Ειδήσεις . Media News
Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 | 13:27

Έτος-ρεκόρ για τις πωλήσεις δεκτών DAB

Σχεδόν 12 εκατομμύρια δέκτες DAB πωλήθηκαν το 2017 στην Ευρώπη και στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, που αποτελεί ένα νέο ρεκόρ για ετήσιες πωλήσεις. Σχεδόν το ήμισυ (5,9 εκατ.) των πωλήσεων αυτών αφορούσε συσκευές αυτοκινήτου, ενώ οι βασικές αγορές σημείωσαν σημαντική αύξηση στον αριθμό των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν με δέκτη DAB στον βασικό εξοπλισμό.
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Σχεδόν 12 εκατομμύρια δέκτες DAB πωλήθηκαν το 2017 στην Ευρώπη και στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, που αποτελεί ένα νέο ρεκόρ για ετήσιες πωλήσεις. Σχεδόν το ήμισυ (5,9 εκατ.) των πωλήσεων αυτών αφορούσε συσκευές αυτοκινήτου, ενώ οι βασικές αγορές σημείωσαν σημαντική αύξηση στον αριθμό των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν με δέκτη DAB στον βασικό εξοπλισμό.

Οι αθροιστικές πωλήσεις για δέκτες DAB έχουν πλέον φθάσει τα 65 εκατομμύρια για τις καλυπτόμενες αγορές: Αυστραλία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Patrick Hannon, Πρόεδρος της WorldDAB, δήλωσε: "Οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν μια ισχυρή περίοδος για το ραδιόφωνο DAB. Οι διεθνείς πωλήσεις δεκτών βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο τους - ενισχύθηκαν από την κατάργηση των FM στη Νορβηγία και την έντονη ανάπτυξη σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Η πρόοδος στην αυτοκινητοβιομηχανία ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή με σχεδόν 6 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί με δέκτη DAB πέρυσι. Εκτός από τις εξαιρετικές επιδόσεις στην Ευρώπη, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε την ανάπτυξη αναδυόμενων αγορών DAB στις περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας και του Ειρηνικού. Το DAB καθίσταται όλο και περισσότερο παγκόσμιο πρότυπο."

Το Ηνωμένο Βασίλειο (36 εκατομμύρια), η Γερμανία (σχεδόν 10 εκατομμύρια) και η Νορβηγία (σχεδόν 6 εκατομμύρια) έχουν τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση δεκτών. Έχει σημειωθεί έντονη αύξηση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με DAB και τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα στη Νορβηγία (98%), το Ηνωμένο Βασίλειο (89%) και η Ελβετία (85%) έρχονται τώρα με DAB στον βασικό εξοπλισμό. Η κάλυψη του πληθυσμού και των δρόμων είναι σταθερά εδραιωμένη σε όλες τις βασικές αγορές.

Η Ιταλία μετά από αρκετές σημαντικές ανακοινώσεις τους τελευταίους μήνες, σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις των δεκτών σχεδόν κατά ένα εκατομμύριο, φτάνοντας τα 3 εκατομμύρια στο τέλος του 2017. Πέρυσι σημειώθηκε επίσης σημαντική αύξηση της κάλυψης των οδών από 75% σε 92%.

https://advanced-television.com/2018/05/15/record-year-for-dab-receiver-sales/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS VMAT3424AT

Η αγορά σήμερα

14-01-2019

NEDIS VMAT3424AT

HDMI Matrix Switch 6 θυρών με λειτουργία EDID και υποστήριξη 4K/2K & 3D Συνδέστε 2 διαφορετικές συσκευές HDMI, όπως κονσόλες παιχνιδιών ή Blu-ray players, σε 4 διαφορετικές οθόνες. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε την κάθε είσοδο σε συγκεκριμένη έξοδο, χειροκίνητα ή με το τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνεται. Το NEDIS VMAT3424AT διαθέτει...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 124

Τεύχος 124

19-12-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 124

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα λίγο πριν από τις γιορτές το νέο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα, με ένα «αθλητικό ρεπορτάζ» του Νίκου Μποζιονέλου για την ομάδα Novasports Running Team, και την ιστορία της, και μία συνέντευξη με τον Περικλή Ιακωβάκη, αρχηγό της ομάδας! Στα θέματα του νέου τεύχους μπορούμε να διαβάσουμε ένα αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια που χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση BISS, και τα κλειδιά με τα οποία «ανοίγουν» στις οθόνες! Τα δορυφορικά κανάλια που εκπέμπουν με κρυπτογράφηση BISS βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φίλων της δορυφορικής λήψης. Η αποκρυπτογράφησή τους προϋποθέτει την εισαγωγή στο δορυφορικό δέκτη κατάλληλων BISS κλειδιών που ξεκλειδώνουν την εικόνα του...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.