24/10/2014

Προς αναβολή ο διαγωνισμός της δορυφορικής τροφοδοσίας

Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη
Τελικά τα ερωτηματικά για τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ που αφορά στη μίσθωση δορυφορικής χωρητικότητας για την τροφοδοσία πομπών και αναμεταδοτών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, κρύβουν μεγαλύτερο παρασκήνιο. Πριν περίπου 15 μέρες το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ ενέκρινε το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής...

Τελικά τα ερωτηματικά για τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ που αφορά στη μίσθωση δορυφορικής χωρητικότητας για την τροφοδοσία πομπών και αναμεταδοτών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, κρύβουν μεγαλύτερο παρασκήνιο. Πριν περίπου 15 μέρες το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ ενέκρινε το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης και αποφάσισε τη συνέχιση του διαγωνισμού με την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών όλων των συμμετεχόντων. Παρά όλα αυτά, η ΝΕΡΙΤ ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους που κατέθεσαν προσφορά πως ο διαγωνισμός ακυρώνεται! Στο διαγωνισμό κατέβηκαν δυο εταιρείες η PCCW και μια που εκπροσωπεί απευθείας τον Astra. Ο ΟΤΕ που κέρδισε τον πρόχειρο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για τη μεταφορά του δορυφορικού σήματος δεν μπόρεσε να καταθέσει προσφορά γιατί ο δορυφόρος της EutelSat δεν πληροί τις προϋποθέσεις που έθετε ο διαγωνισμός, δηλαδή τη συμβατότητα με την δορυφορική μπάντα συχνοτήτων BSS.

Έτσι αυτή τη στιγμή η ΝΕΡΙΤ θα πληρώνει τον ΟΤΕ και όχι τη Digea για τη δορυφορική τροφοδοσία των πομπών και αναμεταδοτών της μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που θα ξαναδημοσιευτεί. Οι ενδιαφερόμενοι πάντως περιμένουν να μάθουν τους λόγους της αναβολής του διαγωνισμού από τις υπηρεσίες της ΝΕΡΙΤ.

 

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.