Ειδήσεις . Media News
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 | 11:57

Άνιση αντιμετώπιση περιφερειακών καναλιών, παρά την “κρατική επιδότηση” για τη μεταφορά τους!

Αναδημοσίευση από mediatvnews.gr

Δεκάδες περιφερειακών καναλιών, μεταξύ αυτών και ορισμένων από τα μεγαλύτερα της χώρας, βγαίνουν εκτός μετάδοσης από τη συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ. Η έξοδος των περιφερειακών καναλιών από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Cosmote TV γίνεται μετά την απαίτηση της εταιρείας να πληρώσουν τα περιφερειακά κανάλια...

Δεκάδες περιφερειακών καναλιών, μεταξύ αυτών και ορισμένων από τα μεγαλύτερα της χώρας, βγαίνουν εκτός μετάδοσης από τη συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ. Η έξοδος των περιφερειακών καναλιών από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Cosmote TV γίνεται μετά την απαίτηση της εταιρείας να πληρώσουν τα περιφερειακά κανάλια για τη μεταφορά του σήματος τους. Η ίδια η εταιρεία πληρώνει τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας για να βρίσκονται στην πλατφόρμα της! Κι αυτό είναι η αιτία που δυο πανελλαδικά αδειούχα κανάλια, ο Alpha και το Star έχουν εξέλθει από την πλατφόρμα της Nova. Ζήτησαν τα ίδια να μην γίνεται η μεταφορά τους επειδή η Nova αρνείται να πληρώσει ενοίκιο για τους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Στη Nova βρίσκονται επίσης πολλά περιφερειακά κανάλια και μέχρι στιγμής αυτή δεν έχει ζητήσει, όπως η Cosmote TV, ενοίκιο. Την ίδια ώρα το κράτος μέσω του πρόσφατου νόμου της “καθολικής κάλυψης” θα πληρώσει 24,183 εκατ. ευρώ σε εταιρείες, συνδρομητικές ή ιντερνετικές, που θα μεταφέρουν δωρεάν για τους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών (λευκές περιοχές) της χώρας, τα τηλεοπτικά προγράμματα πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας. Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι καταφανή.

Μετά την τηλεοπτική αδειοδότηση λειτουργούν αυτή τη στιγμή πολλές κατηγορίες τηλεοπτικών καναλιών. Οι αδειούχοι πανελλαδικής εμβέλειας που πήραν το bonus μείωσης του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης από 20% σε 5%, συνασπισμένοι δε στην ΕΙΤΗΣΕΕ και παρά τις εσωτερικές τους συγκρούσεις, πληρώνονται από την Cosmote TV για να μεταδίδονται τα προγράμματά τους στη συνδρομητική πλατφόρμα. Τέσσερις από τους πέντε αδειούχους, οι ΑΝΤ1, Αlpha, Star, ΣΚΑΙ είναι μέτοχοι στη Digea και στην εταιρεία “Τηλεοπτικά δικαιώματα”. Τρεις από αυτούς, οι ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ και Open μεταδίδονται και στη Nova, και οι πέντε μεταδίδονται από την Cosmote επ΄αμοιβή.

Στον αντίποδα αυτής της κατηγοριοποίησης είναι τα περιφερειακά κανάλια τα οποία δεν έχουν ακόμη άδειες, πληρώνουν το ενοίκιο στη Digea και πολλά από αυτά μεταδίδονταν και στις συνδρομητικές πλατφόρμες. Πληρώνουν ακόμη Ειδικό Φόρο 20% και δεν υπάρχει κάποιο νεότερο για την τηλεοπτική αδειοδότησή τους. Δεν έχει εκδοθεί π.χ η υπουργική απόφαση για το τίμημα ώστε να προχωρήσει το ΕΣΡ στις άδειες.

Σε αυτή την κατάσταση ήρθε η απόφαση της Cosmote TV να ζητήσει ενοίκιο από τα περιφερειακά κανάλια. Τα περισσότερα αρνήθηκαν και από σήμερα βρίσκονται εκτός μετάδοσης. Παραδειγματικά και μόνο αναφέρουμε τα κανάλια TRT της Θεσσαλίας, το ΤΩ 100 της Θεσσαλονίκης, το ΔΕΛΤΑ Θράκης, το Best Κοζάνης καθώς και τα περιφερειακά της Αττικής Kontra, ΑΡΤ TV, Channel 9.

Δημιουργείται ωστόσο μείζον θέμα για το αρμόδιο υπουργείο το οποίο θα επιδοτήσει τις πλατφόρμες, δορυφορικές ή ιντερνετικές για την “καθολική πρόσβαση” στο τηλεοπτικό σήμα. Θα δώσει 24,1 εκατ. ευρώ για 8 χρόνια στις πλατφόρμες για να μεταδίδουν δωρεάν τα προγράμματα των ελεύθερης λήψης τηλεοπτικών σταθμών, πανελλαδικών και περιφερειακών και της ΕΡΤ, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν περισσότερους πελάτες για άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες!

http://mediatvnews.gr/?p=10072

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TechniSat DIGIMETER S4 TOUCH

Η αγορά σήμερα

14-02-2019

TechniSat DIGIMETER S4 TOUCH

Διαθέσιμο από την AMF Electronics το Digimeter S4 Touch της Technisat. Πρόκειται για ένα εύκολο, ακριβές και πλήρες όργανο μέτρησης DVB σημάτων, το οποίο διαθέτει υψηλής ανάλυσης έγχρωμη TFT 4,3” οθόνη. Μετράει δορυφορικά, επίγεια και καλωδιακά σήματα, ενώ μετράει και ραδιοφωνικά FM, DAB σήματα...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 125

Τεύχος 125

23-01-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 125

Το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές και παρουσιάσεις του νέου τεύχους μπορούμε να βρούμε: Την δοκιμή του νέου δέκτη Vu+ DUO 4K της VU, ενός Hi-End δορυφορικού δέκτη με προηγμένες δυνατότητες λήψης και εγγραφών. Ο ολοκαίνουργιος Vu+ Duo 4K, ο  ταχύτερος Enigma2 δέκτης που κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά, καθώς διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή 2.1GHz, εξοπλίζεται με διπλά FBC tuners, χάρη στα οποία διαθέτει προηγμένες δυνατότητες λήψης και εγγραφών. Με ενσωματωμένα Wi-Fi και Bluetooth interfaces, αλλά και υποστήριξη Kodi, HbbTV, διπλού transcoding και multiboot, ο Vu+ Duo 4K θα ενθουσιάσει τους φανατικούς φίλους των Enigma2 δορυφορικών δεκτών. Ακ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.