30/10/2014

Υπογραφή συμβάσεων παραχώρησης για τη χρήση φάσματος στην κινητή τηλεφωνία

Με την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης από τον Πρόεδρο της ΕΕΤΤ, κ. Κ. Λουρόπουλο, και τους επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, της Vodafone Ελλάδας και της WIND Ελλάς, κ. Μ. Τσαμάζ, Γλ. Περσιάνη και Ν. Ζαρκαλή, αντίστοιχα, και τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 800...
Με την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης από τον Πρόεδρο της ΕΕΤΤ, κ. Κ. Λουρόπουλο, και τους επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, της Vodafone Ελλάδας και της WIND Ελλάς, κ. Μ. Τσαμάζ, Γλ. Περσιάνη και Ν. Ζαρκαλή, αντίστοιχα, και τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 800 και 2600MHz ολοκληρώθηκε σήμερα και επίσημα η διαγωνιστική διαδικασία που σχεδίασε και υλοποίησε, με επιτυχία, η ΕΕΤΤ για τη διάθεση του Ψηφιακού Μερίσματος.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, κ. Κ. Λουρόπουλος, τόνισε ότι «Η χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στην κινητή τηλεφωνία και η διάθεση του Ψηφιακού Μερίσματος αποτελεί μία καθοριστική εξέλιξη για την κινητή ευρυζωνικότητα στη χώρα μας. Σε δημοσιονομικό επίπεδο, εξασφαλίστηκε τίμημα ύψους 381,1 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο αγοράς, αποδείχθηκε ο δυναμισμός του κλάδου, αλλά κυρίως η εμπιστοσύνη των τριών διεθνών εταιριών στη διαφαινόμενη αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, εξασφαλίστηκαν φασματικοί πόροι για την προώθηση επενδύσεων σε νέες ασύρματες τεχνολογίες για δίκτυα τέταρτης γενιάς (4G), που υποστηρίζουν καινοτόμες υπηρεσίες επικοινωνίας, πρόσβασης, περιεχομένου και μεταφοράς δεδομένων, καθώς και για τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος. Όσον αφορά τους καταναλωτές, θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν καλύτερες και πιο σύγχρονες υπηρεσίες, αξιοποιώντας στο έπακρον τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η τεχνολογία. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να βελτιώσει τον τρόπο διαχείρισης και διάθεσης των υπηρεσιών, αλλά και να διευκολύνει τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών ή μεταξύ πολιτών και επιχειρήσεων με το δημόσιο τομέα.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μ. Τσαμάζ, επεσήμανε τα εξής: «Οι τηλεπικοινωνίες αλλάζουν τον κόσμο και ο Όμιλος ΟΤΕ είναι πρωταγωνιστής αυτής της αλλαγής, προς όφελος των πελατών του, αλλά και της χώρας. Η νέα, μεγάλη επένδυση της COSMOTE, ύψους 135 εκατ. ευρώ, για το φάσμα έρχεται να προστεθεί στο μεγάλο επενδυτικό πλάνο του 1,2 δισ. ευρώ για την τετραετία που ήδη υλοποιεί ο Όμιλος. Η Ελλάδα χρειάζεται δίκτυα και τηλεπικοινωνίες υψηλού επιπέδου για να μπει δυναμικά σε τροχιά ανάπτυξης και ο Όμιλος ΟΤΕ ανταποκρίνεται σε αυτή την εθνική ανάγκη, ανοίγοντας τον δρόμο στη νέα ψηφιακή εποχή.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Γλ. Περσιάνης, δήλωσε ότι: «Η Vodafone έχει δεσμευθεί απέναντι στους συνδρομητές και γενικότερα στους έλληνες καταναλωτές να επενδύει στη χώρα και να παρέχει κορυφαίες υπηρεσίες αξιόπιστης και γρήγορης επικοινωνίας, φωνής και δεδομένων. Με τη νέα επένδυση που πραγματοποιούμε στο φάσμα ύψους, 124,5 εκατ. ευρώ, διευρύνουμε περαιτέρω τις δυνατότητες που έχει στη διάθεσή της η Vodafone. Στηρίζουμε την οικονομία και αποδεικνύουμε έμπρακτα τη δέσμευσή μας να συμμετέχουμε στη διαρκή ανάπτυξη και βελτίωση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας μας. Από την πλευρά τους, η Πολιτεία και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να διασφαλίζουν ότι η αγορά λειτουργεί ομαλά, μέσα σε ένα σωστά και αποτελεσματικά ρυθμισμένο και υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, κ. Ν. Ζαρκαλής, τόνισε ότι: «Με την επένδυση στο ψηφιακό μέρισμα, η WIND ολοκληρώνει μία τετραετία επενδύσεων σε δίκτυα και υποδομές, που ξεπερνούν το μισό δισ. ευρώ. Το γεγονός ότι οι επενδύσεις αυτές πραγματοποιούνται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης μεγεθύνει την αξία τους για την οικονομία και την κοινωνία μας και αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζουμε το ρόλο μας ως πάροχο κρίσιμων υποδομών για τη χώρα με ιδιαίτερη ευθύνη. Με τη στήριξη των μετόχων μας, δημιουργούμε δίκτυα νέας γενιάς και προσφέρουμε τις πλέον σύγχρονες υπηρεσίες επικοινωνίας στους Έλληνες. Το λιγότερο που πρέπει να πράξει άμεσα η Πολιτεία από την πλευρά της είναι να επιλύσει το ζήτημα της αδειοδότησης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, βάζοντας τέλος σε μια ολιγωρία 20 ετών.»

Επισημαίνεται ότι με τη διαδικασία εκχώρησης των ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 800 και 2600MHz ολοκληρώνεται το έργο της ΕΕΤΤ για τη διάθεση του Ψηφιακού Μερίσματος. Η ΕΕΤΤ έθεσε τις βάσεις για τη μετάβαση στην επίγεια τηλεοπτική ψηφιακή ευρυεκπομπή και την απόδοση του απελευθερωμένου από την αναλογική τηλεόραση φάσματος στη ζώνη των 800MHz στους παρόχους τηλεπικοινωνιών, με σκοπό την εμπορική ανάπτυξη σύγχρονων υπηρεσιών στις κινητές επικοινωνίες.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.