31/10/2014

Αύξηση μόλις 0,4% της ευρωπαϊκής τηλεοπτικής αγοράς το 2013

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η τηλεοπτική αγορά στη Δυτική Ευρώπη είχε ανόμοιες επιδόσεις στις διάφορες χώρες το 2013, και κατάφερε να μεγαλώσει μόλις κατά 0,4%, ξεπερνώντας τα 95 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ιταλικής ITMedia Consulting. Με την οικονομική επιβράδυνση, και την απουσία μεγάλων...

Η τηλεοπτική αγορά στη Δυτική Ευρώπη είχε ανόμοιες επιδόσεις στις διάφορες χώρες το 2013, και κατάφερε να μεγαλώσει μόλις κατά 0,4%, ξεπερνώντας τα 95 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ιταλικής ITMedia Consulting.

Με την οικονομική επιβράδυνση, και την απουσία μεγάλων τηλεοπτικών γεγονότων, τα διαφημιστικά έσοδα μειώθηκαν 1,6%, φτάνοντας στα 30,4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013. Αν και αντιπροσωπεύουν ακόμα το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, τα έσοδα της συνδρομητικής τηλεόρασης αυξήθηκαν μόλις 1,5% σε ετήσια βάση, και έφτασαν τα 43,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου ανταγωνισμού από τις online πλατφόρμες, από τις επιθετικές πολιτικές εκπτώσεων, και από τις φθηνότερες τιμές των υπηρεσιών double και triple-play.

Τα έσοδα από τις διαφημίσεις αυξήθηκαν στη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία, ενώ το αντίθετο έγινε στην Ιταλία, και η online διαφήμιση αυξήθηκε 45% στη Δυτική Ευρώπη πέρυσι.

Η τηλεόραση HD έχει γίνει μαζική πρόταση της αγοράς, ενώ η αφομοίωση της Ultra HD (4K) θα εξαρτηθεί από την υιοθέτηση της τεχνολογίας από τη βιομηχανία, από την παραγωγή περιεχομένου σε αυτό το πρότυπο, από τη διαθεσιμότητα της χωρητικότητας (bandwidth) και από τη βάση του συμβατού εξοπλισμού.

http://advanced-television.com/

 

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.