Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 496
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

30 Μαΐου 2018 15:46

Ο Ν. Μιχαλιτσης απαντά στις …διαρροές

7e183f0d7ebe0320bf249989499ea7db XL 54f4465e

Αγαπητοί συνάδελφοι, Στις 11 Μαΐου 2018, σας απέστειλα την επιστολή παραίτησής μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας. Η επιστολή μου δημοσιεύτηκε σε πολλά έντυπα και ιστοσελίδες. Απάντηση στην ουσία όσων κατήγγειλα στην επιστολή δεν έλαβα από τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Επίσης, η ουσία της επιστολής δεν σχολιάστηκε αρνητικά από κανένα έντυπο και καμία ιστοσελίδα. Αντιθέτως, με -λίγα είναι η αλήθεια…Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 11 Μαΐου 2018, σας απέστειλα την επιστολή παραίτησής μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας. Η επιστολή μου δημοσιεύτηκε σε πολλά έντυπα και ιστοσελίδες. Απάντηση στην ουσία όσων κατήγγειλα στην επιστολή δεν έλαβα από τη Διοίκηση της ΕΡΤ.

Επίσης, η ουσία της επιστολής δεν σχολιάστηκε αρνητικά από κανένα έντυπο και καμία ιστοσελίδα.

Αντιθέτως, με -λίγα είναι η αλήθεια- δημοσιεύματα κάποιων μέσων που δεν δημοσίευσαν την επιστολή, επιχειρήθηκε να “δικαιολογηθεί” η παραίτησή μου με δύο “επιχειρήματα”. Πρώτον, την ευθύνη μου για την “αποτυχία” των διαγωνισμών για τους πομπούς και δεύτερον ότι κίνητρό¨μου κατά της διοίκησης Κωστόπουλου είναι η υποστήριξη του πρώην Προέδρου της ΕΡΤ κ. Παναγόπουλου, αφού “είμαι μάρτυρας υπεράσπισής του στη δίκη του για τα μπόνους του 2006 και 2007”.

Η συκοφαντική αυτή επίθεση στο πρόσωπό μου διακινείται υπογείως και στο Ραδιομέγαρο.

Στα δημοσιεύματα θα απαντήσω καταλλήλως επιφυλασσόμενος να ασκήσω τα δικαιώματά μου αν δεν ανασκευάσουν.

Σε σας, όμως, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω για να έχετε μια καθαρή εικόνα πριν την αποχώρησή μου από τη θέση μου.

Ως προς το δεύτερο, σας δηλώνω ότι ΔΕΝ είμαι μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Παναγόπουλου ούτε στην υπόθεση των μπόνους ούτε στις άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται. Στη συγκεκριμένη δίκη καλούμαι υποχρεωτικά από τον εισαγγελέα, όπως και πλειάδα άλλων συναδέλφων, για να καταθέσω γεγονότα που σχετίζονται, όχι με τον κ. Παναγόπουλο, αλλά με άλλον κατηγορούμενο, για άλλη υπόθεση, άσχετη με τα μπόνους. Ούτε ως μάρτυρας κατηγορίας ούτε ως υπεράσπισης, αλλά ως μάρτυρας για την κατάθεση γεγονότων που υπέπεσαν στην αντίληψή μου. Και είμαι υποχρεωμένος από το νόμο να παραστώ υπό την απειλή βίαιης προσαγωγής και προστίμου.

Ως προς το θέμα των πομπών, για να μην κουράσω όσους από εσάς δεν ενδιαφέρονται, επισυνάπτω αναλυτικό σημείωμα περιγράφοντας τα αληθή γεγονότα για το σοβαρό αυτό θέμα. Τονίζω πάντως, κάτι που αποσιωπάται, ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί από πλευράς ΕΡΤ και μάλιστα με αποτέλεσμα εξαιρετικά συμφέρον για την εταιρεία μας, όπως θα διαβάσετε στο συνημμένο.

Με την ευκαιρία της οριστικής αποχώρησής μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους μας (επιτρέψτε μου ιδιαίτερη μνεία στους τεχνικούς μας) που εργάστηκαν τον τελευταίο μήνα για τις άψογες μεταδόσεις γεγονότων υψηλού ενδιαφέροντος (διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision, ημιτελικοί και τελικός Champions League).

Είμαι βέβαιος, ότι με την ίδια επαγγελματική επάρκεια και συνείδηση θα πράξουν το ίδιο και στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Να κρατήσουμε ψηλά την ΕΡΤ στη συνείδηση της κοινωνίας! Να υπηρετούμε πάντα το δημόσιο συμφέρον!

