29/01/2020

Κωδικός ΕΡΤ

Δυο ανοιχτά μέτωπα υπάρχουν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής που θα κρίνουν και τις εξελίξεις στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό για τα επόμενα χρόνια. Το πρώτο αφορά στο νέο οργανόγραμμα που έχει στα χέρια της η διοίκηση της ΕΡΤ. Οργανόγραμμα που εκτιμάται πως θα προκαλέσει πάλι αντιδράσεις...

Δυο ανοιχτά μέτωπα υπάρχουν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής που θα κρίνουν και τις εξελίξεις στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό για τα επόμενα χρόνια. Το πρώτο αφορά στο νέο οργανόγραμμα που έχει στα χέρια της η διοίκηση της ΕΡΤ. Οργανόγραμμα που εκτιμάται πως θα προκαλέσει πάλι αντιδράσεις για τις αλλαγές που θα γίνουν στις γενικές διευθύνσεις, αλλά και για τη μείωση των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών. Κατά πληροφορίες μας η διοίκηση δηλώνει πως δεν θα κλείσει κάποιος σταθμός της ΕΡΑ στην Περιφέρεια, αλλά θα συμπτυχθούν διοικητικά ανά Περιφερειακή ενότητα στη χώρα, άρα από 19 θα γίνουν 11. Το δεύτερο και σημαντικότερο αφορά την εθελούσια έξοδο, σχέδιο που πολυσυζητήθηκε τους προηγούμενους μήνες. Κατά πληροφορίες μας ωστόσο η εφαρμογή του θα καθυστερήσει. Ή τουλάχιστον, όπως λένε στο ραδιομέγαρο, θα τεθεί σε εφαρμογή σε δυο «κύματα». Στόχος είναι η μείωση του προσωπικού με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και στο πρώτο κύμα περιλαμβάνονται οι έχοντες συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Ο αριθμός τους ωστόσο δεν είναι ικανοποιητικός για τη διοίκηση. Ένα από τα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει τη ΕΡΤ είναι πως παρά τις διακηρύξεις, δεν έχει προχωρήσει το σχέδιο για τη έξοδο της ΕΡΤ από το καθεστώς των ΔΕΚΟ, άρα οι αναγκαίες προσλήψεις καθυστερούν. Και η μέθοδος πρόσληψης μέσω εξωτερικών εταιρειών με μεικτές παραγωγές προκαλεί ήδη μεγάλες αντιδράσεις, καθώς έχει εκτινάξει το κόστος παραγωγής. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί και το ανανεωμένο επιχειρησιακό σχέδιο της Grand Thornton, σχέδιο που θα στηρίξει τις επιλογές της διοίκησης της ΕΡΤ και στα δυο μέτωπα, του οργανογράμματος αλλά και της εθελούσιας εξόδου.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.