Ειδήσεις . Media News
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 | 13:09

Αλλάζουν όλα στη Δημόσια Ραδιοφωνία

Κάθε σταθμός, σύμφωνα με την εισήγηση, ενισχύει τον χαρακτήρα του και κάθε ζώνη αποκτά φυσιογνωμία. Κάθε εκπομπή αποτελεί οργανικό μέρος της ζώνης όπου τοποθετείται και υπηρετεί το συνολικό χαρακτήρα του σταθμού, ως κομμάτι ενός παζλ και μιας ενιαίας αντίληψης. Γενικό λίφτινγκ στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ εισηγείται στην Επιτροπή Προγράμματος ο Γιώργος Θαλασσινός...

Κάθε σταθμός, σύμφωνα με την εισήγηση, ενισχύει τον χαρακτήρα του και κάθε ζώνη αποκτά φυσιογνωμία. Κάθε εκπομπή αποτελεί οργανικό μέρος της ζώνης όπου τοποθετείται και υπηρετεί το συνολικό χαρακτήρα του σταθμού, ως κομμάτι ενός παζλ και μιας ενιαίας αντίληψης

Γενικό λίφτινγκ στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ εισηγείται στην Επιτροπή Προγράμματος ο Γιώργος Θαλασσινός, μέλος του Δ.Σ. και επιφορτισμένος με την αναδιοργάνωση της Ραδιοφωνίας. Σταδικά και με ορίζοντα μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλάζουν όλα σε έξι ραδιοφωνικά προγράμματα, ήτοι στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 και 105.8, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7, στο Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 και 95.6, στην ΕΡΑ Σπορ 101.8, στο Κόσμος 93.6 και στη Φωνή της Ελλάδας.

Κάθε σταθμός, σύμφωνα με την εισήγηση, ενισχύει τον χαρακτήρα του και κάθε ζώνη αποκτά φυσιογνωμία. Κάθε εκπομπή αποτελεί οργανικό μέρος της ζώνης όπου τοποθετείται και υπηρετεί το συνολικό χαρακτήρα του σταθμού, ως κομμάτι ενός παζλ και μιας ενιαίας αντίληψης. Στη βάση αυτού του συνεκτικού σχεδιασμού, κάθε ραδιοφωνική εκπομπή θα επιτελεί συγκεκριμένη λειτουργία και θα υπηρετεί συγκεκριμένο ρόλο, ενώ οι εκπομπές μεταξύ τους θα αλληλοσυμπληρώνονται.

Με βάση αυτή την αντίληψη, τόσο οι μουσικοί παραγωγοί όσο και οι υπεύθυνοι στις δημοσιογραφικές εκπομπές και εκπομπές λόγου, στο επόμενο διάστημα θα ενημερωθούν σχετικά και θα λάβουν σαφείς οδηγίες για τον χαρακτήρα της εκπομπής τους, τη σχέση πρόζας / μουσικής και το πλαίσιο που θα κληθούν να υπηρετήσουν. Μεταξύ των στόχων της νέας διεύθυνσης είναι η προσέλκυση νέων και νεότερων σε ηλικία ακροατών.

Η εισήγηση του Γ. Θαλασσινού δεν σταματά στο πρόγραμμα. Αποτυπώνει την κατάσταση σήμερα και προτείνει λύσεις:

* Τεχνικά προβλήματα και ελλείψεις: Νέος εξοπλισμός είναι αναγκαίος, μέσω του προγράμματος επενδύσεων. Ήδη 33 πομποί έχουν υπερβεί κατά πολύ το όριο ηλικίας για τη λειτουργία τους και χρειάζονται αντικατάσταση, καθώς 120 περιοχές της χώρας εμφανίζουν προβλήματα στη λήψη του σήματος. Το κόστος του εξοπλισμού δεν υπερβαίνει τις 350 χιλιάδες ευρώ.

* Προσωπικό: Η έλλειψη 18 ηχοληπτών / τεχνικών αναμένεται να καλυφθεί με την επικείμενη προκήρυξη 220 θέσεων, εάν όχι, εργολαβικά, όμως με υψηλότερο κόστος. Προτείνονται επίσης εξωτερικές και μικτές παραγωγές,που θα βοηθήσουν στη δημιουργία πιο συμπαγούς φυσιογνωμίας.

* Αξιολόγηση: Να επανέλθουν τα προγράμματα στις μετρήσεις ακροαματικότητας, έτσι ώστε να μπορεί να αξιολογηθεί η προσπάθεια.

* Εξωστρέφεια - Προβολή: Με την ευκαιρία συμπλήρωσης των 80 χρόνων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στις 21 Μαΐου 2018, δημιουργία ευρέος προγράμματος εκδηλώσεων, εκθέσεων και επετειακών εκδόσεων.

* Ψηφιακό Ραδιόφωνο: Προγραμματίζεται πειραματική / δοκιμαστική εκπομπή Digital Audio Broadcasting (DAB), εάν γίνει δυνατό εντός του 2017. Η εκπομπή θα λειτουργήσει πειραματικά από τον Υμηττό, στα UHF [ ΥΓ. πιθανότερο να εννοεί δοκιμές στην μπάντα VHFΙΙΙ ], με τη μετατροπή παλιού πομπού και σε χαμηλή ισχύ.

* Περιφερειακοί σταθμοί: Πάνω στη δουλειά που έχει ήδη γίνει, εξορθολογισμός της κατανομής του προσωπικού, ενίσχυση της τοπικότητας του προγράμματος και εκπαίδευση - επιμόρφωσης του προσωπικού με στοχευμένα σεμινάρια.

* Οργανόγραμμα: Προτείνεται η δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας, η οποία θα περιλαμβάνει και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, προκειμένου να ενισχυθούν τα ραδιοφωνικά προγράμματα.

ΠΗΓΗ: http://avgi.gr/article/10838/8445081/allazoun-ola-ste-demosia-radiophoni

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Απόσυρση δεκτών στην Ψηφιακή Τεχνολογία

Η αγορά σήμερα

08-12-2017

Απόσυρση δεκτών στην Ψηφιακή Τεχνολογία

Για πρώτη φορά στην αγορά των τηλεοπτικών συστημάτων δημιουργείται υπηρεσία απόσυρσης δεκτών. Είτε είναι δορυφορικός, είτε επίγειος, η Ψηφιακή Τεχνολογία σας προσφέρει έκπτωση 5 ευρώ σε κάθε νέο δέκτη που αγοράζετε, εφόσον επιστρέψετε πίσω έναν παλιό. Δεν παίζει ρόλο αν ο δέκτης που θα επιστραφεί είναι λειτουργικός ή χαλασμένος, παλιός...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 111

Τεύχος 111

22-11-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 111

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Το περιεχόμενο UHD/4K αυξάνεται συνεχώς και μαζί του αυξάνονται και οι ανάγκες για αντίστοιχο εξοπλισμό λήψης. Έτσι, σαρώσαμε την ελληνική αγορά, ώστε να δούμε τι διατίθενται σε αυτή και συνολικά βρήκαμε 13 UHD/4K δέκτες τους οποίους και σας παρουσιάζουμε. Οι περισσότεροι από τους δέκτες βγαίνουν πλέον σε αρκετά οικονομική τιμή, ενώ ως γνωστό από δυνατότητες είναι ότι καλύτερο, αφού άλλωστε τα μοντέλα 4Κ αποτελούν τις ναυαρχίδες των εταιριών. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που γράψαμε τελευταία φορά για τις βασικές αρχές της δορυφορικής εκπομπής και λήψης. Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα άρθρο – οδηγό που να περιλαμβάνει όλα όσα χρ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved