24/02/2020

Το σενάριο για τη League TV… στην Ελλάδα

Πολύ σοβαρό ως ενδεχόμενο…

Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου κρίνεται σε μερικές εβδομάδες από μια… αγοραπωλησία. Εχει συζητηθεί στο off the record, έχουν γίνει κάποιες πρώτες πολύ διερευνητικές κουβέντες, δεν είναι τίποτε σίγουρο αλλά θα αναφερθεί, από τούτη εδώ τη γωνιά, για να… μείνει.

Εδώ και λίγο καιρό παίζει το σενάριο της League TV (ή Λίγκα TV, ως το αναφέρουν μερικοί παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου). Και αφορά στη σύμπραξη ενός αριθμού ΠΑΕ ώστε να δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό κανάλι, στα πρότυπα του PAOK TV και… με τον ΠΑΟΚ μέσα.

Αν το εγχείρημα του PAOK TV ήταν επιτυχημένο ή όχι, θα κριθεί στα τέλη της σεζόν: πόσα κόστισε, πόσοι πλήρωσαν και, στη σούμα, πόσα έσοδα έφερε.

Αν λοιπόν, η αγοραπωλησία που λέγαμε, ολοκληρωθεί το μπάσιμο Μαρινάκη στη Forthnet, τότε το εν λόγω πλάνο θα τεθεί επί τάπητος με πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να ξεκινήσει το καλοκαίρι. Και το αναφέρω ως μπάσιμο και όχι αγορά διότι, αρχικώς τουλάχιστον, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού αποκτά το 22% της εταιρείας. Αν, ή μάλλον όταν, ολοκληρωθεί το deal, ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις από μερίδα ΠΑΕ, που ενδιαφέρεται, με μπροστάρηδες δύο… ή τρεις. Ο χρόνος και οι «συμμαχίες» θα δείξουν.

Φανταστείτε όμως 8 ή 10 ομάδες να έχουν, μαζί, σε μορφή live streaming τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα, με τη δυνατότητα pay per view. Προφανώς, εμπορικά θα… τραβήξει. Πόσο, είναι άγνωστο. Αλλά, είπαμε, κρατήστε το.


Νίκος Μποζιονέλος (Facebook, Twitter, Linkedin)

Κατηγορία Media Lab

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.