24/06/2019

Η ΕΕΤΤ προετοιμάζεται για το 5G

Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη
Μπορεί το νομοσχέδιο για το καθεστώς εγκατάστασης κεραιοσυστημάτων να παρέμεινε κλειδωμένο στα συρτάρια της Βουλής, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ωστόσο προετοιμάζεται για το νέο κύμα ...εισβολής κεραιών στις πόλεις. Ο λόγος για την ανάπτυξη 5G, το οποίο απαιτεί την εγκατάσταση χιλιάδων νέων κεραιών – μικρο-κυψέλες («small cells») για την ανάπτυξη του νέου δικτύου των ευρυζωνικών υπηρεσιών...

Μπορεί το νομοσχέδιο για το καθεστώς εγκατάστασης κεραιοσυστημάτων να παρέμεινε κλειδωμένο στα συρτάρια της Βουλής, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ωστόσο προετοιμάζεται για το νέο κύμα ...εισβολής κεραιών στις πόλεις. Ο λόγος για την ανάπτυξη 5G, το οποίο απαιτεί την εγκατάσταση χιλιάδων νέων κεραιών – μικρο-κυψέλες («small cells») για την ανάπτυξη του νέου δικτύου των ευρυζωνικών υπηρεσιών από τις τηλεπικοινωνίες. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΕΤΤ, απαιτείται η υλοποίηση πυκνού δικτύου ασύρματης πρόσβασης (radio access network densification) και για αυτό συζητείται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης η υιοθέτηση μιας νέας εύκολης διαδικασίας αδειοδότησης για την εγκατλάσταση των μικρο- κυψελών. Για το λόγο αυτό στην ΕΕΤΤ έχει συσταθεί ειδική επιτροπή που θα μελετήσει τις αναγκαίες αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν για το καθεστώς της αδειοδότησης με στόχο να παραδώσει εντός έξι μηνών το πόρισμα της.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.