11/06/2020

Παραίτηση Πέτσα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τα χρήματα σε ΜΜΕ εν μέσω πανδημίας

Την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου και τη δημοσιοποίηση των ποσών που έλαβαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που καταγράφονται στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο Στέλιος Πέτσας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας πως η μόνη σκοπιμότητα της κυβέρνησης είναι η χειραγώγηση και ο εκβιασμός των μέσων...
Η παρουσία ανύπαρκτων και «θολών» ΜΜΕ στη λίστα Πέτσα σκιαγραφεί ένα νέο καθεστώς διαπλοκής και δοσοληψίας α λα ΚΕΕΛΠΝΟ που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ.. 

Την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου και τη δημοσιοποίηση των ποσών που έλαβαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που καταγράφονται στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο Στέλιος Πέτσας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας πως η μόνη σκοπιμότητα της κυβέρνησης είναι η χειραγώγηση και ο εκβιασμός των μέσω για τη δημιουργία μηχανισμού κυβερνητικής προπαγάνδας.

Στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει  ορισμένες απίθανες περιπτώσεις ιστοσελίδων που είναι ανενεργές ή ανύπαρκτες και εμφανίζονται να εισέπραξαν χρήματα για να συμμετέχουν στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για πρωτοφανές φιάσκο και ζητά από τον Στέλιο Πέτσα:

  • Να καταθέσει χωρίς καμία καθυστέρηση το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε Μέσο, το οποίο μέχρι σήμερα αποκρύπτει επιμελώς, για να μάθουν και οι πολίτες και τα Μέσα με ποια κριτήρια τελικά δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα και σε ποιον.
  • Να υποβάλει αμέσως μετά την παραίτησή του για αυτό το πρωτοφανές πάρτι ημετέρων με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, σε βάρος τελικά των πολιτών, του Τύπου και εν τέλει της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να καταθέσει αμέσως το ποσό που έλαβε κάθε Μέσο και στη συνέχεια να παραιτηθεί

Η αποκάλυψη της λίστας των Μέσων που χρηματοδοτήθηκαν με πρόσχημα την πανδημία από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνει πως η μόνη σκοπιμότητά της ήταν ο εκβιασμός και η χειραγώγηση των Μέσων για τη δημιουργία ενός μηχανισμού κυβερνητικής προπαγάνδας σε βάρος της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας. ​​​​​​

Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει με ποια λογική και με ποια κριτήρια πήραν δημόσιο χρήμα δεκάδες ανύπαρκτα – στην κυριολεξία – Μέσα, όπως το blog του κ. Φουρθιώτη, που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2020, όταν δηλαδή δίνονταν τα χρήματα, το περιβόητο menta.gr, το οποίο δεν υφίσταται και σχετικός ιστότοπος είναι προς πώληση και δεκάδες άλλες απίθανες ιστοσελίδες με μηδενική επισκεψιμότητα.

Μετά από αυτό το πρωτοφανές φιάσκο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δύο πράγματα να κάνει: 

  • Να καταθέσει χωρίς καμία καθυστέρηση το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε Μέσο, το οποίο μέχρι σήμερα αποκρύπτει επιμελώς, για να μάθουν και οι πολίτες και τα Μέσα με ποια κριτήρια τελικά δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα και σε ποιον.
  • Να υποβάλει αμέσως μετά την παραίτησή του για αυτό το πρωτοφανές πάρτι ημετέρων με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, σε βάρος τελικά των πολιτών, του Τύπου και εν τέλει της Δημοκρατίας.

 

♦ Η λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν την κρατική χρηματοδότηση

 

Τι απαντά η Initiative Media 

Την ίδια στιγμή η εταιρεία που ανέλαβε να μοιράσει τα χρήματα της καμπάνιας δηλώνει ότι  δεν γνωρίζει γιατί μοίρασε χρήματα σε ανύπαρκτα ΜΜΕ.

Είναι το media shop που ανέλαβε να μοιράσει τα εκατομμύρια ευρώ της καμπάνιας της κυβέρνησης για τον κορονοϊό. Είναι το media shop, η Initiative Media που, όπως αποδεικνύεται, μοίρασε χρήματα σε ανύπαρκτα ΜΜΕ. 

Οπως μάλιστα διαβάσαμε στο advertising.gr «το συμβατικό τίμημα για την παροχή των υπηρεσιών ανέρχεται σε ποσοστό 3% επί της τελικής συνολικής δαπάνης». Δηλαδή αν η εταιρία μοίρασε 20 εκατομμύρια ευρώ (τόσα ανακοίνωσε το υπουργείο) πρέπει να πήρε αμοιβή 600 χιλιάδες ευρώ!

Ο Μιχάλης Γκάλγκος, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Initiative, απάντησε στο Documento ότι δεν γνωρίζει γιατί μοίρασε χρήματα σε ανύπαρκτα ΜΜΕ. Δήλωσε, όπως διαβάζουμε, ότι δεν ήξερε εκείνη στιγμή «να απαντήσει για ποιον λόγο έδωσε χρήματα στο παντελώς άγνωστο blog protieidisinews.blogspot.com που είχε όλο και όλο περιεχόμενο το banner της καμπάνιας και μια είδηση για τον κορονοιό».

«Αυτή τη στιγμή δεν το έχω υπόψη μου, θα το εξετάσω και θα σας πω», απάντησε ο κ. Γκάλγκος ενώ επικαλέστηκε κι ένα «σύμφωνο εμπιστευτικότητας» με την ελληνική κυβέρνηση. 

«Σύμφωνο εμπιστευτικότητας» για δημόσιο χρήμα; Εχει πολύ πλάκα αυτή η Initiative. Αλλά τα πράγματα εδώ είναι σοβαρά, δεν είναι αστεία. Προφανώς δεν το έχει καταλάβει ο κ. Γκάλγκος

 

Πηγή: efsyn.gr

 

 

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.