26/11/2018

Νέα ηγεσία στην ΕΡΤ, παλιά προβλήματα

Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη
Η τρίτη κατά σειρά ηγεσία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης από τον Ιούνιο του 2015 που το σήμα της ΕΡΤ επανήλθε στον αέρα, τοποθετήθηκε μετά την έγκριση των κυβερνητικών επιλογών από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο καθηγητής Γιάννης Δρόσος στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο δημοσιογράφος Λευτέρης Αρβανίτης ως αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος...

Η τρίτη κατά σειρά ηγεσία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης από τον Ιούνιο του 2015 που το σήμα της ΕΡΤ επανήλθε στον αέρα, τοποθετήθηκε μετά την έγκριση των κυβερνητικών επιλογών από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο καθηγητής Γιάννης Δρόσος στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο δημοσιογράφος Λευτέρης Αρβανίτης ως αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και η μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου καλούνται να αναλάβουν το δύσκολο έργο της λειτουργίας της ΕΡΤ. Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως η επιλογή του καθηγητή κυρίου Δρόσου που δεν ήταν επιλογή του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά, εγκρίθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης της κυβέρνησης, στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων, οι Γ. Δραγασάκης, Αλ. Φλαμπουράρης και Π. Σκουρλέτης. Με το που ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νέων διοικούντων άρχισαν και οι πιέσεις από τα διαφόρων ειδών συστήματα που λειτουργούν εντός και εκτός ΕΡΤ. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος πρόταξε στις δηλώσεις του το ζήτημα της «αξιολόγησης» του προσωπικού. Κι αυτό όταν έχει εφαρμοστεί το νέο Οργανόγραμμα για το οποίο-υποτίθεται- πως έγινε αξιολόγηση. Όμως αυτό το οργανόγραμμα είχε προκαλέσει την οργή πολλών στελεχών του κυβερνητικού κόμματος και προκάλεσε δημόσιες καταγγελίες για τον έλεγχο της λειτουργίας της ΕΡΤ από τη συνδικαλιστική ομοσπονδία της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η ιστορία και η εμπειρία στη λειτουργία της ΕΡΤ μας οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα πως ο πόλεμος για την ισχύ και την εξουσία στο ραδιομέγαρο θα συνεχιστεί και με νέα «θύματα». Το ζήτημα είναι πως η ΕΡΤ οφείλει να λειτουργήσει  έναν ολόκληρο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό στη νέα ψηφιακή κατάσταση της τηλεόρασης, χωρίς να έχει τους μηχανισμούς για το πράξει.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.