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.