27/07/2020

Η Δυτική Λέσβος δεν έχει εισέλθει στη ψηφιακή εποχή

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τις κοινότητες της Δυτικής Λέσβου που παραμένουν χωρίς τηλεοπτικό σήμα. Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται: «Στη Δυτική Λέσβο, μεγάλο τμήμα της περιοχής του αντίστοιχου Δήμου δεν καλύπτεται από τους πομπούς ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος της πλατφόρμας Digea.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τις κοινότητες της Δυτικής Λέσβου που παραμένουν χωρίς τηλεοπτικό σήμα. 

Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται: «Στη Δυτική Λέσβο, μεγάλο τμήμα της περιοχής του αντίστοιχου Δήμου δεν καλύπτεται από τους πομπούς ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος της πλατφόρμας Digea. Πρόκειται για τις περιοχές Συκαμινιάς, Σκάλα Συκαμινιάς, Λεπέτυμνου, Aργένου, Εφταλούς, Λισβορίου, Βασιλικών, Σιγρίου, Μεσοτόπου, Άντισσας, Γαβαθά, καθώς και τμήματος του Μολύβου.  Λόγω του μεγάλου αριθμού κοινοτήτων χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, με δύο επιστολές του προς το υπουργείο σας, στις 12 Δεκεμβρίου 2019 και 4 Φεβρουαρίου 2020, μετέφερε το αίτημα των κατοίκων και του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου να ενεργοποιηθεί ο τηλεοπτικός πάροχος Cosmote TV για να τερματιστεί ο αποκλεισμός των παραπάνω κοινοτήτων από την ψηφιακή εκπομπή των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση και επίλυση του προβλήματος.»

Επικαλούμενος τα παραπάνω, ο βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ενεργήσει άμεσα, ώστε να εξασφαλιστεί η ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη όλων των περιοχών της Δυτικής Λέσβου.

Πηγή: emprosnet.gr

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.