Το φως της δημοσιότητας έχουν δει, τις τελευταίες ώρες, δημοσιεύματα που θέλουν εργαζομένους της ΕΡΤ να λαμβάνουν επίδομα σίτισης έως και 3000 ευρώ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. 

Άνθρωποι από τη δημόσια τηλεόραση εξηγούν το τι συμβαίνει, διευκρινίζοντας ότι «ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τους ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν στα κτίρια της ΕΡΤ και στο ρεπορτάζ σε όλη την επικράτεια για να επιτελέσουν την αποστολή της ακόμη και σε τόσο δύσκολες συνθήκες, η διοίκηση αποφάσισε να καλύψει για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες την καθημερινή τους εστίαση μέχρι του ύψους των 5 ευρώ ημερησίως». 

Η κάλυψη αυτής της δαπάνης, μάλιστα, θα γίνεται με την προσκόμιση αποδείξεων από τον κάθε εργαζόμενο και αφορά μόνον εκείνους που δεν εργάζονται από τα σπίτια τους, όπως συμβαίνει για προφανείς λόγους με την πλειονότητα του προσωπικού. 

«Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη απόφαση, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως γενικευμένη παροχή επιδόματος σίτισης. Για παράδειγμα τα 3000 ευρώ που εμφανίστηκαν στο ρεπορτάζ ως τάχα έξτρα αμοιβή ενός εκάστου δημοσιογράφου ή ενός εκάστου τεχνικού, αφορούν στο σύνολο των εργαζομένων στη διεύθυνση ενημέρωσης. Ο δε λόγος που εγκρίθηκαν με τη διαδικασία της πάγιας προκαταβολής είναι γιατί αυτός ήταν ο μόνος πρόσφορος και νόμιμος τρόπος», εξηγεί άνθρωπος της ΕΡΤ. 

Πηγή: reader.gr