Ειδήσεις . Media News
Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 | 13:27

Έτος-ρεκόρ για τις πωλήσεις δεκτών DAB

Σχεδόν 12 εκατομμύρια δέκτες DAB πωλήθηκαν το 2017 στην Ευρώπη και στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, που αποτελεί ένα νέο ρεκόρ για ετήσιες πωλήσεις. Σχεδόν το ήμισυ (5,9 εκατ.) των πωλήσεων αυτών αφορούσε συσκευές αυτοκινήτου, ενώ οι βασικές αγορές σημείωσαν σημαντική αύξηση στον αριθμό των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν με δέκτη DAB στον βασικό εξοπλισμό.
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Σχεδόν 12 εκατομμύρια δέκτες DAB πωλήθηκαν το 2017 στην Ευρώπη και στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, που αποτελεί ένα νέο ρεκόρ για ετήσιες πωλήσεις. Σχεδόν το ήμισυ (5,9 εκατ.) των πωλήσεων αυτών αφορούσε συσκευές αυτοκινήτου, ενώ οι βασικές αγορές σημείωσαν σημαντική αύξηση στον αριθμό των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν με δέκτη DAB στον βασικό εξοπλισμό.

Οι αθροιστικές πωλήσεις για δέκτες DAB έχουν πλέον φθάσει τα 65 εκατομμύρια για τις καλυπτόμενες αγορές: Αυστραλία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Patrick Hannon, Πρόεδρος της WorldDAB, δήλωσε: "Οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν μια ισχυρή περίοδος για το ραδιόφωνο DAB. Οι διεθνείς πωλήσεις δεκτών βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο τους - ενισχύθηκαν από την κατάργηση των FM στη Νορβηγία και την έντονη ανάπτυξη σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Η πρόοδος στην αυτοκινητοβιομηχανία ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή με σχεδόν 6 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί με δέκτη DAB πέρυσι. Εκτός από τις εξαιρετικές επιδόσεις στην Ευρώπη, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε την ανάπτυξη αναδυόμενων αγορών DAB στις περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας και του Ειρηνικού. Το DAB καθίσταται όλο και περισσότερο παγκόσμιο πρότυπο."

Το Ηνωμένο Βασίλειο (36 εκατομμύρια), η Γερμανία (σχεδόν 10 εκατομμύρια) και η Νορβηγία (σχεδόν 6 εκατομμύρια) έχουν τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση δεκτών. Έχει σημειωθεί έντονη αύξηση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με DAB και τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα στη Νορβηγία (98%), το Ηνωμένο Βασίλειο (89%) και η Ελβετία (85%) έρχονται τώρα με DAB στον βασικό εξοπλισμό. Η κάλυψη του πληθυσμού και των δρόμων είναι σταθερά εδραιωμένη σε όλες τις βασικές αγορές.

Η Ιταλία μετά από αρκετές σημαντικές ανακοινώσεις τους τελευταίους μήνες, σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις των δεκτών σχεδόν κατά ένα εκατομμύριο, φτάνοντας τα 3 εκατομμύρια στο τέλος του 2017. Πέρυσι σημειώθηκε επίσης σημαντική αύξηση της κάλυψης των οδών από 75% σε 92%.

https://advanced-television.com/2018/05/15/record-year-for-dab-receiver-sales/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

FAGOR AURA

Η αγορά σήμερα

06-08-2018

FAGOR AURA

Αν ψάχνετε mini κεραία UHF, τότε η AURA της Fagor είναι αυτό που χρειάζεστε! Είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και έχει τέτοιο μικρό μέγεθος που καθιστά ελάχιστη την αισθητική της παρέμβαση. Πρόκειται για χαμηλού κόστους κεραία με απολαβή 12dB, ιδανική για περιοχές με εύκολες συνθήκες λήψης. Είναι πανεύκολη στην εγκατάσταση, χωρίς...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 119

Τεύχος 119

17-07-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 119

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό SecurityReport, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του. Η νέα υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης της Wind ήρθε για να ταράξει τα νερά στην αγορά. Στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού θα δείτε τι κάνει τη Wind Vision να ξεχωρίζει από τις παρόμοιες υπηρεσίες των άλλων εταιρειών. Ο Χάρης Ματθαίου σας αναλύει τους 10 λόγους, για τους οποίους πρέπει να την επιλέξετε. Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και μουσική ηχεί από παντού. Έτσι, η δημοσιογραφική ομάδα της Ψηφιακής Τηλεόρασης έκρινε απαραίτητο να σας παρουσιάσει τα μουσικά δορυφορικά κανάλια, προκειμένου να κάνετε λήψεις γεμάτες νότες. Τον μήνα αυτό, τα προϊόντα που δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε είναι ο επίγειος ψηφιακός δέκτης της Technisat, DIGIPAL ISI...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.