Ειδήσεις . Media News
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 | 18:28

Στην αντεπίθεση οι παλιοί καναλάρχες

Σε αναμονή της δημοσιοποίησης της απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της 26ης Οκτωβρίου, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικό το άρθρο 2 του νόμου Παππά, εξελίσσεται η συνέχιση του πολέμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Περισσότερες από τρεις φορές ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς, αλλά και ο γενικός γραμματέας Λ. Κρέτσος έκαναν δηλώσεις για την εφαρμογή του νόμου...
Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη

Σε αναμονή της δημοσιοποίησης της απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της 26ης Οκτωβρίου, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικό το άρθρο 2 του νόμου Παππά, εξελίσσεται η συνέχιση του πολέμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Περισσότερες από τρεις φορές ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς, αλλά και ο γενικός γραμματέας Λ. Κρέτσος έκαναν δηλώσεις για την εφαρμογή του νόμου, όπως επίσης και πώς τα τηλεοπτικά κανάλια θα κληθούν να πληρώσουν την προσωρινή νομιμότητα τους, αν δεν δοθούν έγκαιρα από το ΕΣΡ οι τηλεοπτικές άδειες. Είχε προσδιοριστεί και το ποσό ενοικίου, περίπου 5 εκατ. ευρώ ετησίως για τους πανελλαδικής εμβέλειας. Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών φυσικά δεν θέλουν να πληρώσουν.

Και όχι μόνο αυτό. Δικαιωμένοι από την απόφαση του ΣτΕ έχουν περάσει στην αντεπίθεση με δυο κυρίως απαιτήσεις της. Η πρώτη να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταθέσει οι υπερθεματιστές αφού η διαδικασία έχει εκπέσει και η δεύτερη και σοβαρότερη, πως δεν έχει δικαίωμα κανείς από τους νέους υπερθεματιστές να εκπέμψει τηλεοπτικό σταθμό!

Τα χρήματα από την 1η δόση που δόθηκαν από τους 4 υπερθεματιστές, Μαρινάκη, Κυριακού, Αλαφούζο και Σαββίδη ανέρχονται σε 84.966.666 ευρώ. Η πληροφορία ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να επιστρέψει τα χρήματα αλλά να τα συμψηφίσει με χρέη προς το δημόσιο έχει θορυβήσει τους ιδιοκτήτες των καναλιών. Για αυτό και η άκρως επιθετική ανακοίνωσή τους, με την οποία άφηναν να εννοηθεί πως η κυβέρνηση έχει άλλους στόχους με την καθυστέρηση επιστροφής των χρημάτων της 1ης δόσης.

Τα βέλη στόχευαν τη σχέση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε πως στηρίζει ως «σφήνα» στο «κατεστημένο» της τηλεοπτικής διαπλοκής. Και εδώ βρίσκεται το δεύτερο σημείο έντονης διαφωνίας της ΕΙΤΗΣΕΕ. Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αρνούνται το δικαίωμα εκπομπής στον Βαγγέλη Μαρινάκη, απαιτώντας να παραμείνει η τηλεοπτική αγορά «κλειστή» και να ανήκει αποκλειστικά στους σταθμούς που εκπέμπουν χωρίς τηλεοπτικές άδειες.

Έφθασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν ως «αεροπειρατεία των αυθαιρέτων» την τυχόν προσωρινή αδειοδότηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από το ΕΣΡ ή από την κυβέρνηση. Αυτή η μάχη δεν έχει ακόμη κριθεί και στις αρχές του 2017 θα υπάρχουν σίγουρα εξελίξεις.

Media Transmitter, ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, τεύχος 100 - Ιανουάριος 2017

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Golden Media Mania 810 HD

Η αγορά σήμερα

22-05-2017

Golden Media Mania 810 HD

Για τους περισσότερους, βασικά κριτήρια για την επιλογή μοντέλου επίγειου ψηφιακού δέκτη αποτελούν το κόστος και η απλότητα στη λειτουργία του. Ο γερμανικός Golden Media Mania 810 HD είναι ένας οικονομικός επίγειος ψηφιακός δέκτης με εύκολη λειτουργία και ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Διαθέτει tuner που είναι συμβατό με το επόμενης γενιάς...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 105

Τεύχος 105

24-05-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 105

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Είναι γνωστό πλέον στους περισσότερους, ότι η συνδρομητική τηλεόραση έχει αλλάξει τρόπο διάθεσης. Πλέον ελάχιστοι είναι οι καταναλωτές που «αγοράζουν» ένα καθαρά δορυφορικό πακέτο, αφού προτιμούν η αγορά αυτή να γίνεται μέσα από ένα πακέτο προσφοράς που να τα περιλαμβάνει όλα: Τηλεόραση, internet και τηλέφωνο, στον ίδιο λογαριασμό. Στο νέο τεύχος λοιπόν σας παρουσιάζουμε όλες τις προτάσεις Triple Play της ελληνικής αγοράς. Η τεχνολογία οπτικής ίνας καταφθάνει και στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, μέσα από την υπηρεσία Fiber to the Room. Στο νέο τεύχος σας παρουσιάζουμε την πρώτη εγκατάσταση Fiber to the Room στην Ελλάδα, που έγινε σε γνωστό ξεν...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved