Ειδήσεις . Media News
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 | 18:28

Στην αντεπίθεση οι παλιοί καναλάρχες

Σε αναμονή της δημοσιοποίησης της απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της 26ης Οκτωβρίου, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικό το άρθρο 2 του νόμου Παππά, εξελίσσεται η συνέχιση του πολέμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Περισσότερες από τρεις φορές ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς, αλλά και ο γενικός γραμματέας Λ. Κρέτσος έκαναν δηλώσεις για την εφαρμογή του νόμου...
Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη

Σε αναμονή της δημοσιοποίησης της απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της 26ης Οκτωβρίου, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικό το άρθρο 2 του νόμου Παππά, εξελίσσεται η συνέχιση του πολέμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Περισσότερες από τρεις φορές ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς, αλλά και ο γενικός γραμματέας Λ. Κρέτσος έκαναν δηλώσεις για την εφαρμογή του νόμου, όπως επίσης και πώς τα τηλεοπτικά κανάλια θα κληθούν να πληρώσουν την προσωρινή νομιμότητα τους, αν δεν δοθούν έγκαιρα από το ΕΣΡ οι τηλεοπτικές άδειες. Είχε προσδιοριστεί και το ποσό ενοικίου, περίπου 5 εκατ. ευρώ ετησίως για τους πανελλαδικής εμβέλειας. Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών φυσικά δεν θέλουν να πληρώσουν.

Και όχι μόνο αυτό. Δικαιωμένοι από την απόφαση του ΣτΕ έχουν περάσει στην αντεπίθεση με δυο κυρίως απαιτήσεις της. Η πρώτη να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταθέσει οι υπερθεματιστές αφού η διαδικασία έχει εκπέσει και η δεύτερη και σοβαρότερη, πως δεν έχει δικαίωμα κανείς από τους νέους υπερθεματιστές να εκπέμψει τηλεοπτικό σταθμό!

Τα χρήματα από την 1η δόση που δόθηκαν από τους 4 υπερθεματιστές, Μαρινάκη, Κυριακού, Αλαφούζο και Σαββίδη ανέρχονται σε 84.966.666 ευρώ. Η πληροφορία ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να επιστρέψει τα χρήματα αλλά να τα συμψηφίσει με χρέη προς το δημόσιο έχει θορυβήσει τους ιδιοκτήτες των καναλιών. Για αυτό και η άκρως επιθετική ανακοίνωσή τους, με την οποία άφηναν να εννοηθεί πως η κυβέρνηση έχει άλλους στόχους με την καθυστέρηση επιστροφής των χρημάτων της 1ης δόσης.

Τα βέλη στόχευαν τη σχέση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε πως στηρίζει ως «σφήνα» στο «κατεστημένο» της τηλεοπτικής διαπλοκής. Και εδώ βρίσκεται το δεύτερο σημείο έντονης διαφωνίας της ΕΙΤΗΣΕΕ. Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αρνούνται το δικαίωμα εκπομπής στον Βαγγέλη Μαρινάκη, απαιτώντας να παραμείνει η τηλεοπτική αγορά «κλειστή» και να ανήκει αποκλειστικά στους σταθμούς που εκπέμπουν χωρίς τηλεοπτικές άδειες.

Έφθασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν ως «αεροπειρατεία των αυθαιρέτων» την τυχόν προσωρινή αδειοδότηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από το ΕΣΡ ή από την κυβέρνηση. Αυτή η μάχη δεν έχει ακόμη κριθεί και στις αρχές του 2017 θα υπάρχουν σίγουρα εξελίξεις.

Media Transmitter, ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, τεύχος 100 - Ιανουάριος 2017

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Golden Interstar G-200 4K TV BOX

Η αγορά σήμερα

20-10-2017

Golden Interstar G-200 4K TV BOX

Τα νέα OTT TV Box της γερμανικής Golden Interstar είναι διαθέσιμα από την Ψηφιακή Τεχνολογία. Τα G-150/G-200 επιτρέπουν στο χρήστη να σερφάρει στο internet, να μένει πάντα συνδεδεμένος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να παρακολουθεί ελληνικά και ξένα προγράμματα χωρίς την ανάγκη να πληρώνει κάποια συνδρομή. Επιπλέον, έρχονται με προεγκατεστημένο...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 109

Τεύχος 109

20-09-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 109

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα.Είναι γνωστό ότι οι πλέον δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της παγκόσμιας αγοράς προβάλλονται σε Α προβολή, ταυτόχρονα με την πρεμιέρα τους στην Αμερική, αποκλειστικά από τα συνδρομητικά πακέτα NOVA και COSMOTE TV. Εμείς, ενόψει νέας σαιζόν, συλλέξαμε τις καλύτερες από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.Ο Οκτώβριος αναμένεται καυτός για την ψηφιακή TV στη χώρα μας, αφού έχει εξαγγελθεί ότι θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός των αδειών TV. Διαβάστε όλο το παρασκήνιο, καθώς και άλλα θέματα επικαιρότητας, όπως την ακύρωση του διαγωνισμού των 156 πομπών της ΕΡΤ, μέσα από την στήλη Media News, της Ματίνας Παπαχριστούδη.Η νέα σεζόν ξεκίνησε και τα πρώτα νέα π...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved