25/01/2021

Ολυμπιακοί Αγώνες. Η πανδημία λέει «όχι», τα τηλεοπτικά «ναι»

Γράφει ο Νίκος Μποζιονέλος

Γράφτηκε από: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ο Στέφαν Γουέιντ, αθλητικογράφος στο Associated Press, υποστηρίζει πάντως ότι η ημέρα που θα δώσει την απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα είναι η 25η Μαρτίου

Θα γίνουν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες το καλοκαίρι στο Τόκιο εν μέσω πανδημίας; Το ερώτημα δεν έχει απάντηση αλλά απασχολεί πλέον σοβαρά τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την κυβέρνηση και τους κατοίκους της Ιαπωνίας, καθώς και τηλεοπτικά δίκτυα, χορηγούς και διαφημιστές που έχουν επενδύσει τεράστια ποσά και τώρα βλέπουν ότι μπορεί και να χάσουν τα προσδοκόμενα κέρδη τους.

Πρόσφατα η βρετανική εφημερίδα «Times»  αποκάλυψε ότι η διοργάνωση βρίσκεται ένα βήμα πριν την ακύρωση ή την αναβολή της και να μετατεθεί χρονικά η ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων, έτσι ώστε ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα να μην αντιδράσει με συναισθηματισμό, να κρατηθούν τα προσχήματα και να δοθούν τιμής ένεκεν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032 στην Ιαπωνία ως ένδειξη συμπάθειας.

Ο Στέφαν Γουέιντ, αθλητικογράφος στο Associated Press, υποστηρίζει πάντως ότι η ημέρα που θα δώσει την απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα είναι η 25η Μαρτίου. Εκείνη την ημέρα η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει το ταξίδι από τη νότια Ιαπωνία.

Η χώρα έχει ήδη επενδύσει 25 τρισ. δολάρια στους Αγώνες ενώ η ΔΕΟ απομυζά το 75% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Πρόκειται για ένα κατ' εκτίμηση ποσό των 3 τρισ. δολαρίων! Αρα, δχουν την πολυτέλεια να μην γίνουν οι Αγώνες. Αλλά εάν η Ιαπωνία αποτύχει, 6 μήνες αργότερα η Κίνα διοργανώνει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είναι μια θεμιτή εξέλιξη από γεωπολιτική άποψη για την Ιαπωνία. Δηλαδή να γίνουν οι Αγώνες στην Κίνα και η Ιαπωνία να μην είναι σε θέση να τους κάνει…


Νίκος Μποζιονέλος (Facebook, Twitter, Linkedin)

Κατηγορία Media Lab

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.