Ειδήσεις . Media News
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 | 13:45

Οδικός χάρτης για το Ψηφιακό Μέρισμα 2

Πιέζουν οι ...ευρωπαϊκοί χρόνοι για την προετοιμασία στην απόδοση του φάσματος των 700 ΜΗz στις τηλεπικοινωνίες για την ανάπτυξη των νέων ευρυζωνικών υπηρεσιών. Η χώρα μας όπως και οι άλλες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να έχουν δημοσιεύσει το αργότερο ως στις 30 Ιουνίου 2018 το «εθνικό σχέδιο και χρονοδιάγραμμα (εθνικός χάρτης πορείας)» για την απόδοση του Ψηφιακού Μερίσματος 2.
Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη

Πιέζουν οι ...ευρωπαϊκοί χρόνοι για την προετοιμασία στην απόδοση του φάσματος των 700 ΜΗz στις τηλεπικοινωνίες για την ανάπτυξη των νέων ευρυζωνικών υπηρεσιών. Η χώρα μας όπως και οι άλλες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να έχουν δημοσιεύσει το αργότερο ως στις 30 Ιουνίου 2018 το «εθνικό σχέδιο και χρονοδιάγραμμα (εθνικός χάρτης πορείας)» για την απόδοση του Ψηφιακού Μερίσματος 2. Πριν τη δημοσίευση του, σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε. θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Ο νέος ψηφιακός χάρτης που γράφουμε στη στήλη, αφορά σε αυτήν ακριβώς την υποχρέωση της χώρας. Τυπικά το φάσμα των 700 ΜΗz θα πρέπει να αποδοθεί έως τις 30 Ιουνίου 2020. Αυτό βέβαια δεν είναι οριστικό, αφού σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει θεσπιστεί η καθυστέρηση έως και 2 χρόνια αν υπάρχουν ανεπίλυτα προβλήματα διασυνοριακού συντονισμού που προκαλούν επιζήμιες παρεμβολές ή σε περίπτωση που απαιτείται να διασφαλιστεί η τεχνική μετάβαση μεγάλου μέρους του πληθυσμού σε προηγμένα ραδιοτηλεοπτικά πρότυπα, όπως και όταν το οικονομικό κόστος της μετάβασης υπερβαίνει τα αναμενόμενα έσοδα από τις διαδικασίες ανάθεσης. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών δηλώνει έτοιμη για τη διαδικασία αυτή, για την οποία το πρώτο βήμα είναι η έκδοση του νέου Ψηφιακού Χάρτη και η έκδοση υπουργικής απόφασης για την τεχνολογία μετάβασης. Η ελεύθερη τηλεόραση θα πρέπει για μια ακόμη φορά να μετακινηθεί στο φάσμα κάτω των 700 MHz, δικαίωμα που θα διατηρήσει ως το 2030, σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

IB-MS303-T

Η αγορά σήμερα

04-06-2019

IB-MS303-T

Η επιτραπέζια βάση IB-MS303-T είναι μία εξαιρετικά εργονομική και μοντέρνα βάση στήριξης, για την τοποθέτηση μιας οθόνης υπολογιστή στο γραφείο σας. Διαθέτει 4 συνολικά αρθρώσεις με ελευθερία κίνησης, οι οποίες σας επιτρέπουν να έχετε ανά πάσα στιγμή την οθόνη σας στην επιθυμητή θέση. Χάρη στο clamp στήριξης που διαθέτει, μπορείτε...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Τεύχος 129

21-05-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τέταρτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα στο νέο τεύχος Ιουνίου είναι το αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια Multistream και DVB-S2X. Η ψηφιακή δορυφορική μετάδοση video δεύτερης γενιάς (DVB-S2) αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο που χρησιμοποιούν για την εκπομπή τους τα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια. Σε σχέση με το αρχικό DVB-S, το DVB-S2 διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και είναι συμβατό με νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και καλύτερη εκμετάλλευση της χωρητικότητας. Τέτοιες τεχνολογίες είναι η εκπομπή Multistream που επιτυγχάνει τη μετάδοση πολλαπλών ροώ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.