Ειδήσεις . Media News
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 | 13:45

Οδικός χάρτης για το Ψηφιακό Μέρισμα 2

Πιέζουν οι ...ευρωπαϊκοί χρόνοι για την προετοιμασία στην απόδοση του φάσματος των 700 ΜΗz στις τηλεπικοινωνίες για την ανάπτυξη των νέων ευρυζωνικών υπηρεσιών. Η χώρα μας όπως και οι άλλες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να έχουν δημοσιεύσει το αργότερο ως στις 30 Ιουνίου 2018 το «εθνικό σχέδιο και χρονοδιάγραμμα (εθνικός χάρτης πορείας)» για την απόδοση του Ψηφιακού Μερίσματος 2.
Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη

Πιέζουν οι ...ευρωπαϊκοί χρόνοι για την προετοιμασία στην απόδοση του φάσματος των 700 ΜΗz στις τηλεπικοινωνίες για την ανάπτυξη των νέων ευρυζωνικών υπηρεσιών. Η χώρα μας όπως και οι άλλες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να έχουν δημοσιεύσει το αργότερο ως στις 30 Ιουνίου 2018 το «εθνικό σχέδιο και χρονοδιάγραμμα (εθνικός χάρτης πορείας)» για την απόδοση του Ψηφιακού Μερίσματος 2. Πριν τη δημοσίευση του, σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε. θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Ο νέος ψηφιακός χάρτης που γράφουμε στη στήλη, αφορά σε αυτήν ακριβώς την υποχρέωση της χώρας. Τυπικά το φάσμα των 700 ΜΗz θα πρέπει να αποδοθεί έως τις 30 Ιουνίου 2020. Αυτό βέβαια δεν είναι οριστικό, αφού σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει θεσπιστεί η καθυστέρηση έως και 2 χρόνια αν υπάρχουν ανεπίλυτα προβλήματα διασυνοριακού συντονισμού που προκαλούν επιζήμιες παρεμβολές ή σε περίπτωση που απαιτείται να διασφαλιστεί η τεχνική μετάβαση μεγάλου μέρους του πληθυσμού σε προηγμένα ραδιοτηλεοπτικά πρότυπα, όπως και όταν το οικονομικό κόστος της μετάβασης υπερβαίνει τα αναμενόμενα έσοδα από τις διαδικασίες ανάθεσης. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών δηλώνει έτοιμη για τη διαδικασία αυτή, για την οποία το πρώτο βήμα είναι η έκδοση του νέου Ψηφιακού Χάρτη και η έκδοση υπουργικής απόφασης για την τεχνολογία μετάβασης. Η ελεύθερη τηλεόραση θα πρέπει για μια ακόμη φορά να μετακινηθεί στο φάσμα κάτω των 700 MHz, δικαίωμα που θα διατηρήσει ως το 2030, σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

AMF AOORSQFR1B1

Η αγορά σήμερα

30-07-2019

AMF AOORSQFR1B1

Ο AMF AOORSQFR1B1 είναι ένας παθητικός οπτικός δέκτης ειδικά σχεδιασμένος για ψηφιακή αρχιτεκτονική FTTH. Λαμβάνει σήμα με δίοδο PIN υψηλής ευαισθησίας και δεν απαιτεί καμία τροφοδοσία και κατανάλωση ρεύματος. Υποστηρίζει ζώνη διέλευσης RF 1,0GHz, ενώ όταν η οπτική ισχύς εισόδου είναι -1dBm (PIN = -1dBm), το επίπεδο εξόδου RF...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Τεύχος 131

22-07-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έκτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα βρούμε το άρθρο για τον Infomir MAG425A, που είναι το πρώτο 4K STB της Infomir για Android TV. Έπειτα από μια σπουδαία πορεία στην παραγωγή εξειδικευμένων IPTV συσκευών που την οδήγησε στην κορυφή της προτίμησης των πελατών, η ουκρανική Infomir παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο που ξεχωρίζει χωρίς να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων. Πρόκειται για το MAG425A, που είναι ένα 4K STB για Android TV με προ-εγκατεστημένες Google υπηρεσίες. Με ενσωματωμένο Chromecast και Wi-Fi διπλής μπάντας 2,4/5GHz, αλλά και Bluetooth ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.