22/01/2020

Και μία και δύο μελέτες για το 5G

Μια νέα έρευνα έχει στα χέρια της η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για το φάσμα των δικτύων νέας γενιάς. Τη μελέτη έχει παραδώσει στην ΕΕΤΤ η εταιρεία Coleago και αφορά την υποστήριξη της ρυθμιστικής αρχής για τη χορήγηση «δικαιωμάτων χρήση συχνοτήτων στις ζώνες των 700 ΜΗz, 1.500 MHz, 2.100 MHz, 3,6GHz, καθώς και στα 26 GHz...

Μια νέα έρευνα έχει στα χέρια της η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για το φάσμα των δικτύων νέας γενιάς. Τη μελέτη έχει παραδώσει στην ΕΕΤΤ η εταιρεία Coleago και αφορά την υποστήριξη της ρυθμιστικής αρχής για τη χορήγηση «δικαιωμάτων χρήση συχνοτήτων στις ζώνες των 700 ΜΗz, 1.500 MHz, 2.100 MHz, 3,6GHz, καθώς και στα 26 GHz. Έως πρόσφατα πρόθεση της ΕΕΤΤ ήταν να προχωρήσει σε ενιαία προκήρυξη για το σύνολο του φάσματος, οι εξελίξεις ωστόσο γύρω από το 5G και το διεθνές ενδιαφέρον, είναι πιθανόν να αλλάξουν αυτό τον σχεδιασμό. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις πριν λίγες ημέρες το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκήρυξε διαγωνισμό για την απόκτηση ανάλογης μελέτης από εξωτερικό τεχνικό συμβουλο. Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός με δαπάνη ύψους 167.400 ευρώ έχει στόχο να εκπονηθεί μελέτη για την πρόταση «στρατηγικής και οδικού χάρτη ανάπτυξης, εφαρμογής και χρήσης δικτύων 5G στην Ελλάδα, καθώς και συγκεκριμένων σεναρίων για τη βιώσιμη εισαγωγή και λειτουργία, όπως οι δυνητικές αγορές εφαρμογών 5G, τα επιχειρηματικά μοντέλα και άλλα». Πρακτικά δηλαδή μιλάμε για τα συγκεκριμένα πολιτικά και θεσμικά βήματα που θα πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα αναμένεται να ανοίξει και η μάχη του ανταγωνισμού για το ποια ή ποιές εταιρείες θα μετάσχουν στα δίκτυα 5ης γενιάς.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.