Νίκος Μιχαλίτσης
(Πρώην) Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας

Αγία Παρασκευή 30 Μαΐου 2018

Η αλήθεια για τους διαγωνισμούς των πομπών

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σε κάποια δημοσιεύματα και με “ψιθύρους” εντός ΕΡΤ, έχω “κατηγορηθεί” ως αποκλειστικός υπεύθυνος για έως και έξι!!! ακυρώσεις του διαγωνισμού των πομπών στην ΕΡΤ. Η πραγματικότητα είναι ότι κηρύχθηκαν άγονοι δύο διαγωνισμοί που διεξήχθησαν επί ΝΕΡΙΤ και δύο διαγωνισμοί που διεξήχθησαν επί ΕΡΤ. Ως προς τους διαγωνισμούς της ΝΕΡΙΤ δεν έχω να πω κάτι, αφού όπως γνωρίζετε δεν εργαζόμουν εκεί και επανήλθα με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Θα μιλήσω, λοιπόν, μόνον για τους δύο άγονους διαγωνισμούς που έγιναν επί ΕΡΤ, για τις αρμοδιότητες που έχει κάθε στέλεχος μιας Ανώνυμης Εταιρείας του Δημοσίου επί της διεξαγωγής των διαγωνισμών, αλλά και τον τρέχοντα διαγωνισμό που απέδωσε θετικό αποτέλεσμα:

1. Οι αρμοδιότητες

Σε όλες τις ανώνυμες εταιρείες, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, την ευθύνη της σύνταξης της διακήρυξης και της διαχείρισης των διαγωνισμών προμήθειας εξοπλισμού ή υπηρεσιών δεν έχει η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας, αλλά η Διεύθυνση Προμηθειών που ανήκει στην Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΔΟΥ). Η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας έχει την τελική ευθύνη της σύνταξης (μόνον) των τεχνικών προδιαγραφών, οι οποίες αποτελούν ένα μόνον από τα έξι παραρτήματα της διακήρυξης. Για του λόγου το αληθές δείτε στην εικόνα 1 την πρώτη σελίδα της διακήρυξης του τελευταίου άγονου από τους διαγωνισμούς των πομπών, όπου φαίνεται σαφώς ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα η
Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας, αλλά η ΓΔΔΟΥ.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι με απόφαση του ΓΔΔΟΥ ορίζεται ακόμα και η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού, αλλά και το γεγονός ότι από την προκήρυξη του διαγωνισμού έως το πέρας του, ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας δεν επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στη διαδικασία του διαγωνισμού.

Με τα παραπάνω καθόλου δεν θέλω να αποδώσω ευθύνες σε συναδέλφους μας για την”αποτυχία” των δύο διαγωνισμών, αλλά να καταδείξω ότι το να εμφανίζομαι ως κύριος ή μοναδικός υπεύθυνος της αποτυχίας των διαγωνισμών, γίνεται στοχευμένα και εκ του πονηρού.

2. Ο πρώτος άγονος διαγωνισμός της ΕΡΤ

Στον πρώτο άγονο διαγωνισμό της ΕΡΤ, συμμετείχε μόνον μία εταιρεία με πομπούς γερμανικού κατασκευαστικού οίκου. Η Επιτροπή αξιολόγησης διαπίστωσε ότι το βασικό μοντέλο πομπού που κατέθεσε η εταιρεία, όχι μόνον δεν είχε κυκλοφορήσει στην αγορά τουλάχιστον έξι μήνες πριν, όπως απαιτούσαν οι προδιαγραφές για την προστασία των συμφερόντων της ΕΡΤ, αλλά δεν παρουσιαζόταν καν στον ιστότοπο της κατασκευάστριας εταιρείας ούτε κάπου αλλού στο διαδίκτυο. Επρόκειτο για εντελώς καινούριο μοντέλο, χωρίς καμία πιστοποίηση καλής λειτουργίας, που ήθελε η γερμανική εταιρεία να δοκιμάσει στις πλάτες της ΕΡΤ. Η επιτροπή αξιολόγησης και η Διεύθυνση Προμηθειών προστάτευσαν τα συμφέροντα της ΕΡΤ και ορθώς πρότειναν να απορριφθεί η συμμετοχή της εταιρείας. Το ΔΣ της ΕΡΤ κήρυξε ορθώς άγονο τον διαγωνισμό.

