12/09/2014

Σφοδρή αντιπαράθεση μετά τις παραιτήσεις διοίκησης της ΝΕΡΙΤ

Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη
Οι παραιτήσεις του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αντιπροέδρου του ΔΣ Ροδόλφου Μορώνη χθες το βράδυ, βρίσκονται στο μέτωπο μιας νέας σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Τα δυο στελέχη της ΝΕΡΙΤ παραιτήθηκαν μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης και της αρμόδιου υφυπουργού Σοφίας Βούλτεψη που απαίτησαν να μην μεταδοθεί από...

Οι παραιτήσεις του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αντιπροέδρου του ΔΣ Ροδόλφου Μορώνη χθες το βράδυ, βρίσκονται στο μέτωπο μιας νέας σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Τα δυο στελέχη της ΝΕΡΙΤ παραιτήθηκαν μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης και της αρμόδιου υφυπουργού Σοφίας Βούλτεψη που απαίτησαν να μην μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μια απαίτηση που τίθεται για πρώτη φορά στα χρονικά λειτουργίας του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ο οποίος τελεί υπό όρους κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ την απαίτηση αυτή αποδέχθηκε ο διευθυντής ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ Βασίλης Θωμόπουλος ενώ αντίθετοι ήταν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της διοίκησης. Η μη κάλυψη τους από την αρμόδια υφυπουργό, οδήγησε στις παραιτήσεις.

Η ΝΕΡΙΤ παραμένει ακέφαλη τη στιγμή που σήμερα έληγε η ημερομηνία για τις υποψηφιότητες των νέων μελών του ΔΣ, στην προκήρυξη που είχε ανακοινώσει μέσα στον Αύγουστο το Εποπτικό Συμβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντώνης Μακρυδημήτρης θα συμμετείχε για τη θέση του προέδρου –διευθύνοντος συμβούλου.

 

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.