Ειδήσεις . Media News
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 | 22:10

Δημοπρασία αδειών, ημέρα 1η

Με πολιτική ένταση και πάντα τους τηλεοπτικούς σταθμούς να βρίσκονται στην επίθεση ενάντια στη διαδικασία της τηλεοπτικής αδειοδότησης, ολοκληρώνεται η πρώτη ημέρα της δημοπρασίας των 4 αδειών πανελλαδικής εμβέλειας. Η μαραθώνια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9.00 το πρωί, συμπληρώνονται ήδη 13 ώρες εντός του σφραγισμένου κτιρίου της...
Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη
Με πολιτική ένταση και πάντα τους τηλεοπτικούς σταθμούς να βρίσκονται στην επίθεση ενάντια στη διαδικασία της τηλεοπτικής αδειοδότησης, ολοκληρώνεται η πρώτη ημέρα της δημοπρασίας των 4 αδειών πανελλαδικής εμβέλειας. Η μαραθώνια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9.00 το πρωί, συμπληρώνονται ήδη 13 ώρες εντός του σφραγισμένου κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, φαίνεται να τελειώνει με τη δημοπρασία των δύο από τις τέσσερις συνολικά δημοπρατούμενες άδειες.

Για τις άλλες δυο η δημοπρασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί και πληροφορίες αναφέρουν πως ως το βράδυ της Τετάρτης 31 Αυγούστου μπορεί να ανακοινωθεί και το τελικό αποτέλεσμα, οι 4 πρώτοι αδειούχοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η δημοπρασία και των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί η παραμικρή λεπτομέρεια και έτσι κανείς ουσιαστικά δεν γνωρίζει ποια εταιρεία κατόρθωσε να εξασφαλίσει την πρώτη τηλεοπτική άδεια, γλιτώνοντας νωρίς από την επίπονη διαδικασία. Δεν είναι επίσης γνωστό σε ποιο ύψος έφτασε το τελικό τίμημα, αλλά και σε τι επίπεδα αποσύρθηκαν οι άλλοι υποψήφιοι. Όλα αυτά θα ανακοινωθούν με μια συνολική κυβερνητική ανακοίνωση όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και αρθούν οι αυστηρές ρήτρες εμπιστευτικότητας που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί.

Η διαδικασία ήταν γνωστό πως θα είναι μακρά και είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποι των καναλιών προσήλθαν με βαλίτσες και υπνόσακους καθώς ήξεραν πως θα διανυκτερεύσουν στα γραφεία της ΓΓΕΕ.

Οι υποψήφιοι είναι οριστικά οκτώ, καθώς εκτός διαδικασίας τέθηκε την Δευτέρα ο τηλεοπτικός σταθμός «Ε» του Φίλιππου Βρυώνη, λόγω προβλήματος στην εγγυητική των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Η εξέλιξη της δημοπρασίας κατά την διάρκεια κατακύρωσης της πρώτης άδειας ήταν αργή, επειδή ορισμένοι εκ των υποψηφίων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό καθυστέρησαν να εξοικειωθούν με το ειδικό λογισμικό, με το οποίο υποβάλλονται οι ηλεκτρονικές προσφορές, ενώ κατά την έναρξή της υπήρξαν και πάλι ενστάσεις και παράπονα για τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί.

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

Στο μεταξύ από το μεσημέρι οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανέβηκαν στα ύψη, με την αποκάλυψη του «Alpha» ότι ο δικηγόρος του δημοσίου Γιάννης Ματζουράνης είναι παράλληλα και νομικός του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο ίδιος ο Γ. Μαντζουράνης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ δήλωσε ότι ουδέποτε υπήρξε συνήγορος του Βαγγέλη Μαρινάκη και σημείωσε ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. «Όταν κάποιοι άνθρωποι καλούνται για πρώτη φορά να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν τη χρήση ενός σπάνιου δημόσιου πόρου θυμώνουν, πανικοβάλλονται και προσπαθούν να επιτεθούν σε όποιον νομίζουν ότι είναι εύκολος στόχος. Όμως εδώ διέπραξαν σφάλμα και πολιτικό και νομικό και θα συναντηθούμε στις δικαστικές αίθουσες», είπε ο Μαντζουράνης και προανήγγειλε αγωγές κατά των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και ΣΚΑΙ.

Από την πλευρά της, η ΝΔ συνεχίζει την σκληρή κριτική για τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος διευκρίνισε ότι εάν η ΝΔ έρθει στην κυβέρνηση δεν θα πάρει τις άδειες πίσω αλλά θα δώσει κι άλλες άδειες, ανοίγοντας τον ανταγωνισμό. Απαντώντας η κυβέρνηση στις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες, μίλησε για την «αγωνία της ΝΔ για τη διαιώνιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας εντός του οποίου λειτουργούν επί 27 χρόνια τα ιδιωτικά κανάλια στη χώρα.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Golden Media Mania 810 HD

Η αγορά σήμερα

22-05-2017

Golden Media Mania 810 HD

Για τους περισσότερους, βασικά κριτήρια για την επιλογή μοντέλου επίγειου ψηφιακού δέκτη αποτελούν το κόστος και η απλότητα στη λειτουργία του. Ο γερμανικός Golden Media Mania 810 HD είναι ένας οικονομικός επίγειος ψηφιακός δέκτης με εύκολη λειτουργία και ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Διαθέτει tuner που είναι συμβατό με το επόμενης γενιάς...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 105

Τεύχος 105

24-05-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 105

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Είναι γνωστό πλέον στους περισσότερους, ότι η συνδρομητική τηλεόραση έχει αλλάξει τρόπο διάθεσης. Πλέον ελάχιστοι είναι οι καταναλωτές που «αγοράζουν» ένα καθαρά δορυφορικό πακέτο, αφού προτιμούν η αγορά αυτή να γίνεται μέσα από ένα πακέτο προσφοράς που να τα περιλαμβάνει όλα: Τηλεόραση, internet και τηλέφωνο, στον ίδιο λογαριασμό. Στο νέο τεύχος λοιπόν σας παρουσιάζουμε όλες τις προτάσεις Triple Play της ελληνικής αγοράς. Η τεχνολογία οπτικής ίνας καταφθάνει και στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, μέσα από την υπηρεσία Fiber to the Room. Στο νέο τεύχος σας παρουσιάζουμε την πρώτη εγκατάσταση Fiber to the Room στην Ελλάδα, που έγινε σε γνωστό ξεν...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved