15/01/2020

Πότε ολοκληρώνεται το… μπάσιμο Μαρινάκη στη Forthnet;

Εξελίξεις επί του θέματος.

Δρομολογείται, πια, από τους ενδιαφερόμενους η υπογραφή της συμφωνίας απόκτησης ποσοστού της Forthnet από τον επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω της εταιρείας Alter Ego, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι θέμα των επομένων 3–4 εβδομάδων.

Ο επιχειρηματίας έχει συμφωνήσει να αγοράσει το τραπεζικό χρέος της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, συν το μεγαλύτερο τμήμα των μετοχών. Εδώ και καιρό ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποτέλεσε τη μόνη ελπίδα διάσωσης της Forthnet, καθώς εισήλθε σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την εξαγορά του χρέους της τάξης των 310 εκατ. της Forthnet με τίμημα πέριξ των 40 εκατ. για το σύνολο του δανεισμού. Kαι ποσοστό των μετοχών που ελέγχουν οι τρεις βασικές πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς 13,7%, Εθνική 11,01% και Alpha 7,69%) και το οποίο αθροιστικά ανέρχεται στο 32,39%. Εξ αυτού, η πλευρά Μαρινάκη αναμένεται να αποκτήσει το 22%.

Το τραπεζικό χρέος της Forthnet είναι σήμερα περίπου 255 εκατ. ευρώ (ομολογιακό δάνειο έκδοση 2007 και 2011, ύψους 78,4 εκατ. ευρώ και ομολογιακό 176,5 εκατ. ευρώ έκδοση 2008 και 2011), καθώς και περίπου 51 εκατ. ευρώ που έχουν απομείνει από το προαναφερόμενο ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές.

Αφού υπογραφεί η συμφωνία Μαρινάκη – Τραπεζών η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα εξετάσει αν τίθεται θέμα ανταγωνισμού όσο αφορά στο τηλεοπτικό περιεχόμενο και αντίστοιχα το ίδιο θα πράξει και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών όσο αφορά στις τηλεπικοινωνίες. Υπολογίζεται ότι για να δοθεί το πράσινο φως από τις ανεξάρτητες αρχές θα χρειασθούν τουλάχιστον 4-5 μήνες, ωστόσο, το στάδιο αυτό είναι αναγκαίο για να προχωρήσει οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια από την πλευρά του νέου ιδιοκτήτη της Forthnet.

Θα ακολουθήσει, όπως εκτιμάται, η απόκτηση του ελέγχου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας από το νέο ιδιοκτήτη της με την μετατροπή και του υπολοίπου μετατρέψιμου ομολογιακού σε μετοχές που σημαίνει ότι το ποσοστό της Alter Ego στη Forthnet θα φθάσει στο 68%, δημιουργώντας τη υποχρέωση της δημόσιας πρότασης προς τις τράπεζες.

Αρα, από καλοκαίρι και μετά…

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.