23/09/2019

Καμία νέα άδεια σε κέντρα εκπομπής πριν το 2020!

Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη
Στο ίδιο σχέδιο του αναπτυξιακού νόμου προβλέπεται πως μέχρι την απελευθέρωση του Ψηφιακού μερίσματος στις 15 Δεκεμβρίου 2020, δεν θα εγκρίνεται καμία νέα άδεια κατασκευής κεραίας για τους παρόχους δικτύου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, δηλαδή την ΕΡΤ και τη Digea. Τα κέντρα εκπομπής που υπάρχουν σήμερα θα σνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά οι πάροχοι δικτύου...

Στο ίδιο σχέδιο του αναπτυξιακού νόμου προβλέπεται πως μέχρι την απελευθέρωση του Ψηφιακού μερίσματος στις 15 Δεκεμβρίου 2020, δεν θα εγκρίνεται καμία νέα άδεια κατασκευής κεραίας για τους παρόχους δικτύου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, δηλαδή την ΕΡΤ και τη  Digea. Τα κέντρα εκπομπής που υπάρχουν σήμερα θα σνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά οι πάροχοι δικτύου είναι υποχρεωμένοι μέσα σε 12 μήνες να καταθέσουν δηλώσεις στο Σ.ΗΛ.Υ.Α της ΕΕΤΤ, στις οποίες θα δηλώνονται: το γεωγραφικό στίγμα, η ισχύς, η συχνότητα εκπομπής, το ύψος του εγκεκριμένου από την Υ.Π.Α. ιστού, καθώς και απόσπασμα ψηφιακού δορυφορικού χάρτη με τη θέση του κεραιοσυστήματος. Υπάρχει πρόβλεψη και για την αναμενόμενη μετακίνηση της ελεύθερης τηλεόρασης στο φάσμα των UHF εντός του 2020, σύμφωνα με το νέο ψηφιακό χάρτη που προβλέπει συνολικά 167 σημεία εκπομπής. Το σχέδιο νόμου δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους δικτύου να τροποποιούν ηλεκτρονικά στο Σ.ΗΛ.Υ.Α τις δηλώσεις που έχουν υποβάλλει. Υπάρχει επίσης πρόβλεψη για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, για τους οποίους όπως είναι γνωστό εκκρεμεί εδώ και χρόνια η νομιμοποίηση των κεραιοσυστημάτων τους. Προβλέπεται πως «Κεραίες ραδιοφωνικών σταθμών που δηλώθηκαν εμπρόθεσμα, συνεχίζουν να λειτουργούν έως την αδειοδότησή τους, η οποία πραγματοποιείται μετά την οριστικοποίηση των οικείων χαρτών συχνοτήτων και την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών». Όσες κεραίες δεν δηλώθηκαν εμπρόθεσμα, μπορεί επίσης να συνεχίσουν να λειτουργούν έως την αδειοδότηση των κατασκευών κεραιών τους, εφόσον υποβάλουν την προβλεπόμενη δήλωση εντός έξι (6) μηνών από την δημοσίευση του νέου νόμου.

Κατηγορία Media News

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.