Ειδήσεις . Media News
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 | 18:33

Βαθιά ενοχλημένη η ΕΙΤΗΣΕΕ απορρίπτει το σχέδιο νόμου Παππά-Σπίρτζη

Για πρώτη φορά στην 26χρονη ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης δόθηκε συνέντευξη Τύπου της Ένωσης ιδιοκτητών με παρόντες όλους τους διευθύνοντες συμβούλους των τηλεοπτικών σταθμών μελών της. Με αυτή την κίνησή της οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών έκαναν...
Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη
Για πρώτη φορά στην 26χρονη ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης δόθηκε συνέντευξη Τύπου της Ένωσης ιδιοκτητών με παρόντες όλους τους διευθύνοντες συμβούλους των τηλεοπτικών σταθμών μελών της. Με αυτή την κίνησή της οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών έκαναν τη δική τους «δημόσια διαβούλευση» αφού η συνέντευξη θα μεταδοθεί από τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια. Η είδηση της συνέντευξης είναι ότι η ΕΙΤΗΣΕΕ δεν πρόκειται να λάβει μέρος στη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου για την τηλεοπτική αδειοδότηση. Βαθιά ενοχλημένοι οι διευθύνοντες σύμβουλοι των σταθμών δήλωσαν πως οι αρμόδιοι υπουργοί δεν συζήτησαν με τους αρμόδιους φορείς πριν δοθεί το σχέδιο νόμου για διαβούλευση, όπως γινόταν πάντα στο παρελθόν.

Θεωρούν αντισυνταγματικές τις διατάξεις του και ότι αντίκεινται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και δήλωσαν πως όταν κατατεθεί το σχέδιο νόμου θα χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά και θεσμικά όπλα σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πέρα από τη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο διάλογου που επέλεξε η κυβέρνηση, η ΕΙΤΗΣΕΕ αντιτίθεται σφόδρα στην ορισμό συγκεκριμένου αριθμού τηλεοπτικών αδειών, υποστηρίζοντας πως πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ισχύει αυτό από τη στιγμή που υπάρχει η ψηφιακή τηλεόραση. Σημείο διαφωνίας τους είναι επίσης ο σφιχτό οικονομικός έλεγχος κεφαλαίων και επενδύσεων, αν και αυτό το σημείο το έθεσαν έμμεσα και όχι ξεκάθαρα. Όπως χαρακτηριστικά είπαν ο Κώστας Κιμπουρόπουλος (ΣΚΑΙ) και Πάνος Κυριακόπουλος (Star) η κυβέρνηση παρουσίασε ένα σχέδιο χωρίς να ορίσει τους κανόνες του παιχνιδιού. Ο Στρατής Λιαρέλλης (ΑΝΤ1) από τη δική του πλευρά αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις των καναλιών, όπως το προσωπικό και οι επενδύσεις που έχουν κάνει. Βέβαια στον ΑΝΤ1 έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για μαζικές απομακρύνσεις και ήδη αύριο, τελευταία μέρα του μήνα, αναμένεται η ανακοίνωση 40 απολύσεων!

Ενοχλημένα έδειξαν τα στελέχη της τηλεόρασης και για τις ρυθμίσεις σε ότι αφορούν την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σπίρτζη για τον οποίο είπαν πως συμπεριφέρεται ως «ταύρος εν υαλοπωλείο» και τοποθετεί τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης! Δήλωσαν δε βέβαιοι πως η διάταξη του νομοσχεδίου για υποχρέωση εκπομπής των παρόχων περιεχομένου στο 98% του πληθυσμού δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

WISI DB03

Η αγορά σήμερα

12-11-2019

WISI DB03

Σε διαθεσιμότητα από την AMF Electronics η νέα σειρά πριζών Wisi DB03. Πρόκειται για πρίζες τύπου multimedia που λειτουργούν σε εύρος ζώνης συχνοτήτων 5-2400MHz. Διαθέτουν κανάλι επιστροφής και είναι ιδανικές για εφαρμογές DOCSIS και συστήματα διανομής δορυφορικών σημάτων. Εξοπλίζονται με δύο υποδοχές IEC για τη σύνδεση των τερματικών συσκευών και...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 134

Τεύχος 134

23-10-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 134

Το νέο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το ένατο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα βρούμε το άρθρο για ένα νέο, επώνυμο TV Box που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, το οποίο παραλάβαμε και δοκιμάσαμε άμεσα στο εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης. Πρόκειται για το ολοκαίνουργιο ΑΜΙΚΟ A6N που ανήκει στη σειρά OTT της Amiko και λειτουργεί με Android 7.1.2 Nougat. Βασίζεται σε τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex A53 2.0GHz και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video 4Κ@60Hz. Έχει ενσωματωμένο Wi-Fi 2.4GHz και συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο εκμάθησης για κοινό έλεγχο του TV box και της τηλεόρασης. Έρχεται με προ-εγκατεσ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.