QM 3190 - 3500 likes
Ειδήσεις . Media News
Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018 | 13:18

Πληρώνουμε πάλι 24 εκατ. ευρώ το ξεπούλημα των τηλεοπτικών συχνοτήτων

Στη Βουλή έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση για το σχέδιο νόμου της καθολικής πρόσβασης σε τηλεοπτικό σήμα, δηλαδή της κρατικής επιχορήγησης σε 211.000 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα, σε περίπου 411.000 πολίτες ποσού 110 ευρώ, για να βλέπουν τα ελεύθερης λήψης τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής ή περιφερειακής εμβέλειας. Πρόκειται για την αντιμετώπιση των λεγόμενων “Λευκών περιοχών”...

Στη Βουλή έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση για το σχέδιο νόμου της καθολικής πρόσβασης σε τηλεοπτικό σήμα, δηλαδή της κρατικής επιχορήγησης σε 211.000 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα, σε περίπου 411.000 πολίτες ποσού 110 ευρώ, για να βλέπουν τα ελεύθερης λήψης τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής ή περιφερειακής εμβέλειας. Πρόκειται για την αντιμετώπιση των λεγόμενων “Λευκών περιοχών”, που δεν καλύπτει η Digea των μετόχων ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, STAR, Alpha, TV Μακεδονία, Mega, επειδή το 2012 η τότε κυβέρνηση Σαμαρά άλλαξε κατ’ εντολή της Digea, τον προτεινόμενο ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων και από 256 υποχρεωτικά κέντρα εκπομπής (πομποί), κατέληξαν μόλις 156. Με αποτελέσμα να μείνουν εκτός σήματος χιλιάδες οικισμοί σε όλη τη χώρα.

Τέσσερα χρόνια μετά την πώληση του συνόλου των τηλεοπτικών συχνοτήτων στη Digea(2014) και ενώ η ΕΡΤ είχε βάλει λουκέτο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδοτεί με το ποσό των 110 ευρώ τα εν λόγω νοικοκυριά για να βλέπουν ελεύθερη τηλεόραση. Συνολικά θα δοθούν 24 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 8 χρόνια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την ΕΕΤΤ. Όταν η Digea πληρώνει 16,8 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια για όλες τις συχνότητες! Τις οποίες “μεταπουλάει” στους πελάτες της βγάζοντας επίσης εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα αρμόδια υπουργεία επέλεξαν αυτή τη λύση, κάνοντας ένα φοβερό δώρο στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες που προσφέρουν web TV και τις δυο δορυφορικές συνδρομητικές της Nova και του ΟΤΕ, οι οποίες θα προσφέρουν δωρεάν τη λήψη των πανελλαδικών- περιφερειακών καναλιών στους αναφερόμενους οικισμούς των “λευκών περιοχών”, περί τους 3.500 οικισμούς σε όλη τη χώρα. Προσφέρεται φυσικά η δυνατότητα στους παραπάνω παρόχους να κάνουν πελάτες όλους με προσφορές για τα δικά τους “συνδτομητικά πακέτα”. Θυμίζουμε ότι ήδη Nova και ΟΤΕ έχουν πληρωθεί το ποσό των 435.240 ευρώ από τη δράση κάλυψης των ακριτικών περιοχών με το τηλεοπτικό σήμα των πανελλαδικής εμβέλειας καναλιών.

Η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία απέρριψαν τη λύση εγκατάστασης αναμεταδοτών (gap fillers) για τη λήψη σε όλη την Ελλάδα των τηλεοπτικών καναλιών, μια λύση που είναι φθηνότερη. Από 8 ως 10 εκατ. ευρώ θα ήταν το κόστος για τους δήμους να εγκαταστήσουν δικούς τους τηλεοπτικούς αναμεταδότες. Μια επιλογή που θα έδινε δουλειά και σε δεκάδες τεχνικούς ανά την Ελλάδα. Απορρίφθηκε επίσης  και λειτουργία της free to air δορυφορική τηλεόραση.

Ενόψει εκλογών η κυβέρνηση χαρίζει 24 εκατ. ευρώ στις εταιρείες συνδρομοτικής τηλεόρασης είτε δορυφορικής είτε ιντερνετικής λήψης, λεφτά που θα πληρώσουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Και έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι, κυβέρνηση και εταιρείες

http://mediatvnews.gr/?p=9604

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

GOLDEN INTERSTAR ALPHA X

Η αγορά σήμερα

26-09-2018

GOLDEN INTERSTAR ALPHA X

Ένας νέος Full HD δορυφορικός δέκτης κυκλοφορεί στη αγορά από την Ψηφιακή Τεχνολογία, ο οποίος είναι οικονομικός και διαθέτει δυνατότητες που εντυπωσιάζουν. Πρόκειται για τον Golden Interstar Alpha X που διαθέτει DVB-S2 multistream tuner και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση H.265/HEVC με ανάλυση HD. Διαθέτει πολύγλωσσο μενού και με ελληνικά, ενώ είναι εύκολος...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 121

Τεύχος 121

18-09-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 121

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το εν λόγω τεύχος έρχεται γεμάτο ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης, νέα προϊόντα που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα και ένα αφιέρωμα με χρήσιμες πληροφορίες για την τεχνολογία PLC. Καθώς το internet γίνεται ολοένα και περισσότερο απαραίτητο σε κάθε έναν από εμάς, ο δημοσιογράφος Σώτηρης Χατζηστρατής, έκρινε χρήσιμο να μας πληροφορήσει αναλυτικά για τον πιο εξελιγμένο και εύκολο τρόπο μετάδοσης των σημάτων internet, την τεχνολογία PLC. Τα ουκ ολίγα προϊόντα που πέρασαν από τα χέρια της δημοσιογραφικής μας ομάδας, πραγματικά ήρθαν για να ταράξουν τα νερά της αγοράς με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά τους. Συγκεκριμένα, ο A5 Combo δέκτης της Amiko αποτελεί έναν από τους πρώτους 4K δέκτες της αγοράς με δυνατότητα υποστήριξης διπλού λειτουργικού συστήματος. Aπό την άλλη, η Golden Media παρου...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.