21/11/2014

Κεντρική Μακεδονία: ημιτελής ψηφιακή μετάβαση με πλήθος προχειροτήτων

Συνέβη στις 2 τα ξημερώματα η υποτιθέμενη πλήρης ψηφιακή μετάβαση στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία. Ως αποτέλεσμα, η Digea ενεργοποίησε τους δικούς της πομπούς και οι τηλεθεατές χρειάστηκε να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες. Ωστόσο δεν έλειψαν τα προβλήματα, ενώ παρά τις...

Αναδημοσίευση από radiofono.gr

Συνέβη στις 2 τα ξημερώματα η υποτιθέμενη πλήρης ψηφιακή μετάβαση στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία. Ως αποτέλεσμα, η Digea ενεργοποίησε τους δικούς της πομπούς και οι τηλεθεατές χρειάστηκε να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες. Ωστόσο δεν έλειψαν τα προβλήματα, ενώ παρά τις σημαντικές προσπάθειες των τεχνικών ουκ ολίγες αναφορές υπάρχουν για προβλήματα, ελλείψεις και προχειρότητες. Πολλά περιφερειακά κανάλια της Θεσσαλονίκης συνέχισαν να εκπέμπουν αυτόνομα και δεν ενσωματώθηκαν στη Digea μετά την ευνοϊκή απόφαση του δικαστηρίου. Επίσης υπάρχουν παράπονα για την ποιότητα του σήματος, που είναι εξαιρετικά χαμηλή σε σχέση με άλλα κέντρα εκπομπής.

Στην Χαλκιδική δεν ολοκληρώθηκε η πλήρης μετάβαση καθώς δεν έχουν κλείσει ακόμη οι αναλογικοί πομποί, είναι αρκετές οι περιοχές που δεν καλύπτονται από το ψηφιακό σήμα και οι δήμοι θα κληθούν να καλύψουν τα κενά. Η Digea εξέπεμψε με τη βοήθεια του ΟΤΕ μετά τη σύλληψη των τεχνικών της που έκοβαν δένδρα τελευταία στιγμή χωρίς άδεια από το δασαρχείο. Αξιοσημείωτο είναι ότι από τη λίστα των ψηφιακών καναλιών λείπει το κανάλι Super της Χαλκιδικής.

Περισσότερα στο:

http://www.radiofono.gr/node/4641

 

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.