Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
nektarios 1451 | 26-May-2020 | 12:10:26

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
panos456 | 26-May-2020 | 12:04:26

Ό,τι δεν χωράει στις άλλες κατηγορίες!
babis3g | 26-May-2020 | 11:06:26

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
thanost | 26-May-2020 | 9:29:26

Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ)
babis3g | 26-May-2020 | 1:56:26

Ειδήσεις . Media News
Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020 | 12:12

Τελειώνουν το «νόμο Παππά» για την αδειοδότηση των σταθμών

Προς νέο νομικό καθεστώς οδεύει η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών στην Περιφέρεια και στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε δημοπρασία των αδειών των περιφερειακών σταθμών Αττικής αρχικά και της υπόλοιπης χώρας στη συνέχεια...

Προς νέο νομικό καθεστώς οδεύει η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών στην Περιφέρεια και στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε δημοπρασία των αδειών των περιφερειακών σταθμών Αττικής αρχικά και της υπόλοιπης χώρας στη συνέχεια, αφήνοντας στο τέλος τους θεματικούς σταθμούς. Η λύση που προκρίνεται είναι η μοριοδότηση, με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ποιο θα είναι το νομικό καθεστώς με το οποίο το ΕΣΡ θα προχωρήσει στην προκήρυξη. Στην πράξη, όμως, μπαίνει τέλος σε ένα από τα βασικά στοιχεία του ν. 4339/2015, αυτό της δημοπράτησης των αδειών. Και το ερώτημα είναι αν θα διατηρηθούν ή όχι και τα υπόλοιπα βασικά στοιχεία του «νόμου Παππά».

Ο νόμος ορίζει πως οι υποψήφιοι προς αδειοδότηση πάροχοι περιεχομένου υποχρεούνται να απασχολούν, ανάλογα με την κατηγορία της εμβέλειας (εθνικής ή περιφερειακής) και το είδος του προγράμματος (ενημερωτικού, γενικού ή θεματικού περιεχομένου ή μη ενημερωτικού),  συγκεκριμένο ετήσιο μέσο όρο προσωπικού πλήρους απασχόλησης σε θέσεις δημοσιογράφων, τεχνικού προσωπικού και διοικητικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας.

Έτσι, π.χ., οι υποψήφιοι σταθμοί για άδεια εθνικής εμβέλειας μη ενημερωτικού χαρακτήρα θα πρέπει να απασχολούν 50 άτομα, ενώ με κοινή απόφαση του υπουργού στον οποίο ανατίθενται οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και του υπουργού Εργασίας «καθορίζεται ο ελάχιστος αριθμός προσωπικού των υποψηφίων προς αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου για άδεια περιφερειακής εμβέλειας ενημερωτικού ή μη χαρακτήρα». Για τον καθορισμό του αριθμού αυτού και έπειτα από δημόσια διαβούλευση, λαμβάνονται υπόψη ο πληθυσμός, το ΑΕΠ και η γεωμορφολογία κάθε περιφερειακής Ζώνης.

Η ελάχιστη διάρκεια του προγράμματος που υποχρεούται να μεταδίδει ημερησίως ο υποψήφιος προς αδειοδότηση πάροχος περιεχομένου  είναι τουλάχιστον 18 ώρες για τους περιφερειακής εμβέλειας παρόχους περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου και τουλάχιστον 12 ώρες για τους εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας παρόχους περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου ή μη ενημερωτικού προγράμματος.

typologies.gr

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS WIFILF11WTG125

Η αγορά σήμερα

13-05-2020

NEDIS WIFILF11WTG125

Συνδέστε την Wi-Fi έξυπνη λάμπα στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σας και χειριστείτε την από οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής Nedis SmartLife. Το app, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις του φωτισμού απομακρυσμένα από το smartphone ή το tablet σας, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Τεύχος 141

21-05-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί το Σάββατο, 23 Μαΐου, στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Η λήψη τηλεοπτικών καναλιών μέσω του διαδικτύου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στις μέρες μας, ενώ ιδιαίτερα για τις νεότερες ηλικιακά ομάδες το IPTV streaming αποτελεί τον προτιμότερο τρόπο ζωντανής τηλεθέασης. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι άφθονες και στο άρθρο αναφερόμαστε στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια των οποίων η θέαση είναι εφικτή μέσα από τις Android TV Box συσκευές σας, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε αυτό Ένας νέος δέκτης που μόλις ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.