30/07/2015

Βαθιά ενοχλημένη η ΕΙΤΗΣΕΕ απορρίπτει το σχέδιο νόμου Παππά-Σπίρτζη

Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη
Για πρώτη φορά στην 26χρονη ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης δόθηκε συνέντευξη Τύπου της Ένωσης ιδιοκτητών με παρόντες όλους τους διευθύνοντες συμβούλους των τηλεοπτικών σταθμών μελών της. Με αυτή την κίνησή της οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών έκαναν...
Για πρώτη φορά στην 26χρονη ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης δόθηκε συνέντευξη Τύπου της Ένωσης ιδιοκτητών με παρόντες όλους τους διευθύνοντες συμβούλους των τηλεοπτικών σταθμών μελών της. Με αυτή την κίνησή της οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών έκαναν τη δική τους «δημόσια διαβούλευση» αφού η συνέντευξη θα μεταδοθεί από τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια. Η είδηση της συνέντευξης είναι ότι η ΕΙΤΗΣΕΕ δεν πρόκειται να λάβει μέρος στη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου για την τηλεοπτική αδειοδότηση. Βαθιά ενοχλημένοι οι διευθύνοντες σύμβουλοι των σταθμών δήλωσαν πως οι αρμόδιοι υπουργοί δεν συζήτησαν με τους αρμόδιους φορείς πριν δοθεί το σχέδιο νόμου για διαβούλευση, όπως γινόταν πάντα στο παρελθόν.

Θεωρούν αντισυνταγματικές τις διατάξεις του και ότι αντίκεινται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και δήλωσαν πως όταν κατατεθεί το σχέδιο νόμου θα χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά και θεσμικά όπλα σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πέρα από τη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο διάλογου που επέλεξε η κυβέρνηση, η ΕΙΤΗΣΕΕ αντιτίθεται σφόδρα στην ορισμό συγκεκριμένου αριθμού τηλεοπτικών αδειών, υποστηρίζοντας πως πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ισχύει αυτό από τη στιγμή που υπάρχει η ψηφιακή τηλεόραση. Σημείο διαφωνίας τους είναι επίσης ο σφιχτό οικονομικός έλεγχος κεφαλαίων και επενδύσεων, αν και αυτό το σημείο το έθεσαν έμμεσα και όχι ξεκάθαρα. Όπως χαρακτηριστικά είπαν ο Κώστας Κιμπουρόπουλος (ΣΚΑΙ) και Πάνος Κυριακόπουλος (Star) η κυβέρνηση παρουσίασε ένα σχέδιο χωρίς να ορίσει τους κανόνες του παιχνιδιού. Ο Στρατής Λιαρέλλης (ΑΝΤ1) από τη δική του πλευρά αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις των καναλιών, όπως το προσωπικό και οι επενδύσεις που έχουν κάνει. Βέβαια στον ΑΝΤ1 έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για μαζικές απομακρύνσεις και ήδη αύριο, τελευταία μέρα του μήνα, αναμένεται η ανακοίνωση 40 απολύσεων!

Ενοχλημένα έδειξαν τα στελέχη της τηλεόρασης και για τις ρυθμίσεις σε ότι αφορούν την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σπίρτζη για τον οποίο είπαν πως συμπεριφέρεται ως «ταύρος εν υαλοπωλείο» και τοποθετεί τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης! Δήλωσαν δε βέβαιοι πως η διάταξη του νομοσχεδίου για υποχρέωση εκπομπής των παρόχων περιεχομένου στο 98% του πληθυσμού δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ.
Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.