Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
nektarios 1451 | 27-January-2020 | 1:12:27

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
radiobuzzer | 27-January-2020 | 1:08:27

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
neoktistos | 27-January-2020 | 1:04:27

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
radiobuzzer | 27-January-2020 | 0:27:27

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
ANDREASSAT | 26-January-2020 | 23:59:26

Ειδήσεις . Media News
Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019 | 12:29

Αλλαγή νόμου για τις άδειες TV στην περιφέρεια

Την τροποποίηση του νόμου Παππά αναμένουν στην περιφέρεια ως απαραίτητος όρο για να προχωρήσει η αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών. Η ένωση ιδιοκτητών ενημερωτικών σταθμών, η ΕΕΤΕΠ, στην οποία έχουν συνασπιστεί περισσότερα από 60 τηλεοπτικά κανάλια της περιφέρειας...
Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη

Την τροποποίηση του νόμου Παππά αναμένουν στην περιφέρεια ως απαραίτητος όρο για να προχωρήσει η αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών. Η ένωση ιδιοκτητών ενημερωτικών σταθμών, η ΕΕΤΕΠ, στην οποία έχουν συνασπιστεί περισσότερα από 60 τηλεοπτικά κανάλια της περιφέρειας, έλαβε δέσμευση από την κυβέρνηση της Ν.Δ., πως δεν θα γίνει πλειστηριασμός στα πρότυπα των πανελλαδικών καναλιών για τις άδειες λειτουργίας. Για να προχωρήσει ωστόσο η αδειοδότηση με το σύστημα της μοριοδότησης, όπως προτείνουν, απαιτείται τροποποίηση του νόμου. Οι ιδιοκτήτες των καναλιών ζητούν ακόμη να επιλυθούν τα προβλήματα εκπομπής με το νέο ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων. Αναφέρονται στις περιπτώσεις των περιφερειακών ζωνών με την ταύτιση Διοικητικής Περιφέρειας και Περιφερειακής Ζώνης ή τον τεμαχισμό δήμων με το μισό δήμο να ανήκει σε άλλη ζώνη και τον υπόλοιπο σε διαφορετική. Μείζον ζήτημα για τους σταθμούς της περιφέρειας παραμένει η «καταχρηστική» όπως τη χαρακτηρίζουν, σύμβαση με τη Digea.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα της ΕΕΤΕΠ προς τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης (αναρτάται ολόκληρο στην ιστοσελίδα μας digitaltvinfo.gr) συνοψίζονται τα προβλήματα που θέτουν: υποχρέωση υπογραφής σύμβασης για 5 χρόνια, όρος αύξησης ενοικίου στους πελάτες περιφερειακούς σταθμούς αν κλείσει ένα κανάλι της Περιφερειακής ζώνης, ακριβή τιμολόγηση καθώς οι σταθμοί θα πληρώσουν σε βάθος 15ετίας το ποσό των 70 εκατ ευρώ, ενώ η Digea πλήρωσε στο ελληνικό δημόσιο για το ίδιο διάστημα μόλις 2,6 εκατ. ευρώ. Επισημαίνουν πως τα έξοδα της Digea –σύμφωνα με τους ισολογισμούς μειώνονται και τα κέρδη της αυξάνονται, αλλά δεν αλλάζει ο τύπος καθορισμού του ενοικίου! Μεγάλα είναι και τα προβλήματα στην ποιότητα, το εύρος και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάλυψης πολλών περιοχών της χωράς. Η Digea δίνει στα περιφερειακά κανάλια κατώτατο όριο bandwidth στο 1,5 Mbit/S, με αποτελέσμα το σήμα τους να είναι θολό και άθλιο. Οι ιδιοκτήτες θέτουν πάλι στην κυβέρνηση το αίτημα τους για απεμπλοκή από τη  Digea με διαζύγιο συναίνεσης, ώστε να ενεργοποιηθεί η θυγατρική εταιρεία της ΕΡΤ, η ERT NET για να αναλάβει την εκπομπή σήματος των περιφερειακών καναλιών σε όλη τη χώρα.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

FAGOR mini DIF/DES/DIS

Η αγορά σήμερα

08-01-2020

FAGOR mini DIF/DES/DIS

Σε διαθεσιμότητα από την AMF Electronics οι νέες σειρές splitters DIF, DES και DIS της Fagor. Πρόκειται για ποιοτικούς διακλαδωτές και διαχωριστές TV/SAT σημάτων που παρέχουν ευκολία και ταχύτητα στην εγκατάστασή τους, λόγω της δυνατότητας άμεσης σύνδεσης των καλωδίων σε αυτά, χωρίς να απαιτείται κονέκτορας.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 137

Τεύχος 137

22-01-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 137

Το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Οικονομικοί, εύχρηστοι και πάντοτε επίκαιροι, οι δέκτες MAX είναι προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες ανάγκες του μέσου χρήστη. Ο MAX T2 H.265 είναι ένας Full HD επίγειος ψηφιακός δέκτης που μόλις κυκλοφόρησε, ο οποίος εξοπλίζεται με DVB-T2 tuner και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση H.265/HEVC. Διαθέτει πανεύκολο μενού και συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο εκμάθησης για κοινό έλεγχο δέκτη και τηλεόρασης, αποτελώντας έτσι ιδανική επιλογή ακόμα και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Στην καθημερινότητα μας πλέον διαπιστώνουμε ότι ο μέσος χρήστης online υπηρεσιών, είτε αυτές α...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.