04/12/2019

Αλλαγή νόμου για τις άδειες TV στην περιφέρεια

Την τροποποίηση του νόμου Παππά αναμένουν στην περιφέρεια ως απαραίτητος όρο για να προχωρήσει η αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών. Η ένωση ιδιοκτητών ενημερωτικών σταθμών, η ΕΕΤΕΠ, στην οποία έχουν συνασπιστεί περισσότερα από 60 τηλεοπτικά κανάλια της περιφέρειας...

Την τροποποίηση του νόμου Παππά αναμένουν στην περιφέρεια ως απαραίτητος όρο για να προχωρήσει η αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών. Η ένωση ιδιοκτητών ενημερωτικών σταθμών, η ΕΕΤΕΠ, στην οποία έχουν συνασπιστεί περισσότερα από 60 τηλεοπτικά κανάλια της περιφέρειας, έλαβε δέσμευση από την κυβέρνηση της Ν.Δ., πως δεν θα γίνει πλειστηριασμός στα πρότυπα των πανελλαδικών καναλιών για τις άδειες λειτουργίας. Για να προχωρήσει ωστόσο η αδειοδότηση με το σύστημα της μοριοδότησης, όπως προτείνουν, απαιτείται τροποποίηση του νόμου. Οι ιδιοκτήτες των καναλιών ζητούν ακόμη να επιλυθούν τα προβλήματα εκπομπής με το νέο ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων. Αναφέρονται στις περιπτώσεις των περιφερειακών ζωνών με την ταύτιση Διοικητικής Περιφέρειας και Περιφερειακής Ζώνης ή τον τεμαχισμό δήμων με το μισό δήμο να ανήκει σε άλλη ζώνη και τον υπόλοιπο σε διαφορετική. Μείζον ζήτημα για τους σταθμούς της περιφέρειας παραμένει η «καταχρηστική» όπως τη χαρακτηρίζουν, σύμβαση με τη Digea.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα της ΕΕΤΕΠ προς τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης (αναρτάται ολόκληρο στην ιστοσελίδα μας digitaltvinfo.gr) συνοψίζονται τα προβλήματα που θέτουν: υποχρέωση υπογραφής σύμβασης για 5 χρόνια, όρος αύξησης ενοικίου στους πελάτες περιφερειακούς σταθμούς αν κλείσει ένα κανάλι της Περιφερειακής ζώνης, ακριβή τιμολόγηση καθώς οι σταθμοί θα πληρώσουν σε βάθος 15ετίας το ποσό των 70 εκατ ευρώ, ενώ η Digea πλήρωσε στο ελληνικό δημόσιο για το ίδιο διάστημα μόλις 2,6 εκατ. ευρώ. Επισημαίνουν πως τα έξοδα της Digea –σύμφωνα με τους ισολογισμούς μειώνονται και τα κέρδη της αυξάνονται, αλλά δεν αλλάζει ο τύπος καθορισμού του ενοικίου! Μεγάλα είναι και τα προβλήματα στην ποιότητα, το εύρος και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάλυψης πολλών περιοχών της χωράς. Η Digea δίνει στα περιφερειακά κανάλια κατώτατο όριο bandwidth στο 1,5 Mbit/S, με αποτελέσμα το σήμα τους να είναι θολό και άθλιο. Οι ιδιοκτήτες θέτουν πάλι στην κυβέρνηση το αίτημα τους για απεμπλοκή από τη  Digea με διαζύγιο συναίνεσης, ώστε να ενεργοποιηθεί η θυγατρική εταιρεία της ΕΡΤ, η ERT NET για να αναλάβει την εκπομπή σήματος των περιφερειακών καναλιών σε όλη τη χώρα.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.