28/01/2020

Δυο αρχές για την αγορά με διαφορετική ισχύ

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, η πρώτη ρυθμιστική αρχή με ευρείες αρμοδιότητες στη ρύθμιση των αγορών, η δεύτερη συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή ελεγχόμενη από το Κοινοβούλιο. Και στις δυο οι πολιτικές παρεμβάσεις είναι έκδηλες και ποικίλες...

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, η πρώτη ρυθμιστική αρχή με ευρείες αρμοδιότητες στη ρύθμιση των αγορών, η δεύτερη συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή ελεγχόμενη από το Κοινοβούλιο. Και στις δυο οι πολιτικές παρεμβάσεις είναι έκδηλες και ποικίλες. Η ΕΕΤΤ ωστόσο παραμένει η πιο πλούσια και ισχυρή έναντι του ΕΣΡ που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Μέχρι και σήμερα παραμένει χωρίς ολοκληρωμένη σύνθεση, αφού θα πρέπει να αντικατασταθούν δυο μέλη του, ο αείμνηστος Ροδόλφος Μορώνης που κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου και η νομικός Δήμητρα Παπαδοπούλου, της οποία έχει λήξει η θητεία. Δεν υπάρχει ωστόσο καμία συζήτηση για σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για να ορισθούν νέα μέλη, αντιθέτως διαρρέονται πληροφορίες για την πρόθεση αλλαγής του νόμου για το ΕΣΡ! Στον αντίποδα, η ΕΕΤΤ θα αποκτήσει  νέο αντιπρόεδρο ηλεκτρονικών επικοινωνών, σύμφωνα με πληροφορίες τον Δημήτρη Βαρουτάκη, αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη θέση της Αγγελικής Σγώρα που παραιτήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.