10/06/2020

Κατάργηση του νόμου Παππά πίσω από την πίεση των καναλαρχών στο Μαξίμου;

Για “κανονικό διάβημα” που έκαναν προ ημερών οι καναλάρχες, οι ίδιοι ή οι εκπρόσωποί τους στο Μαξίμου κάνει λόγο δημοσιέυμα του media.gr, λέγοντας ότι η αφορμή ήταν η πτώση της τηλεοπτικής διαφήμισης,που με τις αισιόδοξες προβλέψεις αγγίζει τα 150 εκ.

Για “κανονικό διάβημα” που έκαναν προ ημερών οι καναλάρχες, οι ίδιοι ή οι εκπρόσωποί τους στο Μαξίμου κάνει λόγο δημοσιέυμα του media.gr, λέγοντας ότι η αφορμή ήταν η πτώση της τηλεοπτικής διαφήμισης,που με τις αισιόδοξες προβλέψεις αγγίζει τα 150 εκ.

Εντούτοις, είναι μάλλον γνωστό ότι μεταξύ των πάγιων στόχων των καναλαρχών είναι η κατάργηση του νόμου Παππά, ακόμα και μετά το πέρασμά του από τη Βουλή που τον έκανε νόμο του κράτους, αφού ποτέ δεν τον χώνεψαν και δεν τον είδαν θετικά. Ενδεχομένως τώρα με τον κορονοϊό, οι επιχειρηματίες της τηλεόρασης είδαν μία ευκαιρία, και σε συνδυασμό με ευήκοτα ώτα εντός του Μαξίμου, να καταργήσουν ή έστω να “βάλουν στον πάγο” το Νόμο Παππά. Ενδεχομένως, με αφορμή την κρίση που έχει χτυπήσει την οικονομία και αναπόφευκτα και τη διαφημιστική αγορά, να επιθυμούν μία νέα αναστολή πληρωμής δόσεων, όπως αυτή που ήδη τους δόθηκε για φέτος, ύψους περίπου 21 εκ. ευρώ, ή ακόμα και αλλαγές σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εργαζομένων, τις συμβάσεις, τις ευέλικτες μορφές εργασίας, κλπ, την πλήρη δηλαδή απελευθέρωσή τους ως προς τη διαχείριση του προσωπικού και παράλληλα στήριξη που σίγουρα δεν απολαμβάνει επίσημα κανένας άλλος κλάδος επιχειρηματικότητας, όπως για παράδδειγμα οι μικρομεσαίοι, για τους οποίους τόσο πολύ “κόπτονται” δήθεν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση, το ρεπορτάζ επικαλείται απόλυτα διασταυρωμένες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες οι ιδιοκτήτες των καναλιών προσπάθησαν αρχικώς να στείλουν μήνυμα απευθείας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας άμεση στήριξη του κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό, λέγεται ότι υπήρξε συνάντηση του ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1, Θοδωρή Κυριακού, με τον κ. Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν με αφορμή και την πανδημία.

Αντίστοιχη συνάντηση είχε στο Μαξίμου και ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Βαρδινογιάννη και ισχυρός άνδρας του Star (αλλά και με συνολικότερη επιρροή στον όμιλο), Πάνος Κυριακόπουλος. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των καναλαρχών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στον κλάδο, και με τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, όπως και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν προέκυψε από τις συναντήσεις το αναμενόμενο από τους καναλάρχες αποτέλεσμα, “αφού σε αυτή τη χρονική συγκυρία θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις οποιαδήποτε προσπάθεια στήριξης των καναλαρχών, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά τους, οι καναλάρχες προβάλλουν το επιχείρημα που έχει να κάνει με τη ραγδαία πτώση της διαφημιστικής δαπάνης, εξέλιξη που επήλθε μετά την κρίση του κορονοϊού. Με δεδομένη την κατάσταση των τηλεοπτικών επιχειρήσεων, από τη μία, και την κάθετη άρνηση της κυβέρνησης, από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να ξεκινήσει -και μάλιστα σύντομα- ένα από τα γνωστά «πινγκ πονγκ» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους ιδιοκτήτες των καναλιών“.

Πηγή: thefaq.gr

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.