29/03/2018

Οδικός χάρτης για το Ψηφιακό Μέρισμα 2

Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη
Πιέζουν οι ...ευρωπαϊκοί χρόνοι για την προετοιμασία στην απόδοση του φάσματος των 700 ΜΗz στις τηλεπικοινωνίες για την ανάπτυξη των νέων ευρυζωνικών υπηρεσιών. Η χώρα μας όπως και οι άλλες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να έχουν δημοσιεύσει το αργότερο ως στις 30 Ιουνίου 2018 το «εθνικό σχέδιο και χρονοδιάγραμμα (εθνικός χάρτης πορείας)» για την απόδοση του Ψηφιακού Μερίσματος 2.

Πιέζουν οι ...ευρωπαϊκοί χρόνοι για την προετοιμασία στην απόδοση του φάσματος των 700 ΜΗz στις τηλεπικοινωνίες για την ανάπτυξη των νέων ευρυζωνικών υπηρεσιών. Η χώρα μας όπως και οι άλλες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να έχουν δημοσιεύσει το αργότερο ως στις 30 Ιουνίου 2018 το «εθνικό σχέδιο και χρονοδιάγραμμα (εθνικός χάρτης πορείας)» για την απόδοση του Ψηφιακού Μερίσματος 2. Πριν τη δημοσίευση του, σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε. θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Ο νέος ψηφιακός χάρτης που γράφουμε στη στήλη, αφορά σε αυτήν ακριβώς την υποχρέωση της χώρας. Τυπικά το φάσμα των 700 ΜΗz θα πρέπει να αποδοθεί έως τις 30 Ιουνίου 2020. Αυτό βέβαια δεν είναι οριστικό, αφού σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει θεσπιστεί η καθυστέρηση έως και 2 χρόνια αν υπάρχουν ανεπίλυτα προβλήματα διασυνοριακού συντονισμού που προκαλούν επιζήμιες παρεμβολές ή σε περίπτωση που απαιτείται να διασφαλιστεί η τεχνική μετάβαση μεγάλου μέρους του πληθυσμού σε προηγμένα ραδιοτηλεοπτικά πρότυπα, όπως και όταν το οικονομικό κόστος της μετάβασης υπερβαίνει τα αναμενόμενα έσοδα από τις διαδικασίες ανάθεσης. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών δηλώνει έτοιμη για τη διαδικασία αυτή, για την οποία το πρώτο βήμα είναι η έκδοση του νέου Ψηφιακού Χάρτη και η έκδοση υπουργικής απόφασης για την τεχνολογία μετάβασης. Η ελεύθερη τηλεόραση θα πρέπει για μια ακόμη φορά να μετακινηθεί στο φάσμα κάτω των 700 MHz, δικαίωμα που θα διατηρήσει ως το 2030, σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.