Ειδήσεις . Media News
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 | 15:46

«Ήρεμη επανάσταση» σηματοδοτούν οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες

Αναδημοσίευση από euractiv.gr

Σήμερα (14 Σεπτεμβρίου) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει την πολυσυζητημένη πρόταση της για την αναδιαμόρφωση μιας σειράς κανόνων της ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες, η οποία θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διέπεται ο τομέας. Οι αλλαγές θα σηματοδοτήσουν μια δραματική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές θα μπορούν να επιβάλλουν κυρώσεις ...

Σήμερα (14 Σεπτεμβρίου) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει την πολυσυζητημένη πρόταση της για την αναδιαμόρφωση μιας σειράς κανόνων της ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες, η οποία θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διέπεται ο τομέας.

Οι αλλαγές θα σηματοδοτήσουν μια δραματική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές θα μπορούν να επιβάλλουν κυρώσεις σε εταιρείες που παραβιάζουν το νόμο και ανατρέπουν τους κανόνες που εξισορροπούν τον ανταγωνισμό μεταξύ μεγάλων και μικρών επιχειρηματιών.

Κρίνοντας από τις εκδοχές εγγράφων που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα για το τι θα παρουσιαστεί αργότερα σήμερα, η Επιτροπή φαίνεται έτοιμη για νέες διαμάχες με τις εθνικές κυβερνήσεις για να αποκτήσει τον έλεγχο του ραδιοφάσματος, των κυμάτων που ελέγχουν τις τηλεπικοινωνίες.

Η Επιτροπή είχε ήδη προτείνει σχέδια για τη χάραξη μιας πανευρωπαϊκής πολιτικής ραδιοφάσματος το 2013, αλλά αυτές οι ελπίδες εξανεμίστηκαν λόγω της απροθυμίας των εθνικών κυβερνήσεων να χαλαρώσουν τον έλεγχό τους στις προσοδοφόρες δημοπρασίες για την πώληση ζωνών φάσματος (GHz) σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Οι αλλαγές στους κανόνες για τις τηλεπικοινωνίες θα πανικοβάλλουν επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων πρώην κρατικών μονοπωλίων, όπως η Deutsche Telekom και η Telefónica και τους μικρότερους ανταγωνιστές τους, κόβοντας κατά μήκος τις αντιπαλότητες με τους νέους κανόνες ανταγωνισμού.

Αν η πρόταση δεν προκαλέσει άμεσα κύμα αντιδράσεων, είναι γιατί θα επισκιαστεί από το σύνολο πιο αμφιλεγόμενων και καυτών αλλαγών στο νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων, τους οποίους η Επιτροπή θα παρουσιάσει επίσης σήμερα το απόγευμα.

Όμως, δεν θα χάσουν όλοι οι φορείς τηλεπικοινωνιών από την αναμόρφωση: η Vodafone κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ευχαριστημένη με την πρόταση της Επιτροπής να καταστεί ευκολότερο στους ανταγωνιστές να έχουν πρόσβαση στις υποδομές μεγάλων επιχειρήσεων. Η εταιρεία υποστήριξε ότι έτσι θα μειώσουν το κόστος τους.

Μεγάλο μέρος της νομικής αλλαγής καθοδηγείται από τον στόχο της Επιτροπής να αυξήσει τις ταχύτητες στο διαδίκτυο σε τουλάχιστον 100 megabits ανά δευτερόλεπτο σε κάθε νοικοκυριό της ΕΕ έως το 2025, και μέχρι ένα gigabit σε μέρη όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Επιτροπή τάσσεται σθεναρά υπέρ των δικτύων τηλεπικοινωνιών που από οπτικές ίνες, αντί των παλαιότερων καλωδίων χαλκού. Ορισμένες επιχειρήσεις που εξακολουθούν να βασίζονται σε τέτοια δίκτυα- και δεν θέλουν να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την υποδομή που ήδη έχουν- θα μπορούσαν να παλέψουν για να μετριάσουν τη θέση υπέρ των οπτικών ινών, μόλις η πρόταση τεθεί υπό διαπραγμάτευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις εθνικές κυβερνήσεις.

Πηγή της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών χαρακτήρισε την πρόταση «ήρεμη επανάσταση».

Άλλοι δήλωσαν έκπληκτοι από το πόσο έντονα έχει τοποθετηθεί η ίδια η Επιτροπή, διακινδυνεύοντας να κατηγορηθεί από κάποιες εταιρείες ότι μεροληπτεί εμφανώς υπέρ ενός είδους τεχνολογίας.

«Αυτή είναι πραγματικά η σωστή πολιτική φιλοδοξία, επειδή οι οπτικές ίνες θα ενεργοποιήσουν κυριολεκτικά σχεδόν ότι χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή», δήλωσε ο Erzsebet Fiori, γενικός διευθυντής του FTTH Council Europe, μιας ένωσης που προωθεί ευρυζωνικά δίκτυα οπτικών ινών.

Η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι τα δίκτυα οπτικών ινών θα επιταχύνουν τις συνδέσεις στο διαδίκτυο ώστε να καλυφθούν οι βιομηχανικές ανάγκες για ταχύτερη εξυπηρέτηση- καθώς η Επιτροπή συγκεντρώνει υποστηρικτές για το λεγόμενο διαδίκτυο των πραγμάτων, ή την τάση για σύνδεση των αυτοκινήτων και των συσκευών με το διαδίκτυο.

http://www.euractiv.gr/section/kainotomia-texnologia/news/iremi-epanastasi-simatodotoun-i-nei-kanones-tis-ee-gia-tis-tilepikinonies/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

CN-80 & CN-90, μεταλλικά φις TV από την Silver

Η αγορά σήμερα

15-05-2018

CN-80 & CN-90, μεταλλικά φις TV από την Silver

Διαθέσιμα από την εταιρία Silver είναι τα νέα εξαιρετικής ποιότητας φις TV, Class A. Είναι γωνιακού σχήματος και διαθέτουν μεταλλική κατασκευή 9.5mm. Τα CN-80 είναι αρσενικά φις TV και τα CN-90 θηλυκά. Διατίθενται σε μεγάλη συσκευασία 500 τεμαχίων και σε μικρή 10 τεμαχίων.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 116

Τεύχος 116

23-04-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 116

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Όπως κάθε μήνα, η Ματίνα Παπαχριστούδη σας μεταφέρει τις καλύτερες ειδήσεις από το χώρο των Media, με κυρίαρχες ειδήσεις τις δυσκολίες που παρουσιάζονται για μία ακόμα φορά για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πομπών της ΕΡΤ, αλλά και τις αλλαγές από την ΕΕΤΤ στο χρονοδιάγραμμα κατάθεσης προσφορών για τους παρόχους δικτύου ραδιοφώνου. Από τη στήλη SPORT+ o Νίκος Μποζιονέλος ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την αθλητική επικαιρότητα στον χώρο των μίντια. Ποια κανάλια συνεχίζουν να παίζουν στα Novasports, και τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των υπόλοιπων ομάδων; Όσον αφορά τη θεματογραφία του περιοδικού αυτό το μήνα ξε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV