Ειδήσεις . Media News
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 | 11:57

Άνιση αντιμετώπιση περιφερειακών καναλιών, παρά την “κρατική επιδότηση” για τη μεταφορά τους!

Αναδημοσίευση από mediatvnews.gr

Δεκάδες περιφερειακών καναλιών, μεταξύ αυτών και ορισμένων από τα μεγαλύτερα της χώρας, βγαίνουν εκτός μετάδοσης από τη συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ. Η έξοδος των περιφερειακών καναλιών από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Cosmote TV γίνεται μετά την απαίτηση της εταιρείας να πληρώσουν τα περιφερειακά κανάλια...

Δεκάδες περιφερειακών καναλιών, μεταξύ αυτών και ορισμένων από τα μεγαλύτερα της χώρας, βγαίνουν εκτός μετάδοσης από τη συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ. Η έξοδος των περιφερειακών καναλιών από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Cosmote TV γίνεται μετά την απαίτηση της εταιρείας να πληρώσουν τα περιφερειακά κανάλια για τη μεταφορά του σήματος τους. Η ίδια η εταιρεία πληρώνει τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας για να βρίσκονται στην πλατφόρμα της! Κι αυτό είναι η αιτία που δυο πανελλαδικά αδειούχα κανάλια, ο Alpha και το Star έχουν εξέλθει από την πλατφόρμα της Nova. Ζήτησαν τα ίδια να μην γίνεται η μεταφορά τους επειδή η Nova αρνείται να πληρώσει ενοίκιο για τους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Στη Nova βρίσκονται επίσης πολλά περιφερειακά κανάλια και μέχρι στιγμής αυτή δεν έχει ζητήσει, όπως η Cosmote TV, ενοίκιο. Την ίδια ώρα το κράτος μέσω του πρόσφατου νόμου της “καθολικής κάλυψης” θα πληρώσει 24,183 εκατ. ευρώ σε εταιρείες, συνδρομητικές ή ιντερνετικές, που θα μεταφέρουν δωρεάν για τους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών (λευκές περιοχές) της χώρας, τα τηλεοπτικά προγράμματα πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας. Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι καταφανή.

Μετά την τηλεοπτική αδειοδότηση λειτουργούν αυτή τη στιγμή πολλές κατηγορίες τηλεοπτικών καναλιών. Οι αδειούχοι πανελλαδικής εμβέλειας που πήραν το bonus μείωσης του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης από 20% σε 5%, συνασπισμένοι δε στην ΕΙΤΗΣΕΕ και παρά τις εσωτερικές τους συγκρούσεις, πληρώνονται από την Cosmote TV για να μεταδίδονται τα προγράμματά τους στη συνδρομητική πλατφόρμα. Τέσσερις από τους πέντε αδειούχους, οι ΑΝΤ1, Αlpha, Star, ΣΚΑΙ είναι μέτοχοι στη Digea και στην εταιρεία “Τηλεοπτικά δικαιώματα”. Τρεις από αυτούς, οι ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ και Open μεταδίδονται και στη Nova, και οι πέντε μεταδίδονται από την Cosmote επ΄αμοιβή.

Στον αντίποδα αυτής της κατηγοριοποίησης είναι τα περιφερειακά κανάλια τα οποία δεν έχουν ακόμη άδειες, πληρώνουν το ενοίκιο στη Digea και πολλά από αυτά μεταδίδονταν και στις συνδρομητικές πλατφόρμες. Πληρώνουν ακόμη Ειδικό Φόρο 20% και δεν υπάρχει κάποιο νεότερο για την τηλεοπτική αδειοδότησή τους. Δεν έχει εκδοθεί π.χ η υπουργική απόφαση για το τίμημα ώστε να προχωρήσει το ΕΣΡ στις άδειες.

Σε αυτή την κατάσταση ήρθε η απόφαση της Cosmote TV να ζητήσει ενοίκιο από τα περιφερειακά κανάλια. Τα περισσότερα αρνήθηκαν και από σήμερα βρίσκονται εκτός μετάδοσης. Παραδειγματικά και μόνο αναφέρουμε τα κανάλια TRT της Θεσσαλίας, το ΤΩ 100 της Θεσσαλονίκης, το ΔΕΛΤΑ Θράκης, το Best Κοζάνης καθώς και τα περιφερειακά της Αττικής Kontra, ΑΡΤ TV, Channel 9.

Δημιουργείται ωστόσο μείζον θέμα για το αρμόδιο υπουργείο το οποίο θα επιδοτήσει τις πλατφόρμες, δορυφορικές ή ιντερνετικές για την “καθολική πρόσβαση” στο τηλεοπτικό σήμα. Θα δώσει 24,1 εκατ. ευρώ για 8 χρόνια στις πλατφόρμες για να μεταδίδουν δωρεάν τα προγράμματα των ελεύθερης λήψης τηλεοπτικών σταθμών, πανελλαδικών και περιφερειακών και της ΕΡΤ, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν περισσότερους πελάτες για άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες!

http://mediatvnews.gr/?p=10072

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Fagor – Πυλώνες

Η αγορά σήμερα

11-04-2019

Fagor – Πυλώνες

Διαθέσιμη από την AMF Electronics είναι η σειρά επαγγελματικών πυλώνων της Fagor, που εξασφαλίζει υψηλής ασφάλειας τοποθέτηση κεραίας σε μεγάλα ύψη. Η σειρά διαθέτει τρία διαφορετικά τμήματα, το FG PNT 15, το FG TRT 25 και το FG BTR AT. Το FG PNT 15 έχει ύψος 1,5 μέτρα και αποτελεί...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Τεύχος 128

23-04-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τρίτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην Salonica Electronix 2019, το 2ο Κλαδικό Συνέδριο Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας & Τηλεόρασης που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη στις 6 και 7 Απριλίου του 2019. Για άλλη μια χρονιά η ανταπόκριση του τεχνικού κοινού ήταν θετική. Επαγγελματίες του κλάδου, από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, αλλά και από την Αθήνα, την Κρήτη, τον Έβρο, τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Salonica Electronix και είδαν ό,τι πιο σύγχρονο διακινείται στην χώρα μας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.