10/09/2014

Η Ψηφιακή Τεχνολογία απαντά στο θέμα της αίτησης αναβολής

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Επιστολή – απάντηση στην αίτηση αναβολής του switch off της 3ης Οκτωβρίου απέστειλε η εταιρεία «Ψηφιακή Τεχνολογία» στον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του ΥΠΟΜΕΔΙ κο Μενέλαο Δασκαλάκη. Στην επιστολή αυτή η Ψηφιακή Τεχνολογία λέει ότι η ελληνική αγορά είναι γεμάτη από δέκτες Mpeg4, αφού αρκετές εταιρείες έχουν φροντίσει να προμηθευτούν μεγάλες...

Επιστολή – απάντηση στην αίτηση αναβολής του switch off της 3ης Οκτωβρίου απέστειλε η εταιρεία «Ψηφιακή Τεχνολογία» στον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του ΥΠΟΜΕΔΙ κο Μενέλαο Δασκαλάκη. Στην επιστολή αυτή η Ψηφιακή Τεχνολογία λέει ότι η ελληνική αγορά είναι γεμάτη από δέκτες Mpeg4, αφού αρκετές εταιρείες έχουν φροντίσει να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες, ενώ θεωρεί αστεία τη δικαιολογία ότι τα κινεζικά εργοστάσια δεν μπορούν να παράγουν τις απαραίτητες ποσότητες δεκτών για τη κάλυψη του switch off της 3ης Οκτωβρίου. Καταλήγει ότι ως εταιρεία δεν θα είχε αντίρρηση να περιμένει τις υπόλοιπες εταιρείες να προμηθευτούν δέκτες, υπό τον όρο ότι η οποιαδήποτε νέα ΚΥΑ που θα προβλέπει μετάθεση των ημερομηνιών για τα επόμενα switch off, να εκδίδεται όποτε τα οικονομικά επιτρέπουν να υπάρχει εγκαίρως στοκ!

Αναλυτικά, η επιστολή της «Ψηφιακής Τεχνολογίας» έχει ως εξής:

"ΠΡΟΣ : Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ κο Μενέλαο Δασκαλάκη
Αθήνα 10.9.2014

ΘΕΜΑ : Αίτημα αναβολής του τηλεοπτικού switch-off της 3ης Οκτωβρίου.

Κύριε Γενικέ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι απεστάλη επιστολή από 8 εταιρείες που ασχολούνται με την πώληση επίγειων δεκτών οι οποίες ζητούν την αναβολή της διακοπής του αναλογικού σήματος που είναι προγραμματισμένη για τις 3 Οκτωβρίου.

Ως δικαιολογία προβάλλεται "η αδυναμία των προμηθευτικών οίκων του εξωτερικού να παραδώσουν συσκευές πριν το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα Οκτώβρη"

Φυσικά η απόφαση της όποιας αναβολής ανήκει στην Κυβέρνηση, η οποία και θα επωμισθεί και το κόστος της σχετικής απόφασης, και της ανακολουθίας τού να αναιρεί αποφάσεις που αναίρεσαν άλλες αποφάσεις της, παλαιότερες.

Καλό θα ήταν όμως να ληφθούν υπ' όψιν και τα παρακάτω :

1. Η Ελληνική αγορά είναι γεμάτη από δέκτες Mpeg4 διότι αρκετές εταιρείες φρόντισαν να προμηθευτούν εγκαίρως δεκάδες χιλιάδες δέκτες ( μόνον η δική μας μπορεί να διαθέσει περί τις 50.000 τεμάχια πριν τις 3 Οκτωβρίου). Γνωρίζουμε και άλλες εταιρείες οι οποίες διαθέτουν ικανά στοκ, ίσως και μεγαλύτερα από τα δικά μας και οι οποίες θα πρέπει να ... τιμωρηθούν και να υποστούν οικονομικές θυσίες γιατί επένδυσαν έγκαιρα θεωρώντας ότι αυτό που νομοθετεί η Κυβέρνηση το εννοεί κιόλας.

2. Είναι τουλάχιστον αστείο να λέγεται ότι τα εργοστάσια της Κίνας (όπου παράγεται η συντριπτική πλειοψηφία των δεκτών που πωλούνται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη), αδυνατούν να παράγουν δέκτες για την ...Θεσσαλία !! (Μόνον τα 2 εργοστάσια που συνεργαζόμαστε μπορούν να παραδώσουν πάνω από 200.000 δέκτες σε 20 μέρες, αν βέβαια... πληρωθούν για αυτό).

3. Για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις, πρέπει να διευκρινισθεί ότι από τις 8 εταιρείες που υπογράφουν την αίτηση οι 4 είναι εισαγωγικές και οι άλλες 4 είναι αναδιανομείς της πρώτης (και τα περί κάλυψης του 50% της αγοράς είναι τουλάχιστον αναπόδεικτα).

4. Παρά τα παραπάνω, ως εταιρεία δεν θα είχαμε αντίρρηση να περιμένουμε και τις αιτούσες να προμηθευτούν δέκτες, υπό τον όρο βέβαια της ισότιμης μεταχείρισης, δηλαδή να εκδίδεται μια νέα ΚΥΑ (κοινή Υπουργική απόφαση) μεταθέτοντας τις ημερομηνίες των επόμενων switch-off, όποτε τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν να έχουμε εγκαίρως στοκ...! (Και αυτό βέβαια να ισχύει για κάθε εταιρεία του χώρου...)

Πέραν των ανωτέρω κε Γενικέ επισημαίνουμε ότι πράγματι ο καθορισμός των ημερομηνιών διακοπής των αναλογικών σημάτων σε τόσο μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, χωρίς να ζητηθεί καν η συμβουλευτική γνώμη της αγοράς, ήταν σίγουρο ότι θα προκαλούσε προβλήματα.

Ελπίζουμε ότι στον καθορισμό των επόμενων ημερομηνιών switch-off θα ζητηθεί και η γνώμη του συλλογικού οργάνου μας: "Πανελλήνιος Σύνδεσμος επιχειρήσεων δορυφορικής και Επίγειας λήψης" (ΠΑΣΕΔΕΛ), με e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με εκτίμηση,

Ακης Καραιωσηφίδης
Διευθύνων Σύμβουλος
Ψηφιακή Τεχνολογία ΑΕΒΕ
Κύμης 114 - Μαρούσι
Αθήνα 151 22
Τηλ. 210-8835300
www.digital-t.gr"

Κατηγορία Media News

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.