Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
nektarios 1451 | 24-January-20200:50:24

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
Απόστολος Παπαγεωργίου | 23-January-202022:37:23

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
babis3g | 23-January-202022:11:23

Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB)
babis3g | 23-January-202021:59:23

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
nektarios 1451 | 23-January-202021:16:23

Ειδήσεις . Media News
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 | 12:34

Ενώπιος ενωπίω με τα ανοιχτά θέματα της ψηφιακής αγοράς

Η ΕΡΤ η οποία απασχολεί την μιντιακή πολιτική επικαιρότητα από την επομένη των εκλογών, δεν είναι το μόνο ανοιχτό θέμα της αγοράς. Ίσως είναι ένα αγαπημένο πολιτικό θέμα, αλλά σίγουρα δεν είναι το μόνο. Η ατζέντα των ανοιχτών ζητημάτων για την αγορά σχετίζεται άμεσα με τη 2η Ψηφιακή Μετάβαση, την οποία εγκατέλειψε ημιτελή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη

Η ΕΡΤ η οποία απασχολεί την μιντιακή πολιτική επικαιρότητα από την επομένη των εκλογών, δεν είναι το μόνο ανοιχτό θέμα της αγοράς. Ίσως είναι ένα αγαπημένο πολιτικό θέμα, αλλά σίγουρα δεν είναι το μόνο. Η ατζέντα των ανοιχτών ζητημάτων για την αγορά σχετίζεται άμεσα με τη 2η Ψηφιακή Μετάβαση, την οποία εγκατέλειψε ημιτελή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν λίγες μέρες στελέχη της ΕΕΤΤ είχαν συναντήσεις στις Βρυξέλλες με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου ανάμεσα σε άλλα, θεωρήθηκε επείγον το ζήτημα της απόδοσης του φάσματος των 700ΜΗz στις τηλεπικοινωνίες. Για να συμβεί όμως αυτό, η ελεύθερη τηλεόραση θα πρέπει να λάβει «εντολή», ήτοι να εκδοθούν οι αναγκαίες νομοθετικές πράξεις και μετά να μετακινηθεί στο φάσμα κάτω των 694MHz, όπως πρέπει να πράξουν και οι Ένοπλες δυνάμεις.

Το πρώτο σημαντικό ανοιχτό ζήτημα είναι αν το νέο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα «τρέξει» την έκδοση του νέου ψηφιακού χάρτη που είναι έτοιμος και τον έχουν στα χέρια τους οι δυο πάροχοι δικτύου, Digea και ΕΡΤ. Παράλληλα θα πρέπει να αποφασιστεί αν θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τη μετάβαση στο DVB-T2 με το μοντέλο κωδικοποίησης HEVC που θα επιτρέψει μελλοντικά και τη μετάδοση 4Κ. Οι αποφάσεις είναι κρίσιμες, καθώς θα κρίνουν την αγορά τηλεοπτικών συσκευών και αποκωδικοποιητών. Η έκδοση τους θα δώσει το πράσινο φώς και στην ΕΕΤΤ για τις δικές της παρεμβάσεις, όπως την πραγματοποίηση μελέτης για το κόστος της 2ης Ψηφιακής Μετάβασης, το ύψος των αναγκαίων επενδύσεων και κυρίως, το αν θα δοθεί αποζημίωση στους παρόχους δικτύου για την απώλεια μέρους του φάσματος! Είναι βέβαιο πως ο ιδιώτης πάροχος δικτύου, η Digea θα απαιτήσει αποζημίωση, καθώς αυτό αναφέρεται ρητά και στη σύμβαση του 2014.

Ένα δεύτερο εξίσου σημαντικό θέμα είναι αν θα παραμείνει το πρόγραμμα επιδότησης κατοίκων που δεν έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα. Το πρόγραμμα ύψους 24 εκατ. ευρώ παραμένει ανοιχτό, καθώς η προθεσμία ένταξης για τους δήμους όλης της χώρας λήγει στις 19 Αυγούστου. Άμεσα ενδιαφερόμενοι για την υλοποίηση του είναι η Digea και η Cosmote αλλά και η Intracom, όπως θα δούμε σε άλλο ρεπορτάζ.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

FAGOR mini DIF/DES/DIS

Η αγορά σήμερα

08-01-2020

FAGOR mini DIF/DES/DIS

Σε διαθεσιμότητα από την AMF Electronics οι νέες σειρές splitters DIF, DES και DIS της Fagor. Πρόκειται για ποιοτικούς διακλαδωτές και διαχωριστές TV/SAT σημάτων που παρέχουν ευκολία και ταχύτητα στην εγκατάστασή τους, λόγω της δυνατότητας άμεσης σύνδεσης των καλωδίων σε αυτά, χωρίς να απαιτείται κονέκτορας.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 137

Τεύχος 137

22-01-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 137

Το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Οικονομικοί, εύχρηστοι και πάντοτε επίκαιροι, οι δέκτες MAX είναι προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες ανάγκες του μέσου χρήστη. Ο MAX T2 H.265 είναι ένας Full HD επίγειος ψηφιακός δέκτης που μόλις κυκλοφόρησε, ο οποίος εξοπλίζεται με DVB-T2 tuner και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση H.265/HEVC. Διαθέτει πανεύκολο μενού και συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο εκμάθησης για κοινό έλεγχο δέκτη και τηλεόρασης, αποτελώντας έτσι ιδανική επιλογή ακόμα και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Στην καθημερινότητα μας πλέον διαπιστώνουμε ότι ο μέσος χρήστης online υπηρεσιών, είτε αυτές α...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.