Συζητήσεις στο satleo

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ | 19-February-2020 | 13:26:19

Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB)
arva | 19-February-2020 | 12:16:19

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
panos456 | 19-February-2020 | 12:04:19

COSMOTE TV
paksat | 19-February-2020 | 11:12:19

Αθλητικές Μεταδόσεις
nektarios 1451 | 19-February-2020 | 11:12:19

Ειδήσεις . Media News
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 | 11:32

Έρχονται καλύτερες εποχές για τις εφημερίδες;

Για πολλά έντυπα μέσα ενημέρωσης η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή ήταν και παραμένει μια ιδιαίτερα σύνθετη και όχι πάντα αναίμακτη υπόθεση. Με όχημα τις ψηφιακές εκδόσεις αρχίζουν να αναπληρώνουν όμως τις απώλειες. Το 2025 ενδέχεται να είναι μια χρονιά ορόσημο για τους εκδότες των εφημερίδων...

Για πολλά έντυπα μέσα ενημέρωσης η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή ήταν και παραμένει μια ιδιαίτερα σύνθετη και όχι πάντα αναίμακτη υπόθεση. Με όχημα τις ψηφιακές εκδόσεις αρχίζουν να αναπληρώνουν όμως τις απώλειες.

Το 2025 ενδέχεται να είναι μια χρονιά ορόσημο για τους εκδότες των εφημερίδων στη Γερμανία. Σε πέντε χρόνια από σήμερα τα κέρδη των ψηφιακών τους εκδόσεων αναμένεται να εξισορροπούν τις απώλειες που καταγράφουν από τις μειωμένες πωλήσεις των εφημερίδων τους. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Γερμανών Εκδοτών. Όπως επισήμανε η διευθύντρια του συνδέσμου Κάτριν Τίσερ σε δηλώσεις της προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk: «Υπάρχει ένας χρονικός ορίζοντας πέντε χρόνων. Για τον ψηφιακό κόσμο ακούγεται πολύ. Αλλά εμπεριέχει πολύ μεγάλη αισιοδοξία, διότι οι προοπτικές είναι θετικές».

Η αισιοδοξία αυτή αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην έρευνα του συνδέσμου. Όσον αφορά τα επί πληρωμή ή συνδρομητικά ψηφιακά τους περιεχόμενα οι εκδότες αναμένουν φέτος αύξηση του τζίρου που θα κινηθεί κατά μέσο όρο στο 14%. Το ίδιο διάστημα τα έσοδα από τις έντυπες πωλήσεις αναμένεται να καταγράψουν οριακή μείωση της τάξης του 1%. Θετικές είναι και οι προγνώσεις όσον αφορά τις νέες συνδρομές και τα έσοδα από τις διαφημίσεις. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μέχρι στιγμής οι έντυπες εκδόσεις συνεχίζουν να αποφέρουν στις γερμανικές εφημερίδες περισσότερα έσοδα από τις ψηφιακές.

«Digital first»

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρίας Σίκλερ που πραγματοποίησε την έρευνα, τα έσοδα των ψηφιακών εκδόσεων αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία για τις εφημερίδες. «Είχαμε ρωτήσει ήδη και στην τελευταία έρευνα: τι ρόλο παίζουν τα έσοδα της ψηφιακής έκδοσης; Οι απαντήσεις ήταν του στιλ, "πρόκειται για θέμα που θα πρέπει να δούμε κτλ. Πλέον όμως γίνεται θέμα πρώτης γραμμής».

Τι σημαίνει αυτό για τους αναγνώστες; Στη Γερμανία καλούνται ήδη να βάλουν το χέρι στη τσέπη στο 60-70% των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων. Εκτιμάται ότι σε τρία χρόνια δεν θα υπάρχει στη χώρα κανένας μεγάλος δωρεάν ενημερωτικός ιστότοπος. Για τους δημοσιογράφους αυτό σημαίνει ότι εργάζονται καταρχήν για τις ψηφιακές και λιγότερο για τις έντυπες εκδόσεις τους. Το «digital first» ισχύει ήδη σήμερα στο 50% των γερμανικών newsroom.

Ξεκινά η επιδότηση της διανομής εφημερίδων

Στις μικρότερες δημοσιογραφικές επιχειρήσεις ωστόσο, όπως τοπικές ή ειδικού ενδιαφέροντος εφημερίδες, το κλίμα είναι διαφορετικό και όχι απαραίτητα τόσο αισιόδοξο. Αυτό οφείλεται σε δυο, κυρίως, παράγοντες: καταρχήν είναι διαφορετικό το αναγνωστικό κοινό. Πρόκειται ως επί το πλείστον για μεγαλύτερης ηλικίας αναγνώστες που προτιμούν την έντυπη έκδοση. Κατά δεύτερον, ακόμη και στη Γερμανία μεγάλα τμήματα της επαρχίας δεν έχουν ακόμη πρόσβαση σε γρήγορο ίντερνετ, με αποτέλεσμα η ψηφιακή μετάβαση εν γένει να σκοντάφτει στις υποδομές. Σε ορισμένες περιπτώσεις λοιπόν οι έντυπες εκδόσεις θα συνεχίζουν να παίζουν, για αρκετά χρόνια ακόμη, πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η γερμανική κυβέρνηση πάντως σκοπεύει να επιδοτήσει φέτος και δη για πρώτη φορά δημοσιογραφικές επιχειρήσεις. Ο προϋπολογισμός του 2020 προβλέπει 40 εκατομμύρια ευρώ για τη διανομή εφημερίδων, η οποία είναι συνήθως αρκετά κοστοβόρα για τις επιχειρήσεις. Η κρατική αυτή βοήθεια αποσκοπεί στο να εξοικονομήσουν οι ίδιες πόρους για την ψηφιακή τους «μετάλλαξη».

Πηγή: dw.com
Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS VSWI2404BK

Η αγορά σήμερα

18-02-2020

NEDIS VSWI2404BK

Συνδέστε 4 διαφορετικές συσκευές με εξόδους RCA και S-Video, όπως το VCR ή άλλες πηγές video/audio, στην τηλεόραση σας και επιλέξτε χειροκίνητα μέσω διακόπτη στο μπροστινό μέρος την πηγή που θέλετε να προβάλλετε στην τηλεόρασή σας. Επίσης, υπάρχει υποδοχή σύνδεσης ακουστικών και...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 137

Τεύχος 137

22-01-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 137

Το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Οικονομικοί, εύχρηστοι και πάντοτε επίκαιροι, οι δέκτες MAX είναι προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες ανάγκες του μέσου χρήστη. Ο MAX T2 H.265 είναι ένας Full HD επίγειος ψηφιακός δέκτης που μόλις κυκλοφόρησε, ο οποίος εξοπλίζεται με DVB-T2 tuner και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση H.265/HEVC. Διαθέτει πανεύκολο μενού και συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο εκμάθησης για κοινό έλεγχο δέκτη και τηλεόρασης, αποτελώντας έτσι ιδανική επιλογή ακόμα και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Στην καθημερινότητα μας πλέον διαπιστώνουμε ότι ο μέσος χρήστης online υπηρεσιών, είτε αυτές α...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.