3. Ο δεύτερος άγονος διαγωνισμός της ΕΡΤ

Στον δεύτερο και τελευταίο άγονο διαγωνισμό της ΕΡΤ συμμετείχαν δύο εταιρείες με πομπούς του ίδιου γερμανικού κατασκευαστικού οίκου. Η μία ήταν θυγατρική εταιρεία του γερμανικού οίκου στην Ελλάδα, ενώ η άλλη τρίτη ελληνική εταιρεία. Η Επιτροπή αξιολόγησης εξέτασε τις τεχνικές τους προσφορές και διαπίστωσε ότι ήταν πανομοιότυπες και ορθές. Εν τούτοις, η θυγατρική του γερμανικού οίκου έφερε ελλιπή δείγματα παραβιάζοντας όρο των τεχνικών προδιαγραφών. Η επιτροπή αξιολόγησης απέρριψε την προσφορά της συγκεκριμένης εταιρείας και έκανε αποδεκτή την άλλη.
Μετά το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς της μιας πλέον εταιρείας, η οποία ήταν ελαφρώς χαμηλότερη του προϋπολογισμού, εστάλη από τη Διεύθυνση Προμηθειών ο φάκελος του διαγωνισμού για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης για μια σειρά λόγους εκ των οποίων κανένας δεν αναφέρεται σε σφάλμα των προδιαγραφών. Όλες οι παρατηρήσεις αναφέρονται σε όρους της διακήρυξης που δεν σχετίζονται με τις προδιαγραφές. Τονίζω και πάλι, ότι δεν επιρρίπτω ευθύνες σε
κανένα συνάδελφο, αλλά το αναφέρω για να καταδείξω ότι οι κατηγορίες προς το πρόσωπό μου είναι σκοπίμως κατευθυνόμενες. Μάλιστα, στη σχετική συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ, στην οποία θα αποφασιζόταν αν θα γίνει αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή αν θα κηρυσσόταν και αυτός ο διαγωνισμός άγονος, είχα κληθεί να εκφράσω γνώμη. Τόσο η γνώμη της (αρμοδιότερης εμού) Νομικής Υπηρεσίας της ΕΡΤ όσο και η δική μου, ήταν ότι έπρεπε να ασκηθεί αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου γιατί οι λόγοι που επικαλείται έχουν
εξαιρετικά ασθενή βάση. Το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε να κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό.

4. Τα καλά νέα!

Η ΕΡΤ προκήρυξε εκ νέου τον διαγωνισμό των πομπών. Οι ίδιοι άξιοι τεχνικοί μας συνέταξαν και πάλι τις τεχνικές προδιαγραφές, οι ίδιοι άξιοι συνάδελφοι (τεχνικοί και διοικητικοί) τοποθετήθηκαν στην Επιτροπή Αξιολόγησης. Η διακήρυξη συντάχθηκε και πάλι από τη Διεύθυνση Προμηθειών και τη Νομική Υπηρεσία, με τη συνδρομή αυτή τη φορά τρίτης εξειδικευμένης εταιρείας. Η διακήρυξη εστάλη προκαταβολικά στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προέλεγχο και εγκρίθηκε.

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος τέσσερις εταιρείες. Προσωρινός ανάδοχος του διαγωνισμού αναδείχθηκε εταιρεία με πομπούς ιταλικού κατασκευαστικού οίκου και η ΕΡΤ έχει ουσιαστικά ολοκληρώσει τον διαγωνισμό. Το ενδιαφέρον είναι ότι λόγω του ανταγωνισμού που αναπτύχθηκε η
ΕΡΤ αποκτά τους πομπούς σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Αναμένεται η τυπική πλέον έγκριση από το σημερινό ΔΣ της ΕΡΤ και το Ελεγκτικό Συνέδριο και γι’ αυτό δεν δίνω περισσότερες λεπτομέρειες. Σύντομα η ΕΡΤ θα έχει ολοκληρώσει το δίκτυό της και μάλιστα με μια εξαιρετικά συμφέρουσα αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού!

Θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους μου τεχνικούς της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Λειτουργίας Δικτύων, καθώς και των άλλων Διευθύνσεων της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας που συμμετείχαν στις Επιτροπές Αξιολόγησης, τόσο για την επαγγελματική τους επάρκεια στη σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών σε ΟΛΟΥΣ τους διαγωνισμούς. Κυρίως, όμως (μαζί με τους συναδέλφους της Διεύθυνσης Προμηθειών) για την επιμονή τους στη νομιμότητα και στη διαφύλαξη των συμφερόντων της ΕΡΤ και κατ’ επέκταση του δημοσίου συμφέροντος.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Νίκος Μιχαλίτσης
(Πρώην) Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας ΕΡΤ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...