12/09/2014

Η σύμβαση που προκάλεσε πόλεμο

Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη
Προσπάθεια να βρεθεί κοινή συνισταμένη μεταξύ του παρόχου της Digea και των περιφερειακών καναλιών της Αττικής, γίνεται αυτές τις μέρες. Τα περιφερειακά κανάλια της Αττικής με επιχείρημα πως ο πάροχος δικτύου του ενημέρωσε για το κόστος ενοικίασης 9 μόλις μέρες πριν το switch off της Αττικής, οδήγησε σε μίνι κρίση. Η ΕΕΤΤ έδωσε την «άδεια» ψηφιακής εκπομπής στους MTV, NICKELODEON, BLUE SKY, HIGH...

Προσπάθεια να βρεθεί κοινή συνισταμένη μεταξύ του παρόχου της Digea και των περιφερειακών καναλιών της Αττικής, γίνεται αυτές τις μέρες. Τα περιφερειακά κανάλια της Αττικής με επιχείρημα πως ο πάροχος δικτύου του ενημέρωσε για το κόστος ενοικίασης 9 μόλις μέρες πριν το switch off της Αττικής, οδήγησε σε μίνι κρίση. Η ΕΕΤΤ έδωσε την «άδεια» ψηφιακής εκπομπής στους MTV, NICKELODEON, BLUE SKY, HIGH, KONTRA CHANNEL, EXTRA CHANNEL, AB CHANNEL, ACTION 24, SUNNY, CHANNEL NINE, MAD, ATTICA TV,SMILE TV, τα μέλη της Εταιρείας Τηλεοπτικών Σταθμών Εμβέλειας Αττικής (ΕΤΗΣΕΑ), χωρίς υπογραφή της απαραίτητης σύμβασης με τον πάροχο δικτύου.

Η σύμβαση 60 σελίδων (30 το κείμενο και άλλες 30 το παράρτημα), εστάλη στα περιφερειακά κανάλια στο τέλος Ιουλίου και ως προϋπόθεση της ψηφιακής μετάβασης περιλαμβάνει την κατάθεση της βεβαίωσης από το ΕΣΡ για το δικαίωμα του Πάροχου περιεχομένου να εκπέμψει ψηφιακά, την κατάθεση 6μηνης εγγυητικής επιστολής καθώς και την υπογραφή της σύμβασης.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο πάροχος δικτύου αναλαμβάνει: «την παροχή υπηρεσιών κωδικοποίησης, πολυπλεξίας, μετάδοσης (διανομής) και ευρυεκπομπής ψηφιακού τηλεοπτικού Περιεχομένου (video και ήχος), μέσω του Δικτύου Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής. Η Εταιρεία υποχρεούται να παραδίδει το τηλεοπτικό σήμα στις εγκαταστάσεις πολυπλεξίας του Παρόχου, με δικά της μέσα, ευθύνη και δαπάνες. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι η Ψηφιακή Κωδικοποίηση (Ψηφιοποίηση), σε ανάλυση που επιλέγει η εταιρεία περιεχομένου, ήχος μονοφωνικός ή στερεοφωνικός ή πολυκαναλικός, Πολυπλεξία, Διανομή στο σύνολο των Κέντρων Εκπομπής του Χάρτη Συχνοτήτων, Ψηφιακή Ευρυεκπομπή, Ηλεκτρονικό Οδηγός Προγράμματος (Electronic Program Guide - EPG) και Teletext. Σε ότι αφορά το τιμολόγιο, η σύμβαση προβλέπει την μηνιαία πληρωμή του αντιτίμου τοις μετρητοίς, ενώ δεν δέχεται επιταγές, παρά μόνο ημέρας. Αναφέρονται λεπτομερώς οι επιπτώσεις από μη πληρωμή του αντιτίμου από τους παρόχους περιεχομένου, ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι 10 χρόνια.

Στήλη MEDIA TRANSMITTER, τεύχος 72

Κατηγορία Media News

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.