23/06/2016

Τέλος στον ψηφιακό πάροχο της ΕΡΤ !

Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη
Επιβεβαιώνονται όσοι εντός του κυβερνητικού κόμματος είχαν τις ενστάσεις τους για την πρόβλεψη δημιουργίας και λειτουργίας ξεχωριστού Πάροχου δικτύου ψηφιακής εκπομπής για την ΕΡΤ. Η ανεξάρτητη εταιρεία που θέσπιζε ο νόμος 4339/2015 και αμφισβητήθηκε με προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και με ερωτήσεις ευρωβουλευτών της Ν.Δ, μπαίνει στο συρτάρι...

Επιβεβαιώνονται όσοι εντός του κυβερνητικού κόμματος είχαν τις ενστάσεις τους για την πρόβλεψη δημιουργίας και λειτουργίας ξεχωριστού Πάροχου δικτύου ψηφιακής εκπομπής για την ΕΡΤ. Η ανεξάρτητη εταιρεία που θέσπιζε ο νόμος 4339/2015 και αμφισβητήθηκε με προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και με ερωτήσεις ευρωβουλευτών της Ν.Δ, μπαίνει στο συρτάρι. Μέχρι και σήμερα εξάλλου δεν έχει διοριστεί το διοικητικό συμβούλιο της. Αιτία είναι η Κομισιόν η οποία θέτει βέτο στη δημιουργία της, θεωρώντας πως θα είναι μια εταιρεία η οποία θα λειτουργεί ανταγωνιστικά στη Digea και θα επιδοτείται από το κράτος!

Οι αλλαγές που είχαν κάνει οι αρμόδιοι υπουργοί στην εν λόγω διάταξη, ότι δηλαδή η νέα εταιρεία της ERT Digital δεν θα χρηματοδοτείται από την ΕΡΤ αλλά από την παροχή υπηρεσιών, δεν έπεισε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Η μόνη λύση πλέον, αν το κράτος θέλει συμμετοχή στον πάροχο ψηφιακού δικτύου, είναι να προχωρήσει το σενάριο της κοινοπραξίας ΕΡΤ-Digea.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.