03/12/2019

Πόσα κόστισε στον Βαρδινογιάννη η απόκτηση του 100% του Alpha;

Γράφτηκε από: Νίκος Μποζιονέλος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς αποχωρεί οριστικά από τον Alpha - Η ανακοίνωση της Motor Oil

Ανακοινώθηκε επίσημα από την Motor Oil, συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, η απόκτηση του 100% των μετοχών του Alpha. Η εταιρεία που κατείχε ήδη μέσω θυγατρικών της το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (50% + 2 μετοχές), ασκώντας παράλληλα και το μάνατζμεντ στο κανάλι, απέκτησε το μειοψηφικό πακέτο έναντι 4,45 εκατ. ευρώ. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς αποχωρεί οριστικά από τον Alpha.

Η συμφωνία μεταξύ της πλευράς Βαρδινογιάννη και του Δημήτρη Κοντομηνά επισφραγίστηκε πριν μερικές ημέρες με σχετικό προσύμφωνο. Άλλωστε εξαρχής υπήρχε η option της ολοκληρωτικής εξαγοράς του τηλεοπτικού σταθμού που εδρεύει στην Κηφισιά.

Η Motor Oil λοιπόν προχώρησε:

  • στην απόκτηση του 24,95% των μετοχών εκδόσεως ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. κυριότητος της κυπριακής εταιρείας ALPHA MEDIA GROUP LIMITED (Πωλητής)
  •  στην απόκτηση 998 ονομαστικών μετοχών (επί συνόλου 2.000) εκδόσεως NEVINE HOLDINGS LIMITED (**) κυριότητος της ALPHA MEDIA GROUP LIMITED (Πωλητής)

Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα, δυνάμει και σε εκτέλεση της από 30/10/2018 συμφωνίας μετόχων, ανέρχεται σε Ευρώ 4.450.000 η δε καταβολή του θα πραγματοποιηθεί τμηματικά εντός διαστήματος 12 μηνών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης των συναλλαγών.

Διευκρινίζεται ότι, μετά την υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας, η MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED θα καταστεί μοναδικός μέτοχος της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. με άμεση συμμετοχή 49,90% και έμμεση συμμετοχή (μέσω της NEVINE HOLDINGS LIMITED) 50,10%.

Επιπρόσθετα, μέσω της NEVINE HOLDINGS LIMITED, η MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED θα συμμετέχει με 99,95% στο μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. και με 100% στο μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

Η ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών εξαρτάται από τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων σύμφωνα με τη διέπουσα νομοθεσία.

Πρόκειται λοιπόν για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής που ξεκίνησε το 1998 με την πώληση του τότε ΣΚΑΪ από την οικογένεια Aλαφούζου αρχικά στον Στάθη Τσοτσορό και εν συνεχεία στον Δημήτρη Κοντομηνά με το κανάλι να μετονομάζεται σε Alpha Sky και τον Οκτώβριο του 1999 οριστικά σε Alpha.

Δεν ήταν βέβαια αυτή η μόνη μετοχική αλλαγή στην σύνθεση του τηλεοπτικού σταθμού. Το 2008 ο Alpha καθώς και ο ραδιοφωνικός σταθμός Alpha 98,9 πέρασαν στην κυριότητα του γερμανικού μιντιακού κολοσσού RTL.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2012 ο Δημήτρης Κοντομηνάς επανέκτησε τον μετοχικό έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου. Στις 30 Οκτωβρίου του 2018 επισημοποιήθηκε η αγορά του 50,1% των μετοχών του καναλιού από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη (Motor Oil) ο οποίος έχει τον πλήρη έλεγχο του τηλεοπτικού καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha.

Κατηγορία Media Lab

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.