31/03/2020

Σε απολογία τρία κανάλια για την κηραλοιφή που… θεραπεύει τον κορωνοϊό!

Δεν γλιτώνουν από τη… φάκα

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Epsilon, Kontra, Βεργίνα TV μετέδωσαν ψευδή πληροφόρηση ως αληθή. Καταγγελίες που έφτασαν ως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.  Τα εν λόγω κανάλια, σύμφωνα με τον φάκελο, απέδωσαν σε εμπορικά προϊόντα (αποκαλούμενα «Βυζαντινόν» και «Ανοσοποιητικόν») ιδιότητες που δήθεν προστατεύουν όσους τα αγοράζουν και τα χρησιμοποιούν από τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον κορωνοϊό, «θέτοντας έτσι δυνητικά σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ιδίως (ακόμα και) σε κίνδυνο ζωής τηλεθεατές που ενδέχεται να εκλάβουν τις σχετικές διαβεβαιώσεις ως σοβαρές και αληθείς», ως αναφέρεται.

Σχηματίσθηκε φάκελος λοιπόν, από το ΕΣΡ ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθησαν οι λειτουργούσες τους τηλεοπτικούς σταθμούς εταιρίες σε ακρόαση για την Τρίτη 12 Μαΐου, κορωνοϊού και καραντίνας… επιτρέποντος. Παράλληλα, ερευνώνται κι άλλες καταγγελίες για προβολή παρόμοιων εκπομπών και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο Βελόπουλος, που είναι μάλιστα και βουλευτής αλλά και επικεφαλής κόμματος, δήλωσε «έκπληξη» για την κίνηση του ΕΣΡ και απόρησε (!) που το συμβούλιο «υιοθετεί καταγγελίες χωρίς προηγουμένως να ελέγξει την (αν)αλήθεια αυτών».

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.