Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
nektarios 1451 | 24-January-20200:50:24

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
Απόστολος Παπαγεωργίου | 23-January-202022:37:23

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
babis3g | 23-January-202022:11:23

Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB)
babis3g | 23-January-202021:59:23

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
nektarios 1451 | 23-January-202021:16:23

Ειδήσεις . Media Lab
Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019 | 17:29

Υπάρχουν και άλλα για να (δι)οργανώσουμε…

Η μόνη «προηγμένη» ποδοσφαιρικά χώρα που δεν έχει Σούπερ Καπ, η ΕΠΟ και οι τελικοί της UEFA.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, από τη νέα σεζόν, κάνει ένα ωραιότατο… restart. Μια νέα «πυραμίδα» κατηγοριών σε μια αναδιάρθρωση που έγινε πράξη, θα αποδειχθεί όμως του χρόνου, τέτοιο καιρό, αν ήταν και… δίκαιο. Θεωρητικά, οι βάσεις έχουν μπει: τα play offs παρουσία των έξι πρώτων της regular season, όπως (με επιτυχία) γίνεται στο Βέλγιο, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ερώτημα όμως αν πρέπει να «κουβαλούν» όλους τους βαθμούς της κανονικής περιόδου, ως αποφασίστηκε, ή τους μισούς. Και μπαίνουν και τα play out στο κάδρο για τις θέσεις 7-14, όπου όμως σαφώς και χρειάζεται περαιτέρω διαβούλευση για τη μορφή αυτών.

Αλλο φως στο τούνελ ούτε η Αγγελική Νικολούλη δεν βλέπει. Η πιθανή αλλαγή κυβέρνησης στις 7 Ιουλίου προκαλεί, διαβάζουμε, «ανησυχία στις ΠΑΕ για το τηλεοπτικό». Ητοι, το διετές συμβόλαιο που υπέγραψαν πέρυσι με όρο την αναδιάρθρωση ενώ οι «μικρές», χαμηλότερων κατηγοριών, ζητούν περισσότερα, όπως και μια μεγάλη ΠΑΕ που «έφερε μεγάλη τηλεθέαση φέτος», ως ενίσταται. Τα εισιτήρια χαμηλά, τα λοιπά έσοδα γιοκ, μόνο από τα τηλεοπτικά σώζονται. Η απουσία οργάνωσης, πλάνου και μάρκετινγκ είναι εμφανής. Κι αν κοπεί ο «ομφάλιος λώρος» με την ΕΡΤ, συμβόλαια μπορεί να βρουν αλλά με σαφώς πιο χαμηλά ποσά. Εκτιμάται πάντως ότι δεν θα «σπάσει» το συμβόλαιο.

Συνάμα οι παλινωδίες στην ΕΠΟ συνεχίζονται που δεν ήθελε το ΟΑΚΑ για έδρα αλλά εκεί θα παίξει η Εθνική το Σάββατο με την Ιταλία. Η οποία ΕΠΟ, μαζί με τους Βαλκάνιους γείτονές μας (Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία) διεκδικούν το Euro του 2028 και το Μουντιάλ του 2030. ΟΚ, το Μουντιάλ λέγεται ότι η FIFA το έχει τάξει, καθότι επετειακό (100 χρόνια γαρ) σε Αργεντινή και Ουρουγουάη που συνέθεσαν το ζευγάρι του πρώτου τελικού. Ας δούμε για το Euro. Κι ας δούμε και κάτι άλλο.

Οτι, ως «προηγμένη» ποδοσφαιρικά χώρα, δεν έχουμε Σούπερ Καπ από το 1996, πλην ενός Ολυμπιακού – Λάρισας το ’97. Και ότι η UEFA μοιράζει αφειδώς την έδρα του τελικού του Europa League (Βαρσωβία, Στοκχόλμη πρόσφατα, Μπακού φέτος, Γκντανσκ του χρόνου) αλλά και του Σούπερ Καπ (Τιφλίδα, Τρόντχαϊμ, Σκόπια, Ταλίν).

Θα μας κακόπεφτε; Τροφή για σκέψη.


Νίκος Μποζιονέλος (Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram)

Κατηγορία Media Lab
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.