16/05/2014

ΝΕΡΙΤ 2 για Μουντιάλ

Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη
Σε νέα τροχιά μπαίνει η ΝΕΡΙΤ μετά την αποπομπή του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Προκοπάκη ο οποίος απομακρύνθηκε εξαιτίας «διαφωνιών» και «κακής συνεργασίας» με τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου. Κι αυτό το όργανο ωστόσο που τυπικά εγγυάται την «ανεξαρτησία»...

Σε νέα τροχιά μπαίνει η ΝΕΡΙΤ μετά την αποπομπή του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Προκοπάκη ο οποίος απομακρύνθηκε εξαιτίας «διαφωνιών» και «κακής συνεργασίας» με τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου. Κι αυτό το όργανο ωστόσο που τυπικά εγγυάται την «ανεξαρτησία» της ΝΕΡΙΤ, υπέπεσε σε θεσμική εκτροπή. Χωρίς να τηρήσει τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος ίδρυσης της ΝΕΡΙΤ ο οποίος προβλέπει δημόσια προκήρυξη για τη θέση του προέδρου της ΝΕΡΙΤ, τοποθέτησε στη θέση αυτή τον Αντώνη Μακρυδημήτρη. Η ΝΕΡΙΤ συνεχίζει να έχει μόλις ένα τηλεοπτικό κανάλι και ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Το Δεύτερο Πρόγραμμα και το Τρίτο της ραδιοφωνίας έχουν δοθεί σε εξωτερικές εταιρείες με σύμβαση, ενώ δεν έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις προσωπικού.

Όλα αυτά ελπίζεται πως θα αλλάξουν εξαιτίας της ανάγκης του ...Μουντιάλ. Η ΝΕΡΙΤ βρίσκεται αυτό το διάστημα σε συζητήσεις με τις δυο συνδρομητικές πλατφόρμες της Nova και του ΟΤΕ που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να πάρουν αγώνες από τη ΝΕΡΙΤ. Το πως αυτό θα συμβεί θα αποφασισθεί από το νέο ΔΣ της τηλεόρασης. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το δεύτερο κανάλι της ΝΕΡΙΤ θα πρέπει να είναι έτοιμο ως το Μουντιάλ προκειμένου να καταφέρει η κρατική τηλεόραση να καλύψει τις υποχρεώσεις προβολής των αγώνων.

 

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.