11/02/2020

Ο ΠΑΟΚ, ο Αρης, η αναδιάρθρωση και τα τηλεοπτικά του μπάσκετ

Οι ομάδες ξέρουν ότι στην περίπτωση απώλειας Άρη και ΠΑΟΚ, τα τηλεοπτικά θα μειωθούν…

Αν Άρης και ΠΑΟΚ δεν διέτρεχαν κίνδυνου υποβιβασμού, ζήτημα αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος δεν θα υπήρχε. Συζητιέται στους κύκλους του μπάσκετ καθώς στην περίπτωση «απώλειας» των δύο ισχυρών της Θεσσαλονίκης, αυτομάτως θα χάσει εμπορικότητα η Basket League.

Υπάρχει επίσης κι ένα ακόμη δεδομένο. Όλα όσα συνέβησαν στο τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου ούτως ώστε να καλυφθούν οι αποφάσεις που έλαβαν τότε οι Ολυμπιακός (αποχώρηση) και Παναθηναϊκός (δεν κατέβηκε να αγωνιστεί απέναντι στην Κύμη) διαμορφώνοντας το σκηνικό του υποβιβασμού. Τότε, οι ομάδες «ευλόγησαν» με τις ψήφους τους την αλλαγή στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, δείχνοντας ό,τι, όταν θέλουν μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Σήμερα, ΠΑΟΚ και Αρης, οι δύο μεγάλοι της Θεσσαλονίκης ασχολήθηκαν με το ζήτημα της αναδιάρθρωσης, το έθεσαν στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο. Ο τελευταίος αντιλαμβάνεται ότι σε περίπτωση απώλειας των Άρη και ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα και με τον Ολυμπιακό να μη σκοπεύει να επιστρέψει (σ. σ. ακόμη κι αν εξασφαλίσει την άνοδό του, θα διατηρήσει την αναπτυξιακή ομάδα, αν κι εφόσον αποφασίσει να αγωνιστεί), ουσιαστικά θα κληθεί να διαπραγματευτεί ένα… μπάχαλο σε όλους τους τομείς: τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγούς κλπ.

Το ζήτημα είναι όμως και κυβερνητικό. Για να φτάσουμε στο σημείο της αναδιάρθρωσης, θα πρέπει πρώτα να διαφοροποιηθεί ο νόμος που ψηφίστηκε πέρυσι καθώς ο τωρινός αναφέρει ότι ο 13ος και 14ος της Basket League, με τη λήξη της κανονικής διάρκειας, αυτομάτως πάνε στις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος της Α2. Δεύτερο ζήτημα, είναι να συμφωνήσουν οι ομάδες, δηλαδή να εξασφαλιστεί πλειοψηφία στην ψηφοφορία που θα γίνει. Προς αυτήν την κατεύθυνση κι εκτός των άμεσα ενδιαφερομένων (αυτών δηλαδή που κινδυνεύουν με υποβιβασμό), σημαντικό ρόλο θα παίξει η στάση των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και Προμηθέα Πατρών. Αφήνουμε τελευταία την ΕΟΚ γιατί στις επαφές που προηγήθηκαν, από την ομοσπονδία διευκρινίστηκε ότι εφόσον ληφθεί απόφαση για αναδιάρθρωση, αυτή θα την «ευλογήσει».

Οι ομάδες ξέρουν ότι στην περίπτωση απώλειας Άρη και ΠΑΟΚ, τα τηλεοπτικά θα μειωθούν γιατί η ΕΡΤ δεν έχει σκοπό να διατηρήσει το σημερινό ποσό για ένα Πρωτάθλημα το οποίο θα στερείται εμπορικότητας… Κι αυτό είναι μεγάλη αλήθεια.

Κατηγορία Media Lab

